Nienna Posted October 22, 2005 Share Posted October 22, 2005 (edited) Γυρισμός Η ζάλη του μεσημεριού αργεί να ξαναρθεί· χρόνια την περιμένω… Δεν ξεχνώ της Ολυμπιάδας το μικρό νησί· τις κόρες του ψαρά με τα πετράδια για ονόματα. Θυμάμαι τρεις αμμουδιές βαφτισμένες μ' αριθμούς: την ένα, την δύο, την τρία, γαλάζιες κι απάτητες. Γυρνώ καμιά φορά σε τόπους δικούς μου, σε παιδικών παιχνιδιών σκηνές… Αγγίζω με τα δάκτυλα όλα τα χαμηλά περιφρονώντας τα ψηλά - σαν τότε, δεν τα φτάνω. Πονάει ο γυρισμός στην κούνια από σχοινιά και πανί· ξέρω πως τίποτε δεν είναι πια μεγάλο. ----- 20-10-2005 Edited June 22, 2006 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted October 22, 2005 Share Posted October 22, 2005 Ο αγαπημένος μου Αλκίνοος έγραψε στο δικό του γυρισμό πως: "Χίλια χρόνια ζεστά και γύρω χιόνια λευκά Σ'αγαπώ, λιώνω σαν πρωί του Μάη Που μας πάει η ζωή και που το τέλος θα μας βρει; Σ'αγαπώ κάθε που το τέλος φτάνει.. Επιστρέφω στης γης μου το τραγούδι ξανά Είσαι εδώ τ'ουρανού κρυφό στολίδι Ολοι οι δρόμοι γυρνούν μες τη μικρή σου αγκαλιά Είμαι εδώ ο γυρισμός είναι ταξίδι Είμαι εδώ..." Και δε μπορώ παρά να το θυμηθώ διαβάζοντας τους στίχους σου... Σχόλια δεν έχω, μόνο μια μελαγχολία για τους γυρισμούς που έγιναν και εκείνους που θα έρθουν. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted October 30, 2005 Share Posted October 30, 2005 > - σαν τότε, δεν τα φτάνω. Θα έβαζα μάλλον άνω κάτω τελεία αντί του κόμματος. Είναι αλήθεια πως δεν καταλαβαίνω καλά την 'στροφή-κατακλείδα', αλλά γενικά το ποίημα είναι όμορφο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted October 30, 2005 Author Share Posted October 30, 2005 (edited) Είναι που δεν μεγάλωσες ακόμα, ή που όπως έχεις πει εξ' άλλου δεν εκτιμάς ιδιαίτερα τις ελαφρότητα και τις χαρές της παιδικής σου ηλικίας. Όσο μεγαλώνεις, τα πράγματα μικραίνουν, n'est-ce pas; Οι καρέκλες, τα τραπέζια, τα σκαλιά, τα δωμάτια, οι λαχτάρες, οι κούνιες... Συμφωνώ με την άνω τελεία, απλά είναι δύσκολο να τη βάλει κανείς. Edited October 30, 2005 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest silversoldier Posted November 3, 2005 Share Posted November 3, 2005 (edited) Γλυκό, απαλό, νοσταλγικό! Κοινώς αυτά που σε χαρακτηρίζουν. Πάσα κριτική καλή.... Υ.Γ: Ορφέα μάλλον έχει δίκιο η Νιέννα, μην βλέπεις το κόσμο μόνο με τα μάτια που έχεις τώρα, είναι άδικό γιατι της ενηλικίωσης η εποχή παραμένει για αυτήν και για τις άλλες πάντα σκοτεινή... (στιχος με νόημα ) Edited November 3, 2005 by silversoldier Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Throgos Posted November 3, 2005 Share Posted November 3, 2005 Το είχα διαβάσει μια φορά, το διάβασα και δεύτερη. Πολύ γλυκό ποίημα, πολύ μεστό, γεμάτο νοσταλγία, αναμνήσεις, παρελθόν. Ίσις, το τραγούδι αυτό νομίζω ταιριάζει τέλεια με το ποίημα της Νιέννας. Είναι κάποια πράγματα στα οποία γυρίζεις συνέχεια, είναι γεγονός, σε τραβάνε, και σε κάνουν να λες κάθε χθες και καλύτερα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted November 7, 2005 Share Posted November 7, 2005 (edited) Σε αντίθεση με τον απο πάνω δε θεωρώ το ποιήμα δημιούργημα στείρας μελαγχολίας. Μελαγχολικό είναι σίγουρα αλλά έχει μέσα του ειλικρίνια, την ειλικρίνια της ρομαντικής ενθύμησης περασμένων χαρούμενων στιγμών. Προσωπικά δε ξετρελάθηκα με το αποτέλεσμα, αλλά δε μπορώ και να το ρίξω στο επίπεδο του μετρίου. Είναι απλά ένα καλό ποιήμα. Edited November 7, 2005 by Nihilio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted November 7, 2005 Author Share Posted November 7, 2005 (edited) Myshkin: Αν ήθελες να κάνεις εποικοδομητική κριτική, απέτυχες. Δεν με βοήθησε η κριτική σου να γίνω καλύτερη, ούτε καν καλύτερη κατά τα δικά σου "πρότυπα". Αν ήθελες να με κάνεις να γελάσω, το πέτυχες. Γέλασα με την ψυχή μου. Αν ήθελες να με κάνεις να θυμώσω δεν τα κατάφερες, γιατί κανείς δεν μπορεί να θυμώσει πνιγμένος στα γέλια. Η Φρανγκφούρτη και το Παρίσι, ωραίες πόλεις δεν λέω. αλλά άσχετες με τον σχολιασμό του ποιήματος. Εδώ που τα λέμε και οι διάφοροι φιλόσοφοι που αναφέρεις άσχετοι με το θέμα είναι... Παρ'ολα αυτά, δεν μπορεί, κάποιο χρόνο θα ξόδεψες για να το γράψεις - εκτός αν τα έχεις έτοιμα σε .doc files και τα κάνεις copy paste τα διάφορα σχόλιά σου. Γι αυτόν τον χρόνο, σ'ευχαριστώ. Πάντως εγώ θα έβρισκα κάτι καλύτερο να κάνω από το να σχολιάζω ποιήματα τέτοιων αχάριστων όντων όπως εγώ... Γιατί όπως θα έχεις καταλάβει, το μόνο πράγμα που εκτιμώ από τα σχόλιά σου είναι ο χρόνος που πάει χαμένος - αχαριστία ε; Να πάρει... Edited November 7, 2005 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sabrathan Posted November 7, 2005 Share Posted November 7, 2005 (edited) Μου άρεσε αρκετά το ποίημα, έχω την ίδια άποψη με τον Μιχάλη. Prince, την φτώχια στα μέσα έκφρασης που την συνάντησες ακριβώς? Στην "κατάφαση του θετικισμού"? Νομίζω πως δεν βγαίνει κανένα απολύτως νόημα από το 50% αυτών που γράφεις. Γιαααααααα ρίξε άλλη μια ματιά σε παρακαλώ, και ίσως η δημοτική σε βοηθήσει να βρεις και εσύ λίγο πιο "πλούσια", ή μάλλον ουσιώδη, μέσα έκφρασης. (Λάθος, όχι η δημοτική. Η μη-ξύλινη γλώσσα). Edited November 7, 2005 by Sabrathan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted November 7, 2005 Share Posted November 7, 2005 (edited) Απο όλους θα συμφωνήσω στο "απαλό" ... τρυφερό και ταξιδιάρικο !!! Πόσο άραγε αγαπάς παλιούς τόπους και στιγμές.... τ'αγαπάς τόσο πολύ, ή επίσης λατρεύεις και το συναίσθημα της νοσταλγίας, που κάνει τις εικόνες απο τα βάθη της μνήμης σου, ποιό ζωντανές ;!;!;! Μπράβο.. γι ακόμη μία φορά !!! Edited November 7, 2005 by Balidor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted November 7, 2005 Share Posted November 7, 2005 Prince Myshkin, αν θέλεις να συζητήσεις γενικά για την ποίηση μπορείς να ανοίξεις ένα τόπικ και να συζητήσεις εκεί οτι νομίζεις (είτε για την έκθεση της Φρανκφούρτης είτε για την έκθεση ανθέων της Κηφισιάς, αν και δεν έχει σχέση με ποίηση). Αυτό το τόπικ, όπως και άλλα ανάλογα είναι για σχολιασμό ΠΑΝΩ στο ποίημα του κάθε ατόμου που το έχει δημοσιεύσει. Το ποστ σου αυτό είναι γενικό και άσχετο με το τόπικ. Οπότε την επόμενη φορά καλό θα είναι να μιλήσεις ΜΟΝΟ για το ποίημα και όχι για την έκθεση της Φρανκφούρτης. "Τα προσέχουμε πολύ αυτά τα πράγματα εδώ, βλέπεις, και έχοντας κάνει τόσο κόπο εμφανώς να γράψεις το ποστ σου, κρίμα δεν είναι να θεωρηθεί οφφ-τόπικ και να σβηστεί? Dain Forum Global Moderator (1962 - ?) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted November 8, 2005 Share Posted November 8, 2005 Υπο τη σκέπη του εμού μυγοκριτικισμού, στο παρόν έργο η φαινόμενη μυγοληλία που ώς μύγος κύκλος ειδοποιούς διαφοράς μυγοπάθειας, διακατέχεται απο συναισθήματα καταναγκαστικής μυγομανίας περσοναλισμού μυγώς εφάμιλλα με αυτά του Μάξ Μύγερ (Myger, 1874-1980, Γερμανός εντομολόγος) © 2005 - Φώτης Κιλιμάντζαρος Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βάρδος Posted November 8, 2005 Share Posted November 8, 2005 © 2005 - Φώτης Κιλιμάντζαρος Αυτός ο Κιλιμάντζαρος πρέπει να είναι ψαγμένος τύπος... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted November 8, 2005 Share Posted November 8, 2005 (edited) Guys.......you're spaaaaamm-mmiiiiiingg! Edited November 8, 2005 by Dain Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lexis Posted November 11, 2005 Share Posted November 11, 2005 Γειά σου ρε Νιέννα με τα αισθαντικά σου ποιήματα!!!Πιστεύω πως είναι το καλύτερο σου.Γεμάτο εικόνες, κρυφές φωνές.Να 'σαι καλά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eldikinquel Posted November 12, 2005 Share Posted November 12, 2005 Δεν θα μιλήσω για το υπόλοιπο ποίημα, το οποίο είναι πολύ όμορφο (κι εμένα μου αρέσει η αναδρομή στο παρελθόν, είναι ωραίο να ξαναγίνεσαι για λίγο μικρός) αλλά κυρίως γι' αυτή τη στροφή που μου έκανε μεγάλη εντύπωση και μου άρεσε πάρα πολύ: Αγγίζω με τα δάκτυλαόλα τα χαμηλά περιφρονώντας τα ψηλά - σαν τότε, δεν τα φτάνω. Μήπως θα έπρεπε όλοι μας να κάνουμε το ίδιο; Καμιά φορά στα "χαμηλά" βρίσκεις την ομορφιά. Μου θυμίζει πως είναι όμορφο που και που να αφήνεις την κουραστική πραγματικότητα και να γίνεσαι παιδί. Ίσα-ίσα για να πάρεις δυνάμεις και να δεις τον κόσμο λίγο διαφορετικά. Όταν ήμουν μικρούλα πίστευα ότι μπορούσα να αλλάξω τον κόσμο. Τώρα συχνά το ξεχνάω αυτό. Να' σαι καλά Nienna με τα ποιήματά σου... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts