Oberon Posted October 27, 2005 Share Posted October 27, 2005 (edited) OK, να τα 2 πρώτα κεφάλαια από την πρώτη Μυθαστριακή ιστορία που ποστάρω στο φόρουμ και στη ουσία η πρώτη η πρώτη μου novella. Είναι στα Αγγλικά, αλλά αν κάποιος θέλει να τη διαβάσει στα Ελληνικά ας μου πει να τη μεταφράσω κάποια στιγμή. Ο τίτλος είναι Moonlight On Verdant God Isle. Κάθε κριτική είναι καλοδεχούμενη. Αλλά μια που είναι η πρώτη version (αν και έκανα 3 rewrites) συγχωρήστε κάποια πιθανά λάθη γλωσσικά, τα οποία διορθώνω και μόνος μου. Πολύ περισσότερο με ενδιαφέρει η εντύπωση για την ιστορία εντελώς υποκειμενικά και όχι τόσο τα τεχνικά σχόλια. (αν και καλοδεχούμενα και αυτά βέβαια). Eυχαριστώ ιδιαίτερα τον Brave για τη βοήθεια του σε κάποια αστρονομικά θέματα που θα κάνουν την ιστορία πολύ πιο "σωστή" επιστημονικά, και τον Orpheus για τη μουσική βοήθειά του. Τι είναι η Μυθαστρία? Είναι το "σύμπαν" που έχω φτιάξει μέσα στο οποίο υπάρχουν χιλιάδες χαρακτήρες, κόσμοι και ιστορίες. Dain_MoonlightVerdantGodIsle1_2.doc Εδώ είναι και η πρώτη μου εικόνα στη νέα gallery. Τι άλλο? H πόλη του Νέου Σιρράζζ και το Νησί του Πράσινου Θεού στην Ωκεάνα (αν και ετεροχρονισμένα σε σχέση με την ιστορία μου) http://community.sff.gr/index.php?act=mod...&cmd=si&img=164 Kάποιες ακόμα πληροφορίες και εικόνες από τη Μυθαστρία υπάρχουν εδώ: http://community.sff.gr/index.php?showtopic=1174 Edited October 29, 2005 by Dain Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted October 27, 2005 Share Posted October 27, 2005 Τόσο καιρό Μυθαστρία ακούγαμε και Μυθαστρία δε βλέπαμε. Επιτέλους! Το πρώτο κεφάλαιο με έχει αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο κόσμος δείχνει πολύ καλά φτιαγμένος (τόσα χρόνια τον σχεδίαζες) και η ιστορία ρέει. Πιο αναλυτικά μόλις διαβάσω όλο το κείμενο που σήκωσες. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted October 27, 2005 Share Posted October 27, 2005 Πάρα πολύ ωραίο, και με πολύ σίγουρη αίσθηση και ατμόσφαιρα κόσμου, if you know what I mean. ;) Διάβασα μέχρι τώρα το 1ο κεφάλαιο, μάλλον θα αφήσω το άλλο για αύριο, δεδομένης της ώρας! Congrats, Dain! * Bisss!!! Οι Μούαες μαζί σου! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted October 28, 2005 Author Share Posted October 28, 2005 (edited) Πράγματι η Ωκεάνα και η κοινωνία της είναι από τους κόσμους που μ'αρέσουν πιο πολύ. Η δυσκολία από άποψη κοσμοπλασίας ήταν να φανταστώ *πώς* ήταν η κοινωνία, θρησκεία κλπ, 1500 χρόνια πριν τη σημερινή εποχή (αλλά και σε μελλοντικές εποχές) μια που ο κόσμος αυτός είναι μέρος του σύμπαντος της Μυθαστρίας. Δηλαδή, είχα ήδη φτιάξει τη σημερινή και μελλοντική Ωκεάνα και όχι εκείνη του παρελθόντος. Όσο για πιο "Μυθάστριους" χαρακτήρες, θα τους δείτε σε επόμενα κεφάλαια όταν η ιστορία γίνεται περισσότερο "science fantrasy" Edited October 28, 2005 by Dain Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted October 28, 2005 Share Posted October 28, 2005 Μου άρεσε πραγματικά ο δουλεμένος κόσμος. Δεν άφηνες σημεία που να μην αναλυθούν. Οι χαρακτήρες παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντες και δεν είχες πολλά διακοσμητικά τύπου King στις περιγραφές. Λιτός και εύστοχος. Διέκρινα μια έντονη επιρροή από Le Guin αλλά ήταν ευχάριστη σύγκριση. Θα παρακολουθήσω και τη συνέχεια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted October 29, 2005 Author Share Posted October 29, 2005 (edited) Σίγουρα Ισις, υποσεινήδητα οι επιρροές μου φαίνονται. Τόσο από την ε.φ. όσο και από τη μυθοπλασία. Kαι αν σου θύμησε τη ΛεΓκεν αυτό με κάνει περήφανο. Αν και δεν είναι συνειδητό βέβαια. Ευχαριστώ για τα σχόλια και εδώ και στο MSN. Επίσης κατέβασα και ξαναανέβασα το αρχείο με την ιστορία μια που ο Velkion (thanks, man!) παρατήρησε πως είχα μερικές λέξεις μέσα στα Ελληνικά. Δεν χρειάζεται κάποιος να το ξανακατεβάσει μια που οι μόνες διαφορές είναι η μετάφραση στις λέξεις "λούζοντας" και "απολήξεις". Συγνώμη γι'αυτό. Edited October 29, 2005 by Dain Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Velkion Posted October 29, 2005 Share Posted October 29, 2005 Μου άρεσε πολύ! Έχει μέσα στοιχεία που μου αρέσουν γενικότερα όπως αστρονομία, θεολογία, αρχαιολογία. Η τελετή και τα τραγούδια μου έβγαλαν πολύ ωραίες εικόνες. Γενικότερο μου άρεσαν τα χρώματα που έβγαζε το κείμενο και οι εικόνες του. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trillian Posted October 29, 2005 Share Posted October 29, 2005 Με λιγες λεξεις:παρα πολυ ωραιο εως μαγευτικο! Με πολλες: Μου αρεσε παρα πολυ ο κοσμος ετσι οπως παρουσιαζεται, απο τη διαμορφωση του πλανητη μεχρι τα κοινωνικοπολιτικα και τη μορφολογια των κατοικων...Και η ιδια η ιστορια σε κραταει απο την αρχη (πολυ ωραιο το abstract στην αρχη!) με πολλα hints που σε κανουν να θελεις να συνεχισεις να διαβαζεις...Η ατμοσφαιρα-ειδικα στη σκηνη του χορου-ειναι απιστευτη,οι εικονες ζωντανες και ειλικρινα ανυπομονω να μαθω τι γραφουν αυτα τα ιεροφλυφικα... Η Μιριαμ ειναι ενδιαφερων χαρακτηρας-αν και οπως σου ειπα μου φαινεται λιγο "κλασσικος" χαρακτηρας, αν και δε νομιζω να εχει "κλασσικη" εξελιξη... Και κατι αλλο, αν και δεν ειμαι καλη σε τεχνικα θεματα....το δευτερο κεφαλαιο μου φαινεται λιγο λαθος να ξεκιναει με την προταση να χορεψει, καθως αναφερεται στο προηγουμενο "θεμα" και ξερουμε ηδη οτι δεχτηκε, αλλα οχι και γιατι δεχτηκε τελικα...μου φαινεται οτι οι συζητησεις με τον ιερεα ισως πλατιαζουν λιγο, ειδικα αν περιμενουμε αλλη μια συναντηση που θα ειναι στο τριτο κεφαλαιο, αλλά θα διαδραματιζεται πριν απο το πρωτο...αλλα εχεις αλλα δυο κεφαλαια ακομα που δεν ξερουμε τι περιεχουν οποτε...θα περιμενω να δω (οχι και πολυ ε? ) Γενικα θα συμφωνησω με την Isis, εχεις ενα πολυ ωραιο υφος, αναμεσα σε φαντασυ και ΕΦ, και το γεγονος οτι αυτος ο κοσμος ειναι καλα δομημενος στο μυαλο σου περναει στον αναγνωστη. Γενικα, αυτη η ιστορια σε συνδυασμο με τα υπολοιπα στοιχεια που εχεις δωσει, με κανουν να θελω περισσοτερη Μυθαστρια! Αυτα τα λιγα επι του παροντος Ελπιζω ειλικρινα να συνεχισεις, και να γραψεις και τις (ποσες ητανε?), ολες τις ιστοριες της Μυθαστριας-και οχι μονο-που εχεις φανταστει! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted October 31, 2005 Author Share Posted October 31, 2005 (edited) Eυχαριστώ Τρίλλιαν και Βέλκιον. Φυσικό είναι να γράφω για θέματα όπως αστρονομία, θρησκείες κλπ γιατί είναι θέματα που με ενδιαφέρουν πολύ και έχω κάποιες γνώσεις σε αυτά. Εξ άλλου όπως λένε πολλοί μεγάλοι συγγραφείς "γράφε για πράγματα που ήδη ξέρεις ή κάνε έρευνα για να τα μάθεις πριν τα γράψεις". Οι συνόψεις από ιστορίες της Μυθαστρίας που έχω γράψει (από 3-4 γραμμές έως 2 σελίδες), είναι για κάπου 750 ιστορίες, μικρές και μεγάλες έως τριλογίες. Αυτό η εναλλαγή ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν 3 μέρες πριν στην ιστορία όντως είναι λίγο μπερδεμένο αλλά μόνο επειδή δεν έχω βάλει ακόμα τα επόμενα κεφάλαια. Μετά ξεμπερδεύεται αυτό. Απλά το θεώρησα απαραίτητο μια και ήθελα να ξεκινήσω το κεφάλαιο με μια όμορφη σκηνή όπως ένα χορό, αλλά έπρεπε σχεδόν αμέσως να δώσω κάποια στοιχεία για τη Μίριαμ και το πως σκεφτόταν εκείνη τη στιγμή, οπότε έπρεπε να εξηγήσω και το πως κατέληξε να δεχτεί να χορέψει σε μια θρησκευτική τελετή. Μάλλον έκανα περισσότερο info-dumping από όσο ήθελα, ίσως επειδή έχω κάνει πολύ περισσότερο world-building παρά συγγραφή. Στη Gallery έβαλα ακόμα μια εικόνα που είχα κάνει παλιά με τη Μίριαμ και το κοστούμι που φορά όταν χορεύει (απλά ένα skin για το παιχνίδι The Sims). Edited October 31, 2005 by Dain Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted November 6, 2005 Author Share Posted November 6, 2005 Ετοιμάζω ήδη την Ελληνική μετάφραση των δύο κεφαλαίων, οπότε αν κάποιος δεν έχει τόση άνεση στα Αγγλικά και θέλει να διαβάσει την ιστορία μπορεί να μου το πει να του τη στείλω. Επίσης τα σχόλια σας με βοήθησαν να αλλάξω κάποια πράγματα στα επόμενα δύο κεφάλαια που τώρα ξαναγράφω, παρ'όλο που προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατό, αργώ να τελειώσω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brave Posted November 16, 2005 Share Posted November 16, 2005 Λοιπόν, Απο πρώτη άποψη είναι πολύ σωστός ο κόσμος του Ωκαιάνιου πλανήτη σου. Πολύ έξυπνο το να δώσεις πραγματικό παρελθόν στον κόσμο σου, και πολύ καλό που οι κάτοικοι (ή μάλλον οι άποικοι) έχουν ιστορίες με πειρατές, θρησκείες κτλ. Το διάβασα, αλλα όπως έχω ξαναπεί, στα Αγγλικά διαβάζω τα πάντα σαν πληροφορία (ή καλύτερα σαν τεχνικό εγχειρίδιο) έτσι δεν πολυνοιώθω το feeling ενός λογοτεχνικού έργου, οπότε, αν ποτέ το μεταφράσεις εννωείται πως θα το στείλεις. Τωρα σχετικά με τον κόσμο της Ωκαιάνας σε αυτή την ιστορία, μοιάζει να έχει ταυτόχρονα στοιχεία απο διάφορες εποχές (εννοώ όπως θα θεωρούσαμε φυσιολογικό σύμφωνα με τη δική μας εξέλιξη). Λίγο αταίριαστο μου φαίνεται μόνο πως ενώ δεν τους ενδιαφέρει το παρελθόν, έχουν ανάλογες επιστήμες, ή μήπως εννωείς πως οι παλιοι φίλοι της Μυριαμ ήταν με τη μεριά των "θρήσκων" και δε θελουν να ξέρουν τιποτα απο τις γνώσεις του Σιράζζ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted November 16, 2005 Author Share Posted November 16, 2005 Ευχαριστώ για τα σχόλια Brave. Πράγματι τα στοιχεία που φαινομενικά είναι από διάφορες εποχές της Γης δεν είναι παρά αποτέλεσμα κάπως διαφορετικής εξέλιξης. Δηλαδή υπάρχει ραδιόφωνο στην Ωκεάνα αλλά όχι αεροπλάνα ακόμα (υπάρχουν όμως αερόπλοια όπως θα δείτε παρακάτω στην ιστορία ). Η τεχνολογία θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ανάμεσα στο 1850-1920 στη Γη. Η μελέτη της ιστορίας πέρα από συγκεκριμένα χρονικά όρια, και η μελέτη του απώτατου παρελθόντος ήταν απαγορευμένα από την Εκκλησία γενικά. Μετά τον πόλεμο που αναφέρεται, επιτράπηκε μεν αυτή η μελέτη και εξελίχθηκε κάπως σε επιστήμη, αλλά έχει ακόμα πολλούς αντιπάλους. Κάπως όπως η γενετική, η κλωνοποίηση κλπ σε μας. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted November 27, 2005 Share Posted November 27, 2005 (edited) Το έχω διαβάσει εδώ και καιρό αλλά όλο ξεχνάω να το σχολιάσω, θα το κάνω τώρα λοιπόν. Κατ'αρχήν θα σου μιλήσω, για τη γραφή. Γράφεις πολύ όμορφα, σωστά, πλούσια - πιστεύω πως είτε επιλέξεις τα αγγλικά είτε τα ελληνικά, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πάνω του μετρίου. Σε ό,τι έχω διαβάσει από τη Μυθαστρία, βρίσκω ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα. Ο κόσμος είναι δουλεμένος, φωνάζει από μακρυά πως είναι δουλεμένος, βρίθει από λεπτομέρειες, δεν υπάρχει σημείο το οποίο να αφήνεις κενό, δεν ρίχνεις σκιές για να καλύψεις την άγνοιά σου για τον κόσμο που έφτιαξες. Γνωρίζεις αυτό που δημιουργείς, έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Μυθαστρία ήταν μια άμορφη, ζωντανή, έντονη μάζα από συναισθήματα και ιδέες μές στο κεφάλι σου. Η παρομοίωση της θρησκείας με το κοχύλι που έκανε η Μίριαμ είναι εκπληκτική. Καθώς τη διάβασα μου φάνηκε τόσο λογικό ένας άνθρωπος με το μυαλό της να σκέφτεται έτσι, να εκφράζεται έτσι, που σάστισα καθώς ταυτόχρονα συνειδητοποιούσα πως αυτός που το σκέφτηκε δεν ήταν η Μίριαμ αλλά ο Dain... Αυτό κι αν είναι δείγμα καλοδουλεμένου, καλοφτιαγμένου χαρακτήρα. Dain, πρέπει να στρωθείς και να γράψεις ένα - ή και πολλά - μεγάλο βιβλίο για τη Μυθαστρία. Θα σε εκδικηθεί η Μυθαστρία αν δεν το κάνεις, θα σε στοιχειώσει. Μην περιμένεις να βγεις στη σύνταξη για να κάνεις κάτι τέτοιο! Edited November 27, 2005 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted November 28, 2005 Author Share Posted November 28, 2005 Τόσο ο ιερέας Ελίχου, όσο και η Μίριαμ είναι πλευρές του εαυτού μου έτσι κι αλλιώς. Ο Ελίχου είναι αυτός που βλέπει κάτι "θρησκευτικό" στα πάντα γύρω του, κάτι πνευματικό μάλλον, η Μίριαμ είναι η πιο λογική πλευρά που αν κάτι δεν έχει πρακτική εφαρμογή και δεν καλυτερεύει τον άνθρωπο σε απτό επίπεδο, δεν έχει παρά απλή αισθητική αξία. Αν και η Μίριαμ είναι πολύ παλιός χαρακτήρας και έχει πολύ διαφορετική άποψη "τώρα", ο Ελίχου είναι ο καταλύτης της. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetartos Posted September 4, 2008 Share Posted September 4, 2008 Πολύ ωραία γραφή, ίσως παραστολισμένη σε σύγκριση με τα βιβλία που (καταφέρνω να) διαβάζω στα αγγλικά. Πραγματικά πολύ δυνατή η σκηνή με τον χορό. Και "ξεχάστηκα" (=καλό αυτό) όταν διάβαζα το παρελθόν της μέσα από τις σκέψεις της. Την είχα κατεβάσει εδώ και καιρό αλλά τώρα βρήκα την όρεξη/χρόνο να τη διαβάσω. Και είχα ξεχάσει ότι δεν είναι αυτοτελής - οπότε καταλαβαίνεις την απογοήτευσή μου... Με αυτήν την αφορμή να πω ότι το πρώτο κεφάλαιο φαίνεται καλύτερο από το δεύτερο. Μου άρεσε η ενδο-ιστορια με το shell αλλά όλη αυτή η θεολογική συζήτηση μου ήταν μάλλον βαρετή. Παρατηρήσεις: - μην ξεκινάς καινούρια project, αν δεν ολοκληρώσεις τα παλιά (τώρα κάτι σου είπα, ε; ) - έχεις μια αγάπη στο wordbuilding και το infodumping. Πρόσεξε μην γίνει... πάθος! Υποτίθεται ότι η σύγχρονη συγγραφική "μόδα" είναι η εστίαση στους χαρακτήρες. - το echolocation των δελφινιών (τουλάχιστον της Γης) γίνεται με τα αυτιά τους (σε συνδυασμό με τα δόντια, παραδόξως) και δεν έχει σχέση με μεμβράνες. Επίσης είναι παθητικό, δηλαδή δεν γίνεται καμία εκπομπή/transmission και απ' όσο ξέρω, δεν περιλαμβάνει θερμότητα ή υπέρυθρες. Τέλος πάντων, αν σ' ενδιαφέρει, look it up! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts