Rikochet Posted October 10, 2005 Share Posted October 10, 2005 You, alone, A nation born blind Bastard child of peace Reminiscent of revival Here to gather Your spoils of war Here to devour Your spoiled land Detesting the ways of man Tolerance now equals zero The blood boils. We rape your bodies And we rape your souls And we drink your sweat Your blood boils. Excuses? We won. Claiming the rights - The obscure rights - Given by civilization - We piss on civilization. Rot in your holes Dream of what you never dare Kill the last remains of mental health Seal your work with Discord's prayer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Throgos Posted October 10, 2005 Share Posted October 10, 2005 Ενδιαφέρον...πολύ ενδιαφέρον... Ένα ποίημα που δεν μπορείς να ορίσεις το υποκείμενο. Ποιοί είμαστε "εμείς"; Υπάρχει κάποιος που κατηγορεί, κάποιος που απειλεί, κάποιος που ικετεύει - σκληρές εικόνες, αλλά εικόνες της πραγματικότητας. Όλα αυτά τα πρόσωπα (που στην περίπτωση αυτή δεν πρέπει να είναι πάνω από δύο) πλέκονται μεταξύ τους. Μήπως τελικά είναι ένα και μοναδικό πρόσωπο; Τέλος πάντων. Στο θέμα: καλογραμμένο ποίημα, με κάποιες καλά τοποθετημένες επαναλήψεις - κάποιες όμως όχι. Π.χ. here και spoil(ed) ηχούν πολύ ωραία, αλλά το civilization χτυπάει άσχημα, ίσως φταίει το γεγονός ότι είναι μεγάλη λέξη. Μάλλον φαίνεται πως τα bold και τα italics χρησιμεύουν πολύ στην έκφταση ενός ποιήματος, όχι μόνο στην ανάγνωση, αλλά και στην απόδοση του νοήματος. Well done! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted October 10, 2005 Share Posted October 10, 2005 Εγώ πάλι το βρίσκω σχετικά αδύναμο, συγκρίνοντάς το με πράγματα άλλα, που έχεις γράψει τελευταία. Το θέμα "άρνηση" το έχεις ξαναπιάσει, και του έχεις δώσει καλύτερες μορφές. Κάτι σε θυμωμένο τραγούδι πετυχαίνει... Το θέμα με το μη εντοπίσιμο υποκείμενο το έχω ξαναδεί/ξανακάνει, δεν με εντυπωσιάζει. Μου άρεσε πάρα πολύ ο δεύτερος στίχος της τελευταίας στροφής. Ο περί ονείρων... Μου αρέσει επίσης η χρήση των italics/bold, όντως εδώ και καιρό έχω καταλάβει πως βοηθά στην καλύτερη απόδοσει του νοήματος. Η επανάληψη του spoil(ed) μου άρεσε και μένα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted October 10, 2005 Share Posted October 10, 2005 Μετρίοτατο, ελαφρώς απρόσωπο, με νοήματα ξαναειπωμένα. Μπορείς και καλύτερα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raistlin Majere Posted October 10, 2005 Share Posted October 10, 2005 Εμένα πάλι μου άρεσε, απλώς πιστεύω ότι μπορείς να δημιουργήσεις πολύ πιο ολοκληρωμένα πράγματα σε σχέση με αυτό. Κάτι που με απώθησε είναι το "We piss on civilization". Μου αρέσουν οι θυμωμένοι στίχοι αλλά τους προτιμώ εκφρασμένους με διαφορετικό τρόπο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts