Throgos Posted October 5, 2005 Share Posted October 5, 2005 (edited) Το κλαδί μιας γερασμένης απ’ τον ήλιο και το νερό φτελιάς χωρίζεται στα δύο, ανεμίζει και στο τέλος σπάει. Ένα ουράνιο τόξο γεννήθηκε από την εξωτερική στοιβάδα, και απλώθηκε στον ορίζοντα των γεγονότων, τον κατάπιε σαν το φίδι που καταπίνει το αβγό με εξάρθρωση του σαγονιού. Τα μικρά ανεμόπτερα, οι λιβελούλες, βρέθηκαν χωρίς λόγο μέσα στο καυσαέριο μιας πόλης που τόσο αγαπώ, και χάρηκαν παιχνιδίζοντας πίσω από την εξάτμιση μιας πελώριας νταλίκας. Δεν τις ένοιαξε η βρωμιά και η τοξικότητα, δεν με νοιάζει το τσιμέντο που καλύπτει τα πάντα. Δυο ακάλυπτες επιταγές γλίστρησαν περιπαικτικά από ένα δερμάτινο πορτοφόλι, και έπεσαν κυματιστά στη λιμνούλα με τους δηλητηριώδεις βατράχους και τα σώματα ανθρώπων που δεν άντεχαν την πραγματικότητα και βούτηξαν τα κεφάλια τους στη λάσπη. Ξυράφι έκοψε κατά λάθος μια αιχμή του σώματος και ανάβλυσε αίμα, το σώμα φώναξε και πήρε μια πετσέτα να σταματήσει την αιμορραγία. Αλλά δεν ενδιέφερε κανέναν τι απέγινε. Αν έζησε, καλά. Αν πέθανε, καλά. Το ίδιο. Από τα κουρασμένα λόγια ενός διανοούμενου που μιλούσε σε έναν περαστικό στη στάση του λεωφορείου, ξεχώρισαν δυο λέξεις, ίσως και τρεις, και μπήκαν στο αυτί μιας μητέρας με δυο παιδιά, με σκοπό να της κολλήσουν στο μυαλό. Μα κάτι τέτοιο δεν έγινε. Τις ξέχασε. Χρωματιστές πέτρες και γυαλιά με όμορφα χρώματα και επίστρωση λαδιού σχημάτισαν μια όμορφη λάμπα. Μετά όμως χωρίστηκαν και έγιναν μια στοίβα χαλάσματα. Ιπτάμενοι δίσκοι υπήρξαν – δεν υπήρξαν, και όλοι νοιάστηκαν και ξέχασαν. Η ζωή μιας πεταλούδας τελείωσε, και μια παπαρούνα στην άκρη μιας πέτρας σ’ έναν κάμπο κάπου στα βόρεια του Φαλακρού όρους έχασε ένα πέταλό της. Εκείνη την ώρα μια μαργαρίτα ξεδίπλωνε την ομορφιά της κάπου στην Κάρπαθο, και πάνω της είχε θρονιαστεί μια μέλισσα. Ένας κόκκος μπογιάς άγγιξε τον τοίχο, και ένα σκισμένο χαρτί πατήθηκε από τη ρόδα ενός φορτηγού. Όλα έγιναν. Όλα ξέγιναν. Τίποτα δεν άλλαξε. --------------------------------------------------- 3/10/2005 Edited October 5, 2005 by Throgos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted October 6, 2005 Share Posted October 6, 2005 Άφωνη. Ο σουρρεαλισμός σου πάει. Είναι ο τόπος που εκφράζεσαι και με γεμίζεις προβληματισμούς. Διακρίνω επιρροές από Μελδόκιο, όμως μου αρέσει που γίνεσαι συχνά λυρικά αφηρημένος! Good! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted October 6, 2005 Share Posted October 6, 2005 Το πρώτο ήταν καλό .. το δεύτερο είναι ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ... Θέλω να γνωρήσω και εγώ αυτήν την μητέρα, να την βάψω με την μπογιά απο τον τοίχο, να την βάλω σε ένα Ιπτάμενο Δίσκο που έχει φέρει στην γή τα υποχθόνια Βρύλ και να την στείλω στο Α του κενταύρου !!! Σε ευχαριστώ για την εμπειρία ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted October 7, 2005 Share Posted October 7, 2005 Αν και διαφωνώ με αυτό που λες, θα υποστηρίξω και με την τελευταία σταγόνα αίματος μου το δικαίωμα σου να το λες. Μ' αρέσουν τα ουσιαστικά στην αρχή των προτάσεων και οι ιπτάμενοι δίσκοι πριν την πεταλούδα. Δε μ' αρέσει το καθ' όλα ασύνδετο των δύο παραγράφων και δεν καταλαβαίνω καν γιατί τις χωρίζεις. Όντως φαίνεται να σου πηγαίνει σαν στυλ γραφής. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted October 7, 2005 Share Posted October 7, 2005 Μου αρέσει πάρα πολύ, ιδιαίτερα η πρώτη παράγραφος. Το στυλ όντως σου πάει. Το κακό για μένα και την ψυχική μου υγεία είναι πως καταλαβαίνω και τους δικούς σου συνειρμούς - τα 'λεγα και στον Nihilio προχτές. Ο λόγος ρέει πολύ όμορφα, οι εικόνες είναι δυνατές, άλλες θερμές, άλλες ψυχρές, υπάρχει ισορροπία. Καμιά μέρα θα ποστάρω κι εγώ ένα απ' τα σουρεαλιστικά μου. Τα έχω ξεχασμένα κάπου, πάνε χρόνια. Συνέχισε να μας εκπλήσσεις ευχάριστα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βάρδος Posted October 7, 2005 Share Posted October 7, 2005 Θρόγγε, καλογραμμένο το κείμενο: πραγματικά χαρά οφθαλμών να το διαβάζει κανείς, πράγμα που δεν ισχύει για πολλά κείμενα. Αλλά μη μου ζητάς να καταλάβω και τι εννοεί. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts