Jump to content

This Is GNN! (Galactic Noumenal News Network) 1.

Recommended Posts

Γιατί τα γράφω αυτά? Δεν ξέρω. Μου έρχονται στις πιο άσχετες στιγμές. Όταν είμαι μισοκοιμισμένος, στο δρόμο, στο λεωφορείο, οπουδήποτε. Μερικά τα είχα βάλει σε κάποιο άσχετο τόπικ παλιά. Χιουμοριστική sci-fi. Xμμ, γιατί όχι? Ίσως και να έχουν πλάκα, ίσως και να δείχνουν κάτι. Ποιος ξέρει? :rolleyes:

THIS IS GNN NEWS (GALACTIC NOUMENAL NETWORK NEWS) 1.

Please choose lang-ώσσα.

Μεταφραστής λειτουργεί κανονικά.

Επιλέξτε παρουσιαστή.

Χαίρετε. Μόλις μεταδόθηκαν τα παρακάτω νέα. Για περισσότερες πληροφορίες πιέστε το πλήκτρο σύνδεσης με το Νοο-δίκτυο, όπου και να βρίσκεται στο σώμα ή το νου σας.

- Η νοήμων μορφή τέχνης Νεοκλασσία που έκλεψε το υπεριώδες «χρώμα» από το τρισδιάστατο σύμπαν συνελήφθη απόψε, πέφτοντας στην πρισματική παγίδα που είχαν στήσει οι Μουσαμόφθαλμοι Εικονογράφοι. Η Νεοκλασσία κάποτε ήταν πρέσβειρα της διάστασής της στο τρισδιάστατο σύμπαν, αλλά δικάστηκε πριν χρόνια για την πώληση ψευδών μορφών τέχνης μέσω του Νοοδικτύου, υλικό που θεωρείται διακίνηση ζωντανών οργάνων στην πατρίδα της.

- Οι τετραμφίποδες κβαντοφάγοι ψήφισαν το επόμενο εξελικτικό τους βήμα μετά από διαβουλεύσεις δεκαετιών και θα είναι πια γνωστοί ως πενταπολύποδες κβαντοεδέσμιοι αυξάνοντας έτσι τον πληθυσμό τους σε 7 άτομα. Παρακαλούνται όλα τα νοήμονα όντα να τους αποκαλούν με το νέο τους κώδικα-dna.

- Το μοτίβο "488-Ξ-54^^-988" γνωστό και σαν "Ο κόλακας του Βασιλιά" θα είναι κλειστό για επισκευές. Παρακαλούνται οι Ηθοποιοί μεταξύ 8ης και 15ης Διάστασης που κατοικούν στο Χρονοβίωνα να χρησιμοποιήσουν παρεμφερή μοτίβα μέχρι να αποκατασταθεί το 488.

- "Το πανάρχαιο παιχνίδι Ζατρίκιο που ανακάλυψαν χρονοταξιδιώτες στον 31ο αιώνα - εποχή που επισήμως θεωρείται σαν η αρχή του πολιτισμού - είναι τελικά η αιτία της πτώσης της Κυβοειδούς Αυτοκρατορίας", είπε απόψε σε συνέντευξη τύπου ο Λέκτωρ του Πανεπιστημίου της Ανιστόρικα.

- Χίλια δεκαπέντε θηλυκά και τετρακόσια οκτώ αρσενικά Τεμποράλια μαζί με δώδεκα άφυλους Τεμποράλιους καταλύτες, ξέφυγαν όταν η Υπερπύλη που τα μετέφερε σε ερευνητικό κέντρο αναδιπλώθηκε για δύο δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα οι καταλύτες να φοβηθούν τόσο που άρχισαν να εξαπολύουν τους σπόρους τους. "Ο αέρας γέμισε σπόρια", μας είπε ένας έκπληκτος αυτόπτης μάρτυρας, "ήταν τρομερό! Πριν καλά-καλά το καταλάβουμε, τα αρσενικά με τα θηλυκά Τεμποράλια άρχισαν να συνουσιάζονται ασταμάτητα". Ο Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου ζητά βοήθεια από κάθε πολιτισμό που διαθέτει κλουβιά. "Για αρχή…..για αρχή μόνο", μας είπε κάθιδρος, "χρειάζομαστε δώδεκα εκατομύρια κλουβιά". Ο χρόνος κύησης ενός Τεμποράλιου είναι ανάμεσα στα 10-20 δευτερόλεπτα ανάλογα με την ηλικία των θηλυκών, την καρπερότητα των αρσενικών και τον αριθμό των σπόρων που εκτοξεύουν οι καταλύτες.

- Ένας Υστερικός Μανδηλοφόρος εμφανίστηκε μετά από εκατοντάδες χρόνια, στη μέση της παρέλασης για την ενθρόνιση της Πριγκίπισσας Τεντερέλλα της 87ης. Η πριγκίπισσα τρόμαξε τόσο που έχασε όχι μόνο δεκατρία στρώματα φολίδων αλλά εξωτερίκευσε τα γεννητικά της όργανα πρόωρα, αλλάζοντας έτσι φύλο. Η βασιλομήτωρ και οι σύμβουλοι του παλατιού αναζητούν τώρα το πρωτόκολο για την ενθρόνιση του νέου Πρίγκιπα. Ο Υστερικός Μανδηλοφόρος που φυσικά συνελήφθη είπε, "Δεν ήθελα να κάνω κακό, αλλά μόνο να δηλώσω την προσωπική μου απέχθεια προς τη μοναρχία ως πολίτευμα".

- Τα φαρμακευτικά σκευάσματα Provagin και Propen, για τα οποία έγιναν τόσες αντιπαραθέσεις τους τελευταίους μήνες σε όλα τα ΜΜΕ, απαγορεύτηκαν δια νόμου σε ολόκληρο το γαλαξία, ενώ οι διαφημήσεις τους αποσύρθηκαν από ολόκληρο το Νοο-δίκτυο. Κυκλοφορούν όμως μερικά δωρεάν δείγματα ακόμα. Παρακαλούμε αν λάβετε διαφήμηση ή τέτοιο δείγμα τηλεμεταφορικά ή Νοητικά ειδοποιήστε τον πλησιέστερο αστυνομικό κόμβο.

«Ανοησίες και υπερβολές»μας είπε ένας πρώην χρήστης. «Δοκίμασα το Provagin για μία μόνο μέρα, και από άντρας έγινα μια τέλεια γυναίκα. Πώς? Όχι, δεν είχα καμμία παρενέργεια στον σεξουαλικό μου προσανατολισμό καθόλου. Παρέμεινα ετεροφυλόφιλος».

«Καθόλου ανοησίες» δήλωσε μία άλλη χρήστης. «ΟΚ, το Propen με έκανε να γίνω άντρας. Αλλα οι οδηγίες δεν ήταν καθόλου σαφείς. Πόσα χάπια πήρα? Κάπου 25. Όχι δεν με πείραξε το ότι το πέος που απέκτησα ήταν 2,5 μέτρα. Απλά δεν μπορούσα να κάνω πιπί μου. Καταλαβαίνετε….»

Η φαρμακευτική εταιρία παραγωγής του Propen και Provagin κατηγορείται επίσης για την διάθεση των παρασκευασμάτων σε ΜΗ-ανθρωποειδείς φυλές, όπως στους άφυλους Πολυπλοκαμοφόρους του Ζεντέντια-5.

- Έκτακτη είδηση: Τα Τεμποράλια συνεχίζουν αν συνουσιάζονται και ο πλανήτης κυρήχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

-Pop-up: Βαριέστε τη ζωή σας? Τα ίδια και τα ίδια? Γιατί να μείνετε κλεισμένοι στο σπίτι όταν όλοι οι άλλοι διασκεδάζουν? Αν έχετε όρεξη για αληθινές περιπέτειες, για μια αληθινή μεταμόρφωση, αν νιώθετε το σώμα σας να σας πνίγει και θέλετε επιτακτικά μια αλλαγή η λύση βρίσκεται ΕΔΩ και ΤΩΡΑ! Είστε γυναίκα? Τόσο το καλύτερο! Είστε άντρας? Τόσο το καλύτερο! To Propen (μόνο για γυναίκες) ή το Provagin (μόνο για άντρες) είναι για σας! Νιώστε την πληρότητα της μεταμόρφωσης, αγγίξτε αυτό που πότε δεν φανταστήκατε πως θα αγγίζατε στο σώμα σας. Αλλάξτε φύλο και βιώστε το άλλο μισό της ύπαρξης! Αποτελέσματα άμεσα μέσα σε 2 μόνο ώρες. ( Download Video ). Και μην ξεχνάτε την εγγύησή μας. Αν δεν μείνετε απόλυτα ευχαριστημένοι, μας επιστρέφετε το προιόν και η ενέργειά που δώσατε θα μεταφερθεί πάλι στο λογαριασμό σας.

Είμαστε τόσο σίγουροι για το προιόν μας, που σας δίνουμε ένα φιαλίδιο ΔΩΡΕΑΝ! Ναι, ΔΩΡΕΑΝ! Κάντε κλικ στο όνομα του σκευάσματος που σας ενδιαφέρει και το δώρο σας θα τηλεμεταφερθεί αυτόματα στο χώρο που επιλέξατε.

THIS IS GNN NEWS!

Edited by Dain
  • Like 2

Dain, είναι υπέροχα, ειλικρινά. Γελούσα μόνη μου, αρκετή ώρα.

Το χιούμορ τους είναι πανέξυπνο και η μίμηση των ειδήσεων πολύ καλή. Μακάρι να τα εντάξεις κάπου, σε κάποια μεγαλύτερη ιστορία-σάτυρα. Αξίζουν τον κόπο για παραπάνω ενασχόληση μαζί τους και θα μπορούσαν να γίνουν πέρα για πέρα καυστικά, για την καθημερινότητα μας, αν τα προχωρούσες.

Dain, είναι θεϊκά! Πρέπει να συνεχίσεις να γράφεις sci-fi οπωσδήποτε, και χιουμοριστικά, και όχι. Είναι πανέξυπνα, γέλασα πάρα πολύ, είναι καλογραμμένα - και έχουν και αυτά το γνώρισμα που έχει η Μυθαστριανή ιστορία. Είναι μέρος ενός μεγάλου συνόλου, το φωνάζουν. Dain, θα γράψεις βιβλία.

Lol!!!GNN news με υποκρουση Carmina Burana ειναι...ωραια φαση.Δοκιμαστε το!

Θα μπορουσες να κανεις μια ιστορια που να εχει αυτες τις ειδησεις μεσα.Ας ειναι λιγο ξεκαρφωτη-αν ειναι χιουμοριστικη δεν πειραζει!

Χμμ Μου θυμίζει λίγο την αδέσμευτη γαλαξιακή εφημερίδα που λαμβάνω για ένα περίεργο λόγο στην ταχυδρομική μου θυρίδα κάθε μήνα.. λένε ότι είναι από το μέλλον..

Κι αν δεν με πιστεύετε κοιτάξτε εδώ:

gazeta18wo.th.jpg

gazeta20es.th.jpg

(ότι δείτε τώρα το είδατε, γιατί σε λίγο αν είναι θα τις σβήσω λόγο copy-left, η συγκεκριμένη σελίδα είναι από τον προηγούμενο μήνα)

Οκ δεν μου έρχεται στα αλήθεια από το μέλλον, είναι μέσα από τη Γαλέρα (για τις ακυβέρνητες πολιτείες), ένα μηνιαίο εικονογραφημένο περιοδικό γεμάτο σκετσάκια φτιαγμένο από γνωστούς γελειογράφους που ξεκίνησε από τον προηγούμενο μήνα.. (σαν πολύ διαφήμηση δεν κάνω; .. αλλά τι να κάνω αφού αξίζει)

Edited by twocows

Φυσικά σε πιστεύω twocows. Δεν είχα ιδέα για την εφημερίδα αυτή. Ενδιαφέρουσα δείχνει και όντως έχει κάποιες ομοιότητες με τα GNN News. Αν και η ιδέα για να γράψω τέτοια ήταν εμπνευσμένη από μια ιστορία κόμικς που είχα διαβάσει παλιά της DC Comics (συγκεκριμένα από το DC 1.000.000).

Σουρρεαλιστική Διαφημιστική Παράνοια. Θα μπορούσε να είναι το μέλλον μας; Δε νομίζω να το μάθουμε...

Το θυμάμαι το συγκεκριμένο κείμενο, και πραγματικά μου άρεσε ΠάΡΑ πολύ, και ήταν ωραία υπενθύμιση... Αν γράψεις πολλά, μπορεί να γυρίσουμε κανένα με τον Έρικ και τους άλλους· τι λέτε;

Εεεεεε, τι είναι αυτά. Έτσι θα το αφήσεις; Δεν θα το βάλεις σε κάποια ιστορία; Κρίμα είναι.

Αν και τεχνικά σχόλια περιτεύουν καθώς είναι δημοσιογράφος που μιλάει, αλλά θα ήταν καλό να έκανες καμιά εναλλαγή του στυλ: "Εξωγαλαξιακές ειδήσεις τώρα", "είδηση του τελευταίου picosecond" και τέτοια

Ευχαριστώ για την ενθάρυνση παιδιά. Και χαίρομαι που γελάσατε. :)

Δεν είχα ποτέ σκεφτεί να βάλω αυτά τα κειμενάκια σε κάποια ιστορία, εκτός ίσως από μια άσκηση στο Εργαστήρι που ατυχώς δεν έκανα. Αλλά θα το σκεφτώ. Ίσως σε κάτι σε στυλ Douglas Adams (μάλλον στο σύμπαν του θα ταίριαζαν αυτές οι ειδήσεις).

Με εξαίρεση το Χρονοβίωνα που αναφέρω, έναν "κόσμο"/πεδίο/κόμβο/εικονική πραγματικότητα κάπου στο μέλλον όπου μαζεύονται μάγοι, καλλιτέχνες, ηθοποιοί, τουρίστες και τυχοδιώκτες και ταξιδεύουν μέσα στο Συλλογικό Ασυνείδητο της Ανθρωπότητας, τα υπόλοιπα δεν είναι στο "σύμπαν" της Μυθαστρίας. Όχι ακριβώς τουλάχιστον. Mπορεί να είναι η "τρελή" πλευρά της Μυθαστρίας βέβαια.

Rasp, έχω γράψει πολλά τέτοια, αν και μερικά θέλουν επεξεργασία. Αν αρέσουν και στον Eric, γιατί όχι? :)

Βάρδουλα, η ιδέα σου είναι εξαίσια!!!! Το κειμενάκι στην αρχή δεν μου πολυάρεσε αλλά το έγραψα την τελευταία στιγμή έτσι για να συνδέσω και τα υπόλοιπα. Όταν γράψω το GNN News 2, σίγουρα κάτι τέτοιο θα βάλω στην αρχή.

Χείρωνα, για να δούμε. Carmina Burana + GNN News? Θα το δοκιμάσω πάραυτα. Μπορεί να εμπνευστώ και περισσότερα νέα! ;)

Χαχ! Εμπνευσμένα! Στο χα ξαναπεί πόσο εύθημα μου φάνηκαν. Όπως και τα καινούρια βέβαια. Αφού έχεις πολλά ρε οργάνωσέ τα σε μια ανθολογία! Να χουμε να διαβάζουμε και μεις, με τη σωστή δοσολογία φυσικά (πχ ένα πριν το φαγητό, κι ένα πριν τον ύπνο) :p

Πολύ ωραία και καλογραμμένα.Μπράβο παιδί μου εύγε. Seriously though είναι πολύ έξυπνα και κραυγάζουν ''ατμόσφαιρα'' ενός σύμπαντος. Κάνε κατι με τούτα.

• 2 weeks later...

Darky said

τρέλα! θέλω κι άλλα νέα. BTW τα provagin(a) kai propen(is) τα σπάνε

Σ'ευχαριστώ. Σύντομα θα βάλω κι άλλα.

Χμμ, αν το σκεφτείς το Προπέν και ειδικά το Προβατζίν κυριολεκτικά........τα σπάνε! :lol:

Ναι, ξεκίνησε λίγο φλου αλλά μετά το λάτρεψα (είχε σεχ!! πολύ σεχ! εκατομμύρια σεχομανή πλάσματα)

ΑΨΟΓΟΣ :worshippy:

Λατρεύω την ΕΦ που συνδυάζεται με χιούμορ :beerchug:

όταν διάβασα για τους κβαντοφάγους ασυναίσθητα προσπαθούσα να καταλάβω τι είναι, και κόντεψα να πέσω κάτω απο την καρέκλα....

Kαι πάλι ευχαριστώ. Brave, αν και μερικά τα εμπνέομαι από επιστημονικά άρθρα που διαβάζω κατά καιρούς, μετά αφήνω τη φαντασία μου να τα "διαστρέψει" όπως θέλει. Οπότε μερικά που γράφω ίσως έχουν κάποι πιθανή επιστημονική βάση, άλλα πάλι καμμία. Γιατί πήγες να πέσεις από την καρέκλα? :p

Α, ίσως θέλετε να δείτε και το 2ο μέρος που πόσταρα απόψε εδώ:

http://community.sff.gr/index.php?showtopic=3486&hl=

• 9 years later...

Α βλέπω το είχες ανέκαθεν με το χιούμορ! Με έκανες και γέλασα!

Σ'ευχαριστώ πολύ. Χαίρομαι που σε έκανα να γελάσεις. Μερικές από αυτές τις ιστοριούλες είναι σαν "germs" για πιθανές ιστορίες (όχι αναγκαστικά κωμικές), ή απλά "εντάσσονται" στο σύμπαν της Μυθαστρίας που είναι το αιώνιο "project" μου, ένα σύμπαν που έχω δημιουργήσει από μικρός. Απλά αυτά τα κειμενάκια είναι η πιο... ελαφριά και σατιρική πλευρά αυτού του σύμπαντος.  :)

Edited by Oberon

Πολύ ωραίο, γέλασα με την ψυχή μου σε κάποια νέα. Πέρα από την πλάκα όμως που έχουν κρύβεται πίσω τους κι ένα ολόκληρο σύμπαν που πρέπει να εξερευνηθεί οπωσδήποτε και να απολαύσουμε τους κόσμους του. Πάω να διαβάσω και το δεύτερο μέρος... :)

• Like 1

Πολύ ωραίο, γέλασα με την ψυχή μου σε κάποια νέα. Πέρα από την πλάκα όμως που έχουν κρύβεται πίσω τους κι ένα ολόκληρο σύμπαν που πρέπει να εξερευνηθεί οπωσδήποτε και να απολαύσουμε τους κόσμους του. Πάω να διαβάσω και το δεύτερο μέρος... :)

Ε, μετά από 39 χρόνια που το δημιουργώ έχει ήδη γίνει τεράστιο με χιλιάδες ιστορίες και χαρακτήρες, αν και ξεκίνησε πιο πολύ σαν σουπερηρωική φάση "εμπνευσμένη" από το αγαπημένο μου κόμικ, Legion of Super Heroes.

Κάμποσες ιστορίες μου θαμένες στα στρώματα της Πλειστόκαινου του sff είναι τοποθετημένες στο σύμπαν αυτό. Ανάμεσά τους το μυθιστόρημα που έγραψα στο πρώτο-πρώτο μας nanowrimo το 2005, με τίτλο Τζον Κάδμος: Aθάνατος η ιστορία Οι Πάπυροι της Αλεξάνδρειας, η novelette Γιεμάγια, Η Μεγάλη Λευκή Κυρία, το ατελείωτο μυθιστόρημα Ε.Γ.Σ. "ΑΘΗΝΑ ΑΣΤΡΑΙΑ" - Απελεύθερη και διάφορα άλλα που δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή. Μερικά συνδέονται με διάφορα στιγμιότυπα από τα GNN που έχω γράψει. Ωστόσο κανένα από τα παραπάνω δεν είναι κωμική φαντασία αλλά scifi/space opera, αν και κάποιο χιουμοράκι πάντα υπάρχει. :)

H πιο "κόμικς" πλευρά, που αντιστοιχεία σε χαρακτήρες και ιστορίες από το απώτατο παρελθόν της Μυθαστρίας, πιο πολύ digital artwork και story synopses υπάρχουν κυρίως στη (καινούργια) σελίδα της Μυθαστρίας στο Facebook (Ελπίζω να μπορώ να κάνω ένα αναίσχυντο, αλλά μικρό, plug): Mythastria Universe - The Worlds of Dion Tzavaras

Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον, τα σχόλια και κυρίως γιατί τα διασκεδάζετε αυτά που γράφω! :) :)

Edited by Oberon
  • Like 1

39; Πόσο είσαι φίλε μου; Και έλεγα δεν έχει πολλούς πιο μεγάλους από εμένα εδώ.

• Like 1

39; Πόσο είσαι φίλε μου; Και έλεγα δεν έχει πολλούς πιο μεγάλους από εμένα εδώ.

Χεχε. Έχει, και πιο μεγάλους και από μένα. 52 είμαι. :)

Άμα σου πω ότι σε είχα για τα μισά τι θα πεις;

Θα το θεωρήσω φιλοφρόνηση, θα σε ευχαριστήσω γιατί με έκανες να νιώσω πολύ όμορφα, και δεν θα σκεφτώ το σβέρκο μου και την πλάτη μου που πονάνε και τα "κρικ κρικ" στο γόνατό μου! ;-)

(Απλά ενθουσιασμό βγάζω που παρόλα τα προβλήματα έχει παραμείνει αναλλοίωτος από τότε που πράγματι είχα τα μισά χρόνια από σήμερα).

• Like 1