Jump to content

Enough (Tolerance < 0)

Rikochet

Recommended Posts

You, alone,

A nation born blind

Bastard child of peace

Reminiscent of revival

Here to gather

Your spoils of war

Here to devour

Your spoiled land

Detesting the ways of man

Tolerance now equals zero

The blood boils.

We rape your bodies

And we rape your souls

And we drink your sweat

Your blood boils.

Excuses?

We won.

Claiming the rights -

The obscure rights -

Given by civilization -

We piss on civilization.

Rot in your holes

Dream of what you never dare

Kill the last remains of mental health

Seal your work with Discord's prayer.

Ενδιαφέρον...πολύ ενδιαφέρον...

Ένα ποίημα που δεν μπορείς να ορίσεις το υποκείμενο. Ποιοί είμαστε "εμείς"; Υπάρχει κάποιος που κατηγορεί, κάποιος που απειλεί, κάποιος που ικετεύει - σκληρές εικόνες, αλλά εικόνες της πραγματικότητας. Όλα αυτά τα πρόσωπα (που στην περίπτωση αυτή δεν πρέπει να είναι πάνω από δύο) πλέκονται μεταξύ τους. Μήπως τελικά είναι ένα και μοναδικό πρόσωπο;

Τέλος πάντων.

Στο θέμα: καλογραμμένο ποίημα, με κάποιες καλά τοποθετημένες επαναλήψεις - κάποιες όμως όχι. Π.χ. here και spoil(ed) ηχούν πολύ ωραία, αλλά το civilization χτυπάει άσχημα, ίσως φταίει το γεγονός ότι είναι μεγάλη λέξη. Μάλλον φαίνεται πως τα bold και τα italics χρησιμεύουν πολύ στην έκφταση ενός ποιήματος, όχι μόνο στην ανάγνωση, αλλά και στην απόδοση του νοήματος.

Well done!

Εγώ πάλι το βρίσκω σχετικά αδύναμο, συγκρίνοντάς το με πράγματα άλλα, που έχεις γράψει τελευταία. Το θέμα "άρνηση" το έχεις ξαναπιάσει, και του έχεις δώσει καλύτερες μορφές. Κάτι σε θυμωμένο τραγούδι πετυχαίνει... Το θέμα με το μη εντοπίσιμο υποκείμενο το έχω ξαναδεί/ξανακάνει, δεν με εντυπωσιάζει. Μου άρεσε πάρα πολύ ο δεύτερος στίχος της τελευταίας στροφής. Ο περί ονείρων... Μου αρέσει επίσης η χρήση των italics/bold, όντως εδώ και καιρό έχω καταλάβει πως βοηθά στην καλύτερη απόδοσει του νοήματος. Η επανάληψη του spoil(ed) μου άρεσε και μένα.

Μετρίοτατο, ελαφρώς απρόσωπο, με νοήματα ξαναειπωμένα. Μπορείς και καλύτερα.

Εμένα πάλι μου άρεσε, απλώς πιστεύω ότι μπορείς να δημιουργήσεις πολύ πιο ολοκληρωμένα πράγματα σε σχέση με αυτό. Κάτι που με απώθησε είναι το "We piss on civilization". Μου αρέσουν οι θυμωμένοι στίχοι αλλά τους προτιμώ εκφρασμένους με διαφορετικό τρόπο.