τα_σπαθιά_του_λόγου Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 Για πάντα Κάτω από το δέρμα και μεσα στη ψυχή μου, στρέφω το βλέμμα μου στην ανατολή. Στη δική μου Βαβυλώνα, στα δικά μου πάθη, στους δικούς μου ουρανους. Δε σου ζητώ να με βοηθήσεις να κουβαλήσω το σταυρό μου, σου ζητώ να μου προσφέρεις νερό για να συνεχίσω το Γολγοθά μου. Μόνο πάνω στο σταυρό θα είμαι υπερήφανος, θα είμαι ολοκληρωμένος να σβήσω την ανάσα μου, για παντα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 OK...Μετά από αυτό έχεις την προσοχή μου! Δεν ξέρω αν θα την έχεις για πάντα, όμως...τι να πω...Κωνσταντίνε... Θέλω να δω κι άλλη ποίηση! Καλωσήρθες από μένα, καλώς να μείνεις! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted October 27, 2005 Share Posted October 27, 2005 Ενδιαφέρον, πάντα μου άρεζαν οι θρησκευτικού/μυθολογικού/ιστορικού τύπου συμβολισμοί. Είναι που θέλουμε δε θέλουμε έχουμε κλεισμένα βαθιά μέσα μας όλα τούτα τ' αρχέτυπα, όλες αυτές τις εικόνες, όταν κάποιος μας τις θυμίζει χτυπούν καμπανάκια. Κάτι ακόμα που είναι ενδιαφέρον είναι πως έχω γράψει κι εγώ τους δύο τελευταίους στίχους, με μια μικρούτσικη διαφορά. Φαίνεται πως μοιραζόμαστε κάποια πράγματα λοιπόν, φαίνεται και στην επιλογή θεματολογίας, και στον τρόπο γραφής. Καλως ήλθες στο forum, ανέβασε κι άλλη ποίηση, μη ντρέπεσαι, και μη σε τρομάζει ο κόσμος μας, είναι όλοι καλούληδες και γούτσου, κι ας μην το ξέρουν. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted October 28, 2005 Share Posted October 28, 2005 (edited) Όμορφον ποιηματίδιον. Well come. (κάθε στροφή θα μπορούσε να αντιστοιχιστεί σε ένα στίχο από ένα τετραστιχάκι μου, μάλλον κι αυτό έπαιξε το ρόλο του ) Οι Μούσες μαζί σου, -Ορφέας Edited October 28, 2005 by Orpheus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted October 30, 2005 Share Posted October 30, 2005 Μία πολύ παρατήρηση για το πλέον όμορφο και ξεχωρηστό σου ποίημα ... Οι 1η-2η και 3η-4η στροφες θα μπορούσαν να είναι και ξεχωρηστές... για μένα αυτό δείχνει οτι μπορείς και κάνεις την ροή σου να κυλά σε ένα άλλο επίπεδο ... ίσως και να το έκανες καταλάθος !!! Χεχεε Πάντος εμένα μου άρεσε πολύ και για τον πλέον πρωτότυπο τρόπο συγγραφής σου... we need new blood in this Β.Π. (Βιβλιοθήκη Ποίησης) Γουέλ Ντάν !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted October 31, 2005 Share Posted October 31, 2005 Καλησπέρα κι από μένα. Δε μου άρεσε τόσο, γιατί χρησιμοποιείς σύμβολο που μου πέφτουνε βαριά, για να δώσεις νοήματα που θα μπορούσες όμορφα να τα δώσεις χρησιμοποιώντας άλλα. Είτε περισσότερο δικά σου, είτε της εποχής. Δεν εννοώ ούτε ότι μεγαλωπιάνεσαι ούτε ότι μου έθειξες τα ιερά. Απλά μου φαίνεται χοντροκοπιά ο συγκεκριμένος συμβολισμός, όταν οι καταστάσεις που θες να περιγράψεις είναι δαντελένιες. Κατά τα άλλα, ο λόγος του ρέει όμορφα, από την αρχή ως το τέλος και οι εικόνες είναι καλοφτιαγμένες. Δε μπορώ να πω πως είναι άσχημο -ούτε και το λέω, άλλο δε μ'αρέσει άλλο δεν είναι καλό- απλά διαφωνώ μαζί του. Κι από τη στιγμή που σκέφτηκα επάνω σε αυτό που λες και έφτασα να διαφωνώ, αυτό ίσως το κάνει αυτόματα καλή δουλειά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts