Rikochet Posted October 21, 2005 Share Posted October 21, 2005 Η Πόλη ζεί. Δεν το ήξερα, αλλά το έμαθα. Μέσα απ’τους καπνούς του ‘μαύρου’ και τις βίαιες ρουφηξιές του ναργιλέ. Η Πόλη φοβάται. Το νιώθεις, αλλά δεν ξέρεις την αιτία. Κανείς δεν την ξέρει. Τα κτίρια στάζουν βρώμα. Η Πόλη κινείται, και σε παρασέρνει στον φρενητικό ρυθμό της. Σε τραβάει μαζί της, απο σοκάκι σε σοκάκι, σταθμό σε σταθμό, απο πλατεία σε πλατεία. [Γιατί όλα φαίνονται ίδια;] Η Πόλη τραγουδάει. Σπανιότερα τα πρωϊνά, συχνότερα τα βράδια. Δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας μελωδικός ψίθυροςּ αν κολλήσεις το αυτί σου στο πεζοδρόμιο ή σταθείς σε μια οποιαδήποτε ταράτσα και αφουγκραστείς, ίσως τον ακούσεις. Η Πόλη κρύβει μυστικά. Είναι συμμετρική μέσα στην ασυμμετρία της. Πάντα θα υπάρχει κάτι καινούριο να ανακαλύψεις – κάτι καινούριο να σε κάνει να τρέξεις μακριά, φοβισμένος. [Αυτό το «Κέντρο Χειρουργικών Επεμβάσεων» δεν ήταν εκεί πριν δυο μέρες] Η Πόλη τρέφεται. Απο τους ανθρώπους, απο τα κτίσματα. Κάποιος πρέπει να την ταΐζει. [Να γιατί τα πάντα, με τον καιρό, γίνονται γκρίζα] Η Πόλη κοιμάται. Μαζί της, κι εγώ. [Μου τό ‘πανε ότι η κόκα σκοτώνει τα όνειρα – δεν τους άκουσα, ο μαλάκας] ... Η Πόλη ξυπνά. Τα χασμουρητά της με τρομάζουν. ... Η Πόλη πεινάει πάλι. Τη ρωτάω τι θέλει. Μου απαντάει. Ανατριχιάζω. Μια ένεση και παίρνω τα πάνω μου. Πιάνω έναν μπαλτά και μια πλαστική σακούλα, και βγαίνω να μαζέψω τροφή. [Σήμερα κλείνω τα δεκάξι. Όταν ήμουν μικρός ήθελα να γίνω πυροσβέστης. Τώρα μεγάλωσα. Άραγε θα σκεφτεί κανείς να μου πάρει δώρο;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted October 21, 2005 Share Posted October 21, 2005 Όμορφο flash-άκι. Θα ήθελα όμως λίγο περισσότερο. Πάντως μπορείς να το αναπτύξεις και άλλο το θέμα σου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted October 21, 2005 Share Posted October 21, 2005 Xxxxmmmmmmmmm Ωραίο θέμα... γνωστό !!! Πολύ οραίο το όλο σκηνικό βέβαια δέν ξέρω να σου περιγράψω τα συναισθήματα που μου δημιούργησε γιατί είναι πρωτόγνωρα !!! Γουέλ Ντάν !!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted October 22, 2005 Share Posted October 22, 2005 Με τρομοκρατείς μεν, δεν είναι και τόσο καλό δε. Τουλάχιστον έτσι όπως είναι, αν είναι προσχέδιο (γιατί μοιάζει αρκετά με τέτοιο) να το προχωρήσεις σίγουρα. Μ'αρέσει που η πόλη σου είναι ον και ζητά συνεχώς. Μου θυμίζει λίγο το μαγαζάκι του τρόμου η παρουσιαση της, εκείνο το πελώριο φυτό. Δε μ'αρέσουνε διάφορες φράσεις, όπως: Μέσα απ’τους καπνούς του ‘μαύρου’ και τις βίαιες ρουφηξιές του ναργιλέ. δηλαδή δε μου φαίνεται πως το μαύρο πρέπει να είναι μαυρό αν θα μείνουν οι ρουφηξιές του ναργηλέ ή το αντίστροφο. Ή το μαύρο να γίνει φουντιά, χασίς ή κάτι άλλο ή ο ναργηλές τσιγάρο ή κάτι άλλο. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ, γιατί είναι και 5 η ώρα το πρωί Βασικά, διορθωσε το γενικά, πέρνα το μερικά χέρια όταν θα έχεις όρεξη και φτιάξε ένα διήγημα από αυτό. Πιστεύω πως θα σου βγει καλό. Το χεις. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted October 22, 2005 Share Posted October 22, 2005 Ενδiαφέρον flashάκι, όντως. Δημιουργεί ατμόσφαιρα, σε βάζει "μέσα" πολύ γρήγορα, πράγμα που όφειλε να κάνει εξ' άλλου μιας και είναι μικρούλι. Δεν ξέρω τι θα βγει αν προσπαθήσεις να κάνεις αυτό που λέει η Κιάρα, μπορεί όντως να έχει μέλλον το κείμενο, να κάνει ένα πολύ καλό διήγημα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted October 22, 2005 Share Posted October 22, 2005 Ωραιο αν και ατελες.Βεβαια ειναι και μικρο αλλα το τελος του...δεν με ικανοποιει! Δε νομιζω να υπαρχει λεξη "φρενητικο".Μαλλον "φρενήρη" επρεπε να γραψεις. Η ιδεα μιας ζωντανης-κυριολεκτικα-πολης ειναι ακρως ενδιαφερουσα.Δεν ξερω αν εννοουσες κατι τετοιο η αν μιλουσες μεταφορικα-ποιητικα παντως θα μπορουσες να γραψεις κατι πολυ καλο πανω σε αυτο το θεμα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deodonus Posted October 22, 2005 Share Posted October 22, 2005 Μου άρεσε, αλλά δεν με ανατρίχιασε όσο θα ήθελα... οι εικόνες πιστεύω θέλουν ακόμα λίγη δουλειά. Αλλά είναι καλό το όλο κόνσεπτ. Αυτά... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Throgos Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Καλή προσπάθεια, αν και περίμενα κάτι διαφορετικό μόλις άρχισα να το διαβάζω. Σαν ιδέα άρχισε καλά (η πόλη που ζει, που τραγουδάει κτλ). Αυτό που δεν κατάλαβα και δεν μου άρεσε τόσο είναι το γιατί βάζεις τα ναρκωτικά να μπλέκονται με την πόλη. Κατά τη γνώμη μου αυτά τα θέματα δεν έχουν καμία σχέση (ή και να έχουν, δεν έχεις τον απαραίτητο χώρο να τα συμπεριλάβεις και τα δύο σε ένα τόσο μικρό κείμενο). Σαν κείμενο είναι ιδανικό, κοφτό, ατμοσφαιρικό, αινιγματικό και ίσως σκληρό - έτσι όπως πρέπει να είναι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
northerain Posted November 14, 2005 Share Posted November 14, 2005 Τα είπαμε στο εμ-ες-εν εμείς, στην αγγλική μετάφραση οπως και να έχει. Είναι καλό, αρκετά παρανοικό και διεστραμένο. Θύμισε λίγο ένα διήγημα του Μπάρκερ(ξέρεις εκείνο με το τράμ του μεσονυκτίου εχεχεχεχ) αλλά μόνο στο ύφος, όχι στην ιστορία. Εύγε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted October 21, 2006 Share Posted October 21, 2006 Ένα αρκετά δυνατό flash-άκι τρόμου που θα πάρει τη θέση του στον προβολέα του spotlight. Απολαύστε το. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts