Orpheus Posted October 29, 2005 Share Posted October 29, 2005 Σκόνη, άμμος σκόρπια παντού. Συντρίμμια, ερειπωμένα σπίτια και λουτρά, Θέατρα, μουσεία, ναοί, Δημόσια κτίρια, πλακόστρωτοι δρόμοι, Τάφοι σε νεκροταφία... Άνεμος σηκώνει τα μικροσκοπικότερα κλάσματά τους και τα παρασέρνει εδώ, εκεί, τα λουτρά στα μουσεία, τα θέατρα στο δρόμο, τα σπίτια στα νεκροταφεία... Φύση Νεκρά. Και άμμος, σκόνη παντού, στάχτη σκόρπια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βάρδος Posted October 29, 2005 Share Posted October 29, 2005 Ωραία εικόνα ερήμωσης. (Καταλαβαίνεις ότι για να ποστάρω στη ΒΠ, σημαίνει ότι πραγματικά μου άρεσε. :Ρ) Μόνο αυτό το "κλάσματα" δε μου άρεσε. Come on. Δε νομίζω ότι ταιριάζει. "Θραύσματα", θα μου άρεσε καλύτερα: ή κάτι παρόμοιο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted October 29, 2005 Author Share Posted October 29, 2005 Όχι, πιστεύω λίγη αποστείρωση την ήθελε, λίγη απομάκρυνση απ'το συναίσθημα, το κάνει πιο τραγικό. Thanks. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deodonus Posted October 29, 2005 Share Posted October 29, 2005 Μ'αρέσει...αλλά θα συμφωνίσω με τον Βάρδο για τα κλάσματα Μ'αρέσει που είναι έτσι "νεκρό" και σου αφίνει ένα "συναισθηματικό κενό", που όμως αμέσως γεμίζει....περίεργο...τι να πώ... Tuus amicus carus... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted October 29, 2005 Share Posted October 29, 2005 Μου φέρνει στο μυαλό μια φράση (την οποία είχα ως τίτλο σε ένα ατονικό κομμάτι) Η σιωπή μετά τη μάχη. Το όλο για τα υλικά, που δεν έχουν σημασία, για όλα αυτά που κάποτε ζεις μέσα τους κι αργότερα θα σβήσουν μα δε θα σε νοιάζει γιατί εσύ θα έχεις φύγει. Ωραία εικόνα. Όντως. Υ.Γ. άλλαξε του τίτλο, μπανάλ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordCeleborn Posted October 29, 2005 Share Posted October 29, 2005 Ναι πολυ μπαναλ ο τιτλος αλλα η εικονα ειναι αρκετα καλη. Για καποιο λογο οι λεξεις δεν ειχαν την δυναμικη που θα ηθελα να εχουν, ισως να ειναι η διαθεση μου αλλα ειναι καλη εικονα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted October 29, 2005 Share Posted October 29, 2005 Είναι όμορφο, σχεδόν το βλέπω μπροστά μου. ----- Όλα πεθαίνουν λοιπόν. Και μεις ν' αποφασίσουμε να κάτσουμε ακίνητοι μέχρι να πεθάνουν όλα; Θα μου πεις, δεν το λέει το ποίημα σου αυτό. Το ποίημα σου απλά δείχνει... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tec-goblin Posted October 30, 2005 Share Posted October 30, 2005 Εμένα με ξένισε μεν, αλλά μου άρεσε το κλάσματα. Ναι, είναι πολύ industrial τρόπος σκέψης. Μιλάς για κάτι συναισθηματικά φορτισμένο και το περιγράφεις κλινικα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted October 30, 2005 Share Posted October 30, 2005 Χαρακτηριστικές οι εικόνες, τόση σιωπή που καταντά σπαρακτική! Τηλεγραφικό και ίσως αυτό είναι που το κάνει τόσο έντονο: η έλλειψη λεπτομέρειας! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts