Rikochet Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 Ναι λοιπόν, είμαι γότθος. Ιδού και η ομολογία μου. Σαν νυχτώνει, Στο σπίτι της μαυρίλας, Μαζεύονται θλιμμένοι Βαμμένοι στ’άσπρα «ονειρευτές» Και ξεσκίζουν απ’τη νύχτα Για να ντυθούν στα μαύρα Κι αν η νύχτα δεν τους δώσει, Τις φλέβες τους ανοίγουν και χάσκουν Πάνω στα κόκκινα υγρά τους Σαν ρυάκια όταν κυλούν Και ρουφάνε απο τη μέρα Για να έρθει σκοτεινιά Επικλήσεις στο σκοτάδι Σαν τάχα νά ‘χε μορφή Υπηρέτες του «Κακού» Οι θλιμμένοι ανόητοι Ξέρουν, ζουν με ψευδαισθήσεις Μα ζητάνε απο τ’αστέρια Να σκοτώσουν το Θεό Πόνος, βάσανα, κατάρες Λέξεις τόσο αγαπητές Της ζωής τους τα γυρίσματα Σε θρηνωδίες βγάζουν Τώρα πια θα ‘χουν πεθάνει Θυμάμαι, έκλεβαν τον ήλιο Μπας και δουν τον ουρανό Να, στο σπίτι της μαυρίλας Είναι όλοι πια νεκροί Δεν τους έφτανε ο κόσμος Ούτε μόνο μια ζωή Θα πούν κάποιοι «Έπρεπε να τους θρηνήσεις» Θ’απαντήσω μ’ένα γέλιο, Κι ενα λόγο τάχα έξυπνο «Δεν το ξέρατε, κομπάρσοι, Τα Παιδιά του Σκότους, Απ’τη μέρα που κλέψανε Τα ξυράφια του πατέρα Και τις βαφές της μάνας Ήταν ήδη νεκρά» Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ymeο gamawa Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 wow! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 Μ'αρέσει αυτό: "Θυμάμαι, έκλεβαν τον ήλιο Μπας και δουν τον ουρανό" Πολύ. Νομίζω απλά επειδή έχω γράψει κάτι παρόμοιο. Μου αρέσει σαν εικόνα, σαν ιδέα, σαν μεταφορά. Όμορφο, πολύ. Το υπόλοιπο μου φαίνεται να σκοντάφτει, ίσως και να πέφτει. Και συλλογιστικά ακόμα δηλαδή. Θέλω παλιό κλα(σ)σικό Ρίκο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 Πολύ διαφορετικό από ότι γράφεις συνήθως, είτε σοβαροφανώς σατιρικό ή αποτυχημένα σοβαρό, αυτό δε το γνωρίζω. Πάντως μου προκάλεσε μια Χ ευθυμία. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brave Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 πραγματικά όμορφο gothic κλίμα , όμως χτυπάει λιγάκι άσχημα εκείνο το <Να, στο σπίτι της μαυρίλας Είναι όλοι πια νεκροί Δεν τους έφτανε ο κόσμος Ούτε μόνο μια ζωή> πολύ αταίριαστο (έμμμετρο) με το σύνολο. Εκτός κι αν είναι ένα ρεφραιν που επαναλαμβάνεται ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rikochet Posted October 11, 2005 Author Share Posted October 11, 2005 Ποιό όμορφο γκόθικ κλίμα; Σκατά, αυτό σου πέρασε το ποίημα; Μα... είναι σατυρικό! Μάλλον αποτυχημένα σατυρικό, ως φαίνεται. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 Εμένα σατυρικό μου φάνηκε, απλά δεν μου άρεσε σαν σάτυρα και σαν ποίημα γενικά. Οι στίχοι που ανέφερα μου άρεσαν σαν στίχοι, σοβαρά, για κάτι μη σατυρικό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 Ναι... ειδικα το τελος το κανει σατυρικο... και λεει μερικα πραγματα πολυ καλα !!! Εμενα το: "Να, στο σπίτι της μαυρίλας Είναι όλοι πια νεκροί Δεν τους έφτανε ο κόσμος Ούτε μόνο μια ζωή" μου αρεσε παρα πολυ !!! Γουελ Νταν !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brave Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 Βρε Ρίκο, το ξαναδιάβασα 2 φορές, και μου βγάζει ένα cool gothic κλίμα! και εκείνο το δί...χμμμ δύστυχο είναι που μοιάζει με ρεφραίν ή που δείχνει πως είναι παρωδία... κατα τ άλλα προσωπικά μου αρέσει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted October 11, 2005 Share Posted October 11, 2005 Λιγότερο περίπλοκο από τα υπόλοιπά σου. Πιο ξεκάθαρες οι σκέψεις και οι εικόνες. Μου αρέσει όμως που η θεματολογία σου (όπως και το στυλ σου) μοιάζουν με χαμαιλέοντα! Σατυρικό το δίχως άλλο και το αγαπημένο μου σημείο εδώ: Απ’τη μέρα που κλέψανεΤα ξυράφια του πατέρα Και τις βαφές της μάνας Ήταν ήδη νεκρά Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts