Throgos Posted October 21, 2005 Share Posted October 21, 2005 Στην πρώτη γραμμή Λόγια αιώνων στο πρόσωπό μου χαραγμένα· κι ένα σώμα στο πλευρό μου με κρατά, και πάντα με γεμίζει. Κι ας είμαι άδειος, δεν πειράζει· δεν το γνωρίζει. Μουσική υπόκρουση κηδείας χθεσινής μου υποβάλλει λύπη, μα ειμ’ ολιγαρκής· μου φτάνει το περίγραμμα, η σκιά, τα μάτια· μου φτάνει το νόημα να ψάχνω στα κομμάτια. Ποιήματα ξένων, τα έκανα δικά μου. Ωδές στο τίποτα, ακόμ’ αντηχούν στ’ αυτιά μου. Νομίζω με γεμίζουν· μα κάτι λείπει. (και τούτες δω οι στροφές, ένα μειδίαμα στη λύπη) Κι όλο γυρεύω, μα τίποτα δε βρίσκω· το πλοίο δε ναυάγησε, μον’ πάντα παραπαίει Και οι σταγόνες μία-μια κατρακυλούν και το υγρό, τάχα ζωτικό, ατέλειωτα θα ρέει... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted October 21, 2005 Share Posted October 21, 2005 Μου αρέσει πάρα πολύ η τρίτη στροφή (ο τελευταίος στίχος ειδικά είναι άριστος). Ακόμα και το λύπη/λείπει, που αν με ρωτούσες θα σου έλεγα πως δεν μου αρέσει σαν ομοιοκαταληξία σε γενικές γραμμές, μου άρεσε τρομερά εδώ. Η πρώτη στροφή κυλάει ευχάριστα. Οι άλλες δύο κάπου σκοντάφτουν. Ειδικά τα μάτια/κομμάτια θα μπορούσαν να είναι κάτι άλλο... Έχει παραχρησιμοποιηθεί σε ελληνικά τραγούδια αυτή η ρίμα - και δεν νομίζω να θυμάμαι και κανένα τραγούδι που να μου αρέσει και να την περιέχει. Οπότε να, μου δημιουργεί άσχημες θολές αναμνήσεις κάποιου πράγματος που δεν μου άρεσε, κι εκεί οφείλεται η άποψή μου γι αυτήν, μάλλον. Όπως με όλα τα τραγούδια θα ενδιαφερόμουν να το ακούσω όταν μελοποιηθεί. Ξέρω τι δυσκολίες προβάλλουν οι συνεργασίες λογοτεχνίας, έχετε ένα μπράβο για το δέσιμο που πετύχατε, αν και νομίιιιιζω πως ξεχωρίζω τον Θρώγκο πού και πού στις γραμμές... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Throgos Posted October 22, 2005 Author Share Posted October 22, 2005 Ειδικά τα μάτια/κομμάτια θα μπορούσαν να είναι κάτι άλλο... Έχει παραχρησιμοποιηθεί σε ελληνικά τραγούδια αυτή η ρίμα - και δεν νομίζω να θυμάμαι και κανένα τραγούδι που να μου αρέσει και να την περιέχει. Οπότε να, μου δημιουργεί άσχημες θολές αναμνήσεις κάποιου πράγματος που δεν μου άρεσε, κι εκεί οφείλεται η άποψή μου γι αυτήν, μάλλον. Αν σκεφτείς ότι στην αρχή είχα γράψει (γιατί δικός μου είναι ο στίχος) "αγάπη ζήτησα, δε ζήτησα παλάτια"(!!!!!!!!!!!!!!!!) νομίζω πως θα προτιμήσεις εκατό φορές το μάτια/κομμάτια! Σπάει η φωνή μου σίδερα/πόσο σε θέλω σήμερα Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts