Throgos Posted October 29, 2005 Share Posted October 29, 2005 Είναι νύχτα Είναι νύχτα· το μελάνι δε σταματά μπρος σε δυο λέξεις. Η πείνα για όσα μου πρόσφεραν στέγη μου στέρεψε όλες μου τις σκέψεις. Στο μαύρο τίποτα στέκομαι ανέκφραστος αποζητώντας μιαν οπτασία. Κι αν μία δύναμη μου δίνει ώθηση η ίδια είναι που πίσω με σπρώχνει. Σφιχτά κρατιέμαι από τις εσοχές μα η γη γυρίζει· και ξάφνου βρίσκομαι να κατεβαίνω αντί για ν’ ανεβαίνω. Κι όλα τα όνειρα παύουν να ζουν Κι όλα τα κτίσματα μεμιάς γκρεμίζονται και όλα γίνονται ένας μαύρος κύκλος. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted October 30, 2005 Share Posted October 30, 2005 Προσωπικά λατρέυω τους μονολεκτικούς τίτλους. Το να ονόμαζες όμως το ποίημά σου "νύχτα" θα το έκανε κλισέ και πολυφορεμένο. Είναι νύχτα, λοιπόν. Κι είναι όμορφα τοποθετημένη όπως παρουσιάζεται. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted October 30, 2005 Share Posted October 30, 2005 Κάθε φορά που πιάνεις να γράψεις βγαίνει κάτι ενδιαφέρον. Μια στιγμή ακινησίας μου δείχνουν εμένα αυτές οι γραμμές, μια στιγμή πολύ πιστά αποτυπωμένη. Ίσως τη στιγμή που έπιασες το στυλό/πέννα για να γράψεις, την παύση λίγο πριν ακουμπήσεις το χαρτί. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted October 30, 2005 Share Posted October 30, 2005 Είναι νύχτα.... και την λατρεύω ... (αυτό έχω να πώ) Γουέλ Ντάν, απλό σαν ένας ασπρόμαυρος πίνακας!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts