darky Posted October 6, 2005 Share Posted October 6, 2005 Τα Μπζζτ ήταν μικρά πλασματάκια που έμοιαζαν με αράχνες που είχαν φτερά πεταλούδας. Ζούσαν μέσα σε ένα πολύπλοκο σύστημα στοών και μικρών και μεγάλων θαλάμων. Τα Μπζζτ πετούσαν η έπλεαν μέσα στην αιθερική ουσία που γέμιζε τις στοές. Δεν υπήρχε βαρύτητα, ούτε κάτι άλλο που να προσφέρει προσανατολισμό. Τα Μπζζτ τρέφονταν με Βζουν. Τα Βζουν έμοιαζαν με κάμπιες και αιωρούνταν μέσα στον αιθέρα χωρίς ποτέ να κάνουν ή να λένε κάτι. Αντίθετα τα Μπζζτ ήταν πολύ κινητικά και τους άρεσε πολύ να συζητάνε μεταξύ τους. Ένα καινούριο Μπζζτ ίδιο με τα άλλα γεννιόταν όταν εφτά Μπζζτ συμφωνούσαν σε μια συζήτηση. Τα καινούρια Μπζζτ στην αρχή κυρίως μονολογούσαν. Με τον καιρό όμως αύξανε η επιθυμητή ομάδα συζήτησης για ένα Μπζζτ. Σε λίγο συζητούσαν ανά δύο, μετά ανά τρία μέχρι που υπήρχαν φήμες για κάποια πολύ γέρικα Μπζζτ που συζητούσαν σε ομάδες των είκοσι και πάνω. Όταν ένα Μπζζτ γερνούσε πολύ γινόταν Βζουν. Στη γλώσσα των Μπζζτ υπήρχαν μόνο δυο λέξεις, ενώ δεν υπήρχαν προτάσεις. Οι λέξεις αυτές ήταν "Μπζζτ" και "Βζουν". Και μια μέρα ένα Βζουν που ένοιωθε παραμελημένο γιατί κανένα Μπζζτ δεν ερχόταν να το φάει έσκασε από το κακό του και απο μέσα βγήκε ένα Μπζουν. Το Μπζουν ήταν γρήγορο και δυνατό και άρχισε να τρώει όσα Μπζζτ και Βζουν συναντούσε. Και θα τα είχε βρει και θα τα 'χε φάει όλα, αλλά μεγάλωσε τόσο πολύ που φράκαρε. Όμως το Μπζουν ήταν πονηρό και άρχισε να φωνάζει δυνατά "Μπζουν". Τα Μπζζτ έρχονταν από μακριά για να το ρωτήσουν αν εννοούσε "Μπζζτ" ή "Βζουν", γιατί η λέξη "Μπζουν" δεν υπήρχε. Κι εκείνο τα άρπαζε όταν έφταναν κοντά του και τα έτρωγε. Μια μέρα που είχε φάει πια πάρα πολύ ένα ηχηρό "μπλουτς" ακούστηκε μέσα στις στοές. Το Μπζουν είχε σκάσει από το πολύ φαί. Από μέσα του βγήκε με ορμή αιθέρας και το κύμμα ήταν τόσο ισχυρό που σκότωνε τα πάντα από όπου περνούσε. Έτσι όλα τα Μπζζτ και τα περισσότερα Βζουν πέθαναν. Ίσως μερικά Μπζζτ να είχαν επιζήσει αν είχαν δοκιμάσει να απομακρυνθούν από την έκρηξη. Αντίθετα όμως εκείνα είχαν τρέξει όλο περιέργεια να ρωτήσουν αν εννοούσε "Μπζζτ" ή "Βζουν" γιατί η λέξη "μπλουτς" δεν υπήρχε. Τα λίγα Βζουν που απέμειναν με τον καιρό έσκασαν κι από μέσα βγήκαν Μπζουν. Τα Μπζουν μαζεύτηκαν όλα μαζί για να δουν τι θα κάνουν και τελικά αποφάσισαν να αρχίσουν να ψάχνουν για μια έξοδο. Κι ενώ έψαχναν συζητούσαν όλα μαζί με τις δυο λέξεις που ήξεραν. "Μπζουν" και "μπλουτς". Με τη συζήτηση ποτέ δεν γεννήθηκε καινούριο Μπζουν, ενώ συνήθως λέγανε "Μπζουν" και πολύ σπάνια "μπλουτς". Γιατί το "μπλουτς" τους θύμιζε την αποφράδα εκείνη στιγμή και στεναχωριόντουσαν. Πάρα πολύ καιρό μετά μόνο ένα Μπζουν είχε απομείνει να ψάχνει για έξοδο. Συνειδητοποίησε τελικά ότι ήταν μάταιο, οπότε σκέφτηκε δε γαμιέται; και 'είπε' "μπλουτς". Μια άλλη εκδοχή ήταν ότι απλά βαρέθηκε να λέει συνέχεια "Μπζουν". Αμέσως μετά το θάνατο του τελευταίου Μπζουν τα τοιχώματα των στοών ράγισαν και τα πάντα διαλύθηκαν με ένα ηχηρό "μπουμ". "Μπουμ", φώναξε ο θεός και γέλασε ο δυνατά. Πρέπει να σταματήσω τις μαλακίες και να φτιάξω επιτέλους τον κόσμο, σκέφτηκε μετά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Velkion Posted October 6, 2005 Share Posted October 6, 2005 ΤΑ ΣΠΑΕΙ!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted October 6, 2005 Share Posted October 6, 2005 Είναι καταπληκτικό! (σοβαρά μιλάω) Το διάβασα μονορούφι και με πολλή ευχαρίστηση. Πρωτότυπο, διασκεδαστικό κι έχει και κάτι να πει, κατά τη γνώμη μου πάντα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βάρδος Posted October 6, 2005 Share Posted October 6, 2005 Καλωσόρισες στην ανωμαλία. :Ρ Είχε πλάκα, αλλά για να είμαι ειλικρινής, με κούρασε η συνεχής επανάληψη των ονομάτων. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted October 6, 2005 Share Posted October 6, 2005 Τι τον θες το Θεό μέσα σ'αυτό το αριστούργημα Θεέ μου; Εμένα μ'αρέσει που λέει και ξαναλέει τα ονόματα, δίνουν μια γλυκούλα ειρωνία που γίνεται πιο σκληρη μέσα απ'τη γλύκα τους. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saulot Posted October 6, 2005 Share Posted October 6, 2005 Επικά τέλειο!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atrelegis Posted October 6, 2005 Share Posted October 6, 2005 "Μπουμ", φώναξε ο θεός και γέλασε ο δυνατά. Πρέπει να σταματήσω τις μαλακίες και να φτιάξω επιτέλους τον κόσμο, σκέφτηκε μετά. Απίστευτο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Throgos Posted October 6, 2005 Share Posted October 6, 2005 Ω θεέ μου! Τι ήταν αυτό; Τέλειο! Έσκασα στα γέλια Είσαι τρελός/τρελή/τρελό! Έχω μόνο μια ένσταση: νομίζω πως το μπζζτ θα έπρεπε να γράφεται μπζζζτ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted October 6, 2005 Share Posted October 6, 2005 Πολύ...θορυβώδες κείμενο! Ευχάριστο αλλά όχι κάτι συγκλονιστικό! Δε μου άφησε κάτι να σκεφτώ, έναν προβληματισμό, μια σκέψη. Ήταν σαν παραμύθι χωρίς δίδαγμα για μένα. Ίσως να μην το προσέγγισα σωστά..δεν ξέρω.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Apopatos Posted October 10, 2005 Share Posted October 10, 2005 Κι αν δεν είχε δίδαγμα είχε πλάκα, αυτό αρκεί Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted October 10, 2005 Share Posted October 10, 2005 Κι αν δεν είχε δίδαγμα είχε πλάκα, αυτό αρκεί Δυστυχώς όχι πάντα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted October 10, 2005 Share Posted October 10, 2005 Για τον Αποπατο προφανως εχει. Νομιζα οτι ο Θεος ειναι Μπζουν αλλα με απογοητευσες.Να επισημανω το τραγικο λαθος " γέλασε ο δυνατά.". Κατα τα αλλα μ'αρεσε αν και ηταν αρκετα αναλαφρο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaspK Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 Προσεγγίζει χαλαρά το ύφος του απωθανόντα Douglas Adams... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bardoulas© Posted October 12, 2005 Share Posted October 12, 2005 Μ'αρέσει άρρωστα!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
araquel Posted April 25, 2007 Share Posted April 25, 2007 επαναφέρω στο προσκήνιο την ιστορία αυτή. τρομερό κειμενάκι, συμφωνώ με τους προλαλήσαντες, όντως με νταγκλασανταμικό χαρακτήρα [με εξαίρεση το "μαλακία" που αναφέρεται μέσα - ο άνταμς χρησιμοποιούσε ελάχιστες βρισιές, και πάντα σε πιο έντονα σημεία. :Ρ ]. το έσωσα στον υπολογιστή για να το διαβάζω... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted April 25, 2007 Share Posted April 25, 2007 Ό,τι πιο καταπληκτικό και αστείο έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Καταπληκτικό! Ένα διαμαντάκι! Κι όσοι γκρινιάζουν επειδή δεν βρήκαν νόημα, να πάνε στον ψυχαναλυτή τους και ας αφήσουν τους υπόλοιπους να γελάμε με την σαχλαμάρα της δημιουργίας. Αμήν και Ολέ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
month Posted April 25, 2007 Share Posted April 25, 2007 Μου είχε ξεφύγει τελείος να σου πω την αλήθεια. Keep up the paranoia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darkchilde Posted April 26, 2007 Share Posted April 26, 2007 Κι εμένα μου είχε ξεφύγει το συγκεκριμένο. Πραγματικά καταπληκτικό! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darky Posted April 26, 2007 Author Share Posted April 26, 2007 παίζει ναχω κοκκινησει σαν πατζάρι αυτή τη στιγμή. σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ. φιλιά! αφιερώνω αυτήν την ιστορία στο Douglas Adams και ελπιζω να με συγχωρέσει από εκεί που βρίσκεται που είμαι τόσο κάφρως και δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό να βρίσω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
distaros Posted May 28, 2007 Share Posted May 28, 2007 Θα σου πω απλά ότι postάρω στο forum μετά από έναν σχεδόν χρόνο (και κάτι ψηλά) μόνο και μόνο για να σου δώσω συγχαρητήρια! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darky Posted May 28, 2007 Author Share Posted May 28, 2007 wb m8. Ευχαριστώ για τα πολύ καλά σου λόγια. χεχε... το κόβω να καβαλάω το καλάμι στο τέλος. Hi Yo Splinter awaaaaaay... :PPPPPP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliosporos Posted June 26, 2007 Share Posted June 26, 2007 Στις 03.23 το πρωί ψάχνοντας την βιβλιοθήκη για να κάνω κριτικές επειδή μου ήρθε η όρεξη, έπεσα στην ιστορία με τραγικό τέλος και σκέφτηκα: -Εδώ είμαστε. Μια τέτοια θέλω να διαβάσω. Απολαυστική, καλογραμμένη, τρελή και αστεία, σε στέλνει και σε ξανατραβάει πίσω για να την διαβάσεις ξανά και ξανά. Και το καλύτερο απο όλα είναι ότι τα Μπζζτ (τα οποία μπορούσαν να πουν στην γλώσσα τους μόνο Μπζζτ και Βζουν) πέθαναν επειδή πήγαν να ρωτήσουν το Μπζουν αν εννοοούσε Μπζζτ ή Βζουν!!! Απίστευτο. Το σκέφτομαι και ακόμα γελάω. Πανέξυπνο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HELLO_DAVE Posted June 26, 2007 Share Posted June 26, 2007 (edited) ΄Ιδιοφυές! Το σπαρταριστό είναι, ότι περιγράφει ένα ξεκαρδιστικό τίποτα, με σπαραξικάρδιο και χορταστικό τρόπο! Ο άνθρωπος είναι πανέξυπνος! Διαθέτει έμφυτη ικανότητα και ξεχωριστή συγγραφική επίδοση. Μας διασκέδασε και μας γέμισε ευφορία, με δυό - τρείς εντελώς παλαβές λογοτεχνικές γκριμάτσες του. ΄Αν το μικρό αυτό εγκεφαλούργημα γράφτηκε το 2005, τότε θα πρέπει ο τύπος να κυκλοφορεί στο δρόμο και να είναι ακόμα ευδιάκριτο πάνω από το κεφάλι του το γνωστό συννεφάκι των κόμιξ, με το αναμμένο γλομπάκι της έμπνευσής του. Edited June 26, 2007 by HELLO_DAVE Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naroualis Posted August 23, 2007 Share Posted August 23, 2007 Το έχω διαβάσει μήνες πριν, μήνες πριν όμως, και το έχω προτίνει και σε συναδέλφους που βαριούνται. "Τι διαβάζεις;" "Το μπζζτ." "Διαβάζεις κάτι;" " Τα βζουν." Τέσσερα άτομα το διαβάζουν κατά καιρούς για να σκάσει το χειλάκι τους. Κι εγώ στη μέση να λέω, κρίμα που δεν ήμουν εκεί να τα πιάσω στα χεράκια, να τα χαιδέψω, να τα κάνω γουτσου-γούτσου, να τα δω πώς μεταφέρονται, μπζζτ, από μη μια μεριά στην άλλη, σαν τριχόμπαλες με μάτια. Μου θύμισαν τον κούου, το εξωγήινο΄ζωάκι μιας ιστορίας του Γιώργου Μπαλάνου. Γλυκούλια! Και μετά ζήτησες να σ' αγαπήσει, έφερες και το φίλο σου το Χώναν, πήγες κι ένα ταξιδάκι με τα πειρατοκαθίκια στο διάστημα. Κανένα ίδιο με αυτό δεν έχεις γράψει και μας έχεις πήξει στο αίμα; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaspK Posted August 23, 2007 Share Posted August 23, 2007 Η αλήθεια είναι ότι, αυτό με τις χνουδωτές ενεργομπαλίτσες (ή κάτι παρόμοιο - σα μύκητες, αλλά στο γλυκούλι και άκακο) είναι κι εμένα μια από τις λατρεμένες μου εικόνες... Όπου έχω δει κάτι παρόμοιο, με πιάνει μια παράξενη... υστερία να το πω; Μανία, σίγουρα, αλλά cutie-fuzzy! Λατρεύουμε τις χνουδόμπαλες, μου φαίνεται... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts