Rikochet Posted September 22, 2005 Share Posted September 22, 2005 Δέντρα σε σήψη Έλα ν’ακούσεις Τον ήχο που κάνει ο αέρας Καθώς περνά μέσ’απ’τις τρύπες μας, Τις χαραμάδες μας. Μελάνι ίσον αίμα Και τα δυό ρέουν το ίδιο εύκολα Χαρτί ίσον δέρμα Και τα δυό σκίζονται, κομματιάζονται Είναι το ίδιο, για ‘μας εδώ. Γιατί γράφουμε με αίμα Πάνω στο άρρωστο μας δέρμα Τα σημάδια, τα σημάδια είναι μόνιμα Καλωσήρθες, στο δάσος των λεπρών. Σήμερα ζώ Αύριο θά ‘μαι μάζα, άμορφη Τροφή για αναμνήσεις Θα στάζω σ’έναν κούφιο κορμό Σήμερα τρέχω Αύριο θά ‘μαι ανάπηρος Βορά για θηρία Τα κομμάτια μου θά ‘ναι σελίδες. Γιατί γράφω με αίμα Πάνω στο άρρωστο μου δέρμα Τα σημάδια, τα σημάδια είναι μόνιμα Καλωσήρθες, στο δάσος των λεπρών. Τα λουλούδια μαράθηκαν Χίλια συν ένα τριαντάφυλλα Αιτία μελαγχολίας; Όχι εδώ. Διψάω, πίνω Απο πηγή με υγρό πηχτό Αίμα ίσον νερό. Ο Θεός, εδώ, Είν’τα σκουλήκια Αυτά θα μας ακούσουν Αυτά είναι που μας τρώνε Και που διαβάζουν το δέρμα των νεκρών. Γιατί γράφουμε με αίμα Πάνω στο άρρωστο μας δέρμα Αρχίζει και σ’αρέσει εδώ Δεν θα φύγεις, δεν θα φύγεις ποτέ Απο το δάσος των λεπρών. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted September 22, 2005 Share Posted September 22, 2005 (edited) Στο τελος το ποιημα γινεται εξαιρετικο... "Ο Θεός, εδώ, Είν’τα σκουλήκια" πολυ μου αρεσε... κατι τοσο μικρο ταπεινο που ομως ι δικη σου θεση ειναι ακομα πιο μικρη και ταπεινη ... Το δασος των λεπρων, ψηλα δεντρα ως το φεγγαρι, μοναξια φυλλων μοναχων, που ο ηχος του αερα θα τα παρει. Γιατί γράφουμε με αίμα Πάνω στο άρρωστο μας δέρμα Τα σημάδια, τα σημάδια είναι μόνιμα Καλωσήρθες, στο δάσος των λεπρών. καταραμένη ζωη δεν υπαρχεις εδω, μια σταγονα σε ενα αδειο πηγαδι ειχαμε, και χαθηκες στο χωμα, το νεκρο, υστερα το πηγαδι άδειο,μοναχο to βρήκαμε. Χεχεχεχεχ... να κανουμε και εμεις ενα "ποιητικο" διαλογο... Στην αρχη δεν με εντυπωσιασε, τολμω να πω... Υστερα μετα απο 4ς αναγνωσεις το "ΕΙΔΑ" κατα καποιο τροπο.. και μου εβγαλε ιδεες... σε καταλαβα... και γι αυτο εγραψα ... περιεργο συναισθημα ισως αυριο οταν το ξαναδιαβασω να εχω αλλη αποψη τι να πω... ισως και γι αυτο να "εχει" κατι ... Μπραβο \m/ \m/ Edited September 22, 2005 by Balidor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted September 22, 2005 Share Posted September 22, 2005 Εξελίσεσαι. Τα ελληνικά σου πάνε περισσότερο, είναι λιγότερο κοφτά, έχουν περισσότερο ύφος. Οι εικόνες είναι όμορφες. Το "ρεφραίν" υπέροχο. Η μελαγχολία που περνάει ειλικρινής. Καλωσήρθες στο δάσος των λεπρών. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted September 22, 2005 Share Posted September 22, 2005 η ταπεινη μου αποψη ειναι οτι μπορει να πειγραψει πιο ευκολα στα ελληνικ.. στα αγγλικα απλα να ενφρασει συναισθηματα... για εικονες οπως τοπια ηχοι κ.λ.π. τα ελληνικα τον βοηθανε πολυ !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted September 22, 2005 Share Posted September 22, 2005 Επειδή ψιλοβαριέμαι να πάω για ύπνο, θα το αναλύσω λίγο το παραπάνω. Το Αγγλικό ύφος του Riko είναι πιο άμεσο, πιο γυμνό από λεκτικά τεχνάσματα, πιο χύμα. Προσωπικά αυτό το ύφος ΔΕ μου αρέσει, όχι τουλάχιστον γραμμένο σε χαρτί (για αυτό και σπάνια μπαίνω στον κόπο να διαβάσω στίχους τραγουδιών) Στα Ελληνικά πάλι είναι πολύ πιο "ποιητικό" το αποτέλεσμα, πιο προσεγμένο. Τα αγγλικά θα τα άκουγα χαλαρά μελοποιημένα. Δύσκολα όμως θα τα διάβαζα. Ιδιοτροπία μου, αλλά όλοι έχουμε λίγο πολύ κολλήματα. Cheers! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted September 22, 2005 Share Posted September 22, 2005 Ρίκο, ξέρεις ήδη τη γνώμη μου. Πραγματικά κάθε φορά που διαβάζω κάτι δικό σου εκπλήσσομαι θετικά. Θα έπρεπε βέβαια να σταματήσω να εκπλήσσομαι... Αφού κάθε φορά μου δίνεις κάτι όμορφο! Να προσέχεις καλέ μου, να προσέχεις λιγότερο από όσο θα σε κάνει να μη νοιώθεις, και περισσότερο από όσο θα σε κάνει να καείς. Το ποίημα αυτό, απόγονος των τόσων αλλων, σε φέρνει ένα βήμα πιο πέρα. *αγκαλίτσα* Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tec-goblin Posted September 23, 2005 Share Posted September 23, 2005 Θα μπορούσε να έχει γραφτεί/τραγουδηθεί από τα Διάφανα Κρίνα... Ειδικά αυτό το κομμάτι με το αίμα και το δέρμα το έχουν χρησιμοποιήσει. Ως εκ τούτου, μου άρεσε, το κατάλαβα, αλλά δεν το βρήκα καινούριο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted September 23, 2005 Share Posted September 23, 2005 To "μίζερο φώς" λες tec-goblin; Αυτό που λεεί: Έν' άψυχο σώμα γεμάτο με αίμαένας τρελός μ' ένα μαχαίρι στο δέρμα σκαλίζει μια φράση, πάνω στο δέρμα μόνο με αίμα Δεν είναι η αγάπη τίποτα άλλο παρά ένα ψέμα Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rikochet Posted September 23, 2005 Author Share Posted September 23, 2005 Μα καλά, εκτός απο τις λέξεις δέρμα/αίμα, έχει καμιά άλλη σχέση με το Μίζερο Φως; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted September 23, 2005 Share Posted September 23, 2005 The fact that you are a damn goth Ελάχιστη, απλά το φέρνει λίγο στο μυαλό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tec-goblin Posted September 28, 2005 Share Posted September 28, 2005 Indeed, το Μίζερο Φως είναι... Αλλά έχουν και ένα κομμάτι με Λεπρούς (νομίζω αναφέρεται στην αγάπη - γενικώς έχω καιρό να τα ακούσω οπότε δεν θυμάμαι γενικά πολλά) - μου θύμιζε κολλάζ από τραγούδια των Κρίνων ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted September 28, 2005 Share Posted September 28, 2005 Άλλο κομμάτι με λεπρούς που μου έρχεται στο μυαλό τώρα είναι το Δ, από τον πρώτο τους δίσκο. Γενικά πάντως η όλη ιδέα της λέπρας χρησιμοποιήται πολύ από τα διάφανα κρίνα. Αλλά νομίζω έχουμε ξεφύγει αρκετά από το ποιήμα. Νομίζω ότι δεν έχει επιροή από ΔΚ, αλλά κοινές στιχουργικές επιροές. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts