Throgos Posted October 19, 2005 Share Posted October 19, 2005 Έχει αρκετές ομοιότητες με το κείμενό μου "Το ίδιο". Σήμερα Βλέπω Κόσμος αίματος και σπέρματος ανάξια όντα ζούνε. Λευκή σκόνη τρελαμένη που τρελαίνει, και καρκίνος. Κι όλο χάνεται το θείο δώρο· άξιοι της μοίρας. Το αίμα γίνεται νερό. Κι όλο φεύγει η ουσία και πεθαίνει, κι αρρωσταίνει. Θάνατος, ζωή· το ίδιο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted October 20, 2005 Share Posted October 20, 2005 Ο τελευταίος στίχος είναι συγκλονιστικός, έτσι, σαν κατακλείδα δοσμένος, μετά απ'όλο το ποίημα. Η πρώτη στροφή μου χτυπάει άσχημα, ειδικά η επανάληψη του τρελ - τρελ. Επίσης, το -ε στο ζουν γιατί να υπάρχει; Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις και γιατί σε κάποια σημεία γίνεσαι τόσο - σχεδόν απρόσεχτα - άμεσος, είναι σεβαστό. Το αποτέλεσμα όμως είναι απ'τα λιγότερο καλά σου, διάβασα και τις μινιατούρες πριν και μου το θάμπωσαν... Το "Το ίδιο" μου άρεσε πολύ περισσότερο, η μορφή του ήταν υπέροχη - το εκλαμβάνω ως κάτι ανάμεσα σε πεζό και ποίημα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted October 20, 2005 Share Posted October 20, 2005 Πολύ, πολύ δυνατό ποίημα, διαμαντάκι· στην αρχή μου είχε φανεί πολύ συγκεκριμένο (Λευκή σκόνη τρελαμένη / που τρελαίνει, και καρκίνος.), αλλά μετά, αφού το σκέφτηκα λίγο, άλλαξα γνώμη. Μμμμ... "Κι όλο φεύγει η ουσία / και πεθαίνει, κι αρρωσταίνει."... "[...] / κι αρρωσταίνει, και πεθαίνει."; Κάτι έχω μ'αυτές τις τραμπάλες έντασης, δεν ξέρω αν είναι κακό, αλλά... αν πεθάνει μπορεί μετά να αρρωστήσει; Think on it . Οι Μούσες μαζί σου, -Ορφέας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Throgos Posted October 21, 2005 Author Share Posted October 21, 2005 Μμμμ... "Κι όλο φεύγει η ουσία / και πεθαίνει, κι αρρωσταίνει."... "[...] / κι αρρωσταίνει, και πεθαίνει."; Κάτι έχω μ'αυτές τις τραμπάλες έντασης, δεν ξέρω αν είναι κακό, αλλά... αν πεθάνει μπορεί μετά να αρρωστήσει; Think on it .Οι Μούσες μαζί σου, -Ορφέας Η αλήθεια είναι πως το σκέφτηκα πολύ αυτό το σημείο. Έβαλα πρώτα το "πεθαίνει" για να του δώσω μια διάρκεια (όχι πεθαίνει μπαμ και κάτω, πεθαίνει αργά και βασανιστικά) η οποία τονίζεται από το "αρρωσταίνει". Απλά μου άρεσε πιο πολύ πριν, μου έκανε αντίθεση, χτυπούσε το μάτι! (και το έβγαζε ίσως) Πάρ' το όπως θες! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted October 21, 2005 Share Posted October 21, 2005 Σιγά που θα ήταν και καταλάθος... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted October 21, 2005 Share Posted October 21, 2005 Χαχα όντως ένα μικρο διαμαντάτσι... εμένα μου άρεσε πολύ πρώτα το πεθαίνει και μετά το αρρωσταίνει ... είναι πιο ΚΑΛΤ !!! ΓΟΥΕΛ ΝΤΑΝ.. πολύ όμορφο !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts