Deodonus Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 (edited) Κατεργάρα ευτυχία! Πώς πάντα μαζί σου κουβαλάς Τον φόβο της απώλειάς σου... Παρα-είναι μινιατούρα, αλλά δεν έχω γράψει τίποτ'άλλο αυτόν τον καιρό, και είπα έστω και αυτό να το βάλω . Αυτά... Edited September 28, 2005 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 Μικρό *** Μια μινιατούρα ως απάντηση στη μινιατούρα σου (Αν το ξεπεράσεις σε παραδέχομαι...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rikochet Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 ΟΚ, τρείς γραμμές χωρίς καμιά ιδιαίτερη δομή, που λένε κάτι λίγο-πολύ γνωστό. Δεν ξέρω, δεν μου "μιλάει". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tec-goblin Posted September 28, 2005 Share Posted September 28, 2005 Είπαμε, καλός ο μινιμαλισμός, αλλά εσύ το παρα****σες! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted September 28, 2005 Share Posted September 28, 2005 Εμένα μου αρέσουν πολύ οι δύο τελευταίοι στίχοι, και όπως σου είπα και στο msn, η δική μου εκδοχή της μινιατούρας αυτής θα ήταν: Χίμαιρα ευτυχία... Πάντα μαζί σου σέρνεις τον φόβο της απώλειάς σου... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted September 28, 2005 Share Posted September 28, 2005 Χίμαιρα ευτυχία... Πάντα μαζί σου σέρνεις τον φόβο της απώλειάς σου... Αφάνταστα βελτιωμένο... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deodonus Posted September 28, 2005 Author Share Posted September 28, 2005 Nienna, ευχαριστώ για την δικιά σου πινελιά, αλλά όπως και να το κάνουμε, είναι δικιά σου. Εννοώ ότι ξεφεύγει από το στυλ μου και πάει πιο πολύ στο δικό σου (ναι ναι, αλλάζοντας μόνο δύο λέξεις!), γίνεται πιο προσωποποιημένο, πιο τραγικό ίσως, πιο απαισιοδοξό (?) και σκωτηνό. Ξεφεύγει από την δικιά μου ουδετερότητα. Θένκς πάντως! Παρα είναι μινιατούρα,ε? Εμ, τι να κάνω... μετά τον αρκετά μεγάλο για μένα "ύμνο στον ορφέα" (στο εργαστήρι ποίησης, θέμα 5ο), ήθελα να ξεδώσω κάπου Αυτά... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted September 28, 2005 Share Posted September 28, 2005 Μα ναι, είπα πως θα το έκανα εγώ. Εγώ είμαι εγώ, εσύ είσαι εσύ. *αγκαλίτσα* Δεν θα σου έλεγα ποτέ να το αλλάξεις εσύ. Απλώς σου είπα πως θα έβγαινε από μέσα μου το ίδιο ακριβώς ποίημα, αν τύχαινε να γεννηθεί μέσα μου... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted September 28, 2005 Share Posted September 28, 2005 Υπάρχει μια ολόκληρη Κινέζικη σχολή που γράφει τέτοιες "μινιατούρες" και θεωρείται από τις υψηλότερες τέχνες το να χωρέσεις ένα νόημα σε τρεις γραμμές από δύο ή τρεις λέξεις στην κάθε μία. Το συγκεκριμένο καλό είναι και αυτό που θες να πεις το λέει καθαρά και ξάστερα. Όμως οι δύο λέξεις που άλλαξε η Αταλάντη στη δική της εκδοχή δεν νομίζω πως έχουν να κάνουν με τη δική σου οπτική σε αντιδιαστολή με τη δική της. Εμένα απλώς μου φαίνονται πιο δόκιμες, πιο καλόηχες. Λιγότερο λαϊκίζουσες. Θα προτιμούσα δηλαδή να έψαχνες τις δικές σου αντίστοιχες λέξεις λιγάκι καλύτερα. Επειδή ακριβώς έχουμε να κάνουμε με μια μινιατούρα η βαρύτητα κάθε λέξης είναι πολύ διαφορετική από αυτή σε ένα μεγάλο ποίημα. Χιλιάδες συνδυασμούς θα μπορούσες να κάνεις με αυτές: Σκοτεινή ευτυχία... πως πάντα μαζί σου φέρεις τον φόβο της απώλειάς σου... Το θέμα είναι ποιος από αυτούς είναι αποκλειστικά δικός σου και ταυτόχρονα καλός ηχητικά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxakos Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 Ω Ευτυχια, μη κουβαλας το φοβο για τη φθορα Σου! Οπως ειπε η αποπανω,θα μπορουσε να γινει Χαικου..οποτε να μην ειναι μια απλη μινιατουρα αλλα ενα ολοκληρωμενο -μεγαλο στα ματια του ειδους- ποιημα Ενδεικτικα μονο εγραψα το παραπανω χΔ αλλη μια εναλλακτικη περιπτωση.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinegrete Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 Εμενα μου αρεσε.. Και πριν διαβασω τα σχολια, εμεινα να αναρωτιεμαι : τι θελει να πει ο ποιητης! Νομιζω πως συνελαβα καπως το νοημα (ελπιζω δηλ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts