Rikochet Posted September 28, 2005 Share Posted September 28, 2005 Σ’έναν τόπο, Ούτε μακριά, ούτε κοντά απο ‘δώ, Υπάρχει ενα περιβόλι Με φυτά που αναπνέουν Και λουλούδια που αναπνέουν Και οργανισμούς που αναπνέουνּ Αν είσαι τυχερός, μπορεί να σου μιλήσει: «Ανάμεσα στα τριαντάφυλλα Και τα ηλιοτρόπια μου Δες το φεγγάρι να καθρεφτίζεται Δες τον ήλιο να πεθαίνει Εδώ είναι πάντα νύχτα» Δυό άξονες στηρίζουν το περιβόλιּ Ένας απο βασάλτη, ένας απο οψιδιανόּ Και τα φυτά, γύρω απ’την περιστροφή τους, Μεγαλώνουν Και ανθίζουν Και σαπίζουν. Γύρω απο άξονες, Και φτιάχνουν σχήματα και σχέδια Προσκυνούν τη Συμμετρία Γεννώντας συναισθήματα Σκοτώνοντας συναισθήματα. Θ’ακούσεις τραγούδια Θ’ακούσεις τον Τρόμο να γελάει Θα πιείτε παρέα νέκταρ λυτρωτικό. «Το άρωμα της Επανάληψης είναι μεθυστικό» Οι μορφές αλλάζουν μένοντας ίδιες Οι άξονες γυρίζουν και γυρίζουν Ο Τρόμος κλαίει, δεν γελάει πιαּ Ανακαλεί μια θύμηση Σαν λησμονιά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted September 28, 2005 Share Posted September 28, 2005 Μου αρέσει τόσο πολύ Ρίκο... δεν ξέρω τι να πω... Χαίρομαι που ένα κομμάτι της χτεσινής μου θλίψης είναι μέσα σ'αυτό το ποίημα, χαίρομαι που σε ενέπνευσα λιγάκι, χαίρομαι που εμπνέεσαι τόσο συχνά, που τα όσα γράφεις έχουν πάντα κάτι να πουν... Έχεις παντρέψει σ' αυτό το ποίημα την ομορφιά με την πραγματικότητα - όχι πως πάντα διαφωνούν, αλλά ναι, κάποιες φορές το κάνουν και πονάει... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted September 28, 2005 Share Posted September 28, 2005 Φακ ... Εντυπωσιακό κια όντως ποίηση ... Τρομερός τίτλος και πολύ καλή ιδέα... Συγχαρητηρια ΜΑΝ !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deodonus Posted September 28, 2005 Share Posted September 28, 2005 Πολύ ωραίο . Όπως είπε και η Nienna συνδιάζει "την ομορφιά με την πραγματικότητα". Η μόνη διόρθοση που θα μπορούσα να πω είναι ότι θά'θελα λίγο πιο πολύ "κίνηση" και πιο μεγάλο ίσως στίχο. Αυτά... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts