Rikochet Posted November 17, 2005 Share Posted November 17, 2005 (edited) ...I have no answers. Τέσσερις μινιατούρες που δεν ξέρω αν θεωρούνται ποίηση, και αν έπρεπε να τις βάλω εδώ και όχι στο blog μου, πχ. Είναι τελείως ακατέργαστες, και είναι απλά οι σκέψεις μου αυτό τον καιρό - συνηθισμένες, καθόλου πρωτότυπες σκέψεις. --- I hate raindrops; They only make me Cold and wet And I feel uncomfortable. Such a nuisance Their rhythmic pounding on my head Followed by memories Best left forgotten I despise my memories And I wish that the rain would stop. * She changes Like the seasons used to; Now I’m stuck in the middle of November And she’s left me lone and withering. * For once I shall not try To hide my thoughts Behind meanings Who hide In other meanings Let my richest of symbolisms Be found elsewhere Witnessed by different eyes. * For those who live And those who die For those who laugh And those who cry I bear no grudge I don’t search for truth: I’m sometimes the judge Struggling with my noose. Edited November 17, 2005 by Rikochet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted November 17, 2005 Share Posted November 17, 2005 Το τελευταίο μια χαρά παραδοσιακή ποιήση είναι. Αλλά ας τα παρούμε ένα ένα με τη σειρά: Το πρώτο είναι πολύ ωραίο ως συναίσθημα και ταιριαστό με την ημέρα. Το δεύτερο απλά καταπληκτικό, ίσως η μόνη πραγματική μινιατούρα του Post (αν και καλύτερα να έβαζες alone αντί για lone) Το τρίτο είναι μετριότατο κατά τη γνώμη μου, έχει κάτι ενδιαφέρον να πει, αλλά δε μου κολλάει καλά Το τέταρτο θα μπορούσε να ήταν χαλαρά refrain τραγουδιού, με την ομοικαταληξία και το ρυθμό του. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted November 17, 2005 Share Posted November 17, 2005 Μανία με τις ταμπέλες... "Παραδοσιακή ποίηση", "Μινιατούρες"... Ποιήματα είναι, ναι, και είναι και σκέψεις, πώς θα μπορούσαν να μην είναι άλλωστε, αφού τα σκέφτηκες. Μου άρεσαν όλα πάρα πολύ, ήταν μάλιστα μια ευχάριστη έκπληξη, σε έχω όντως συνηθίσει "να κρύβεις τις σκέψεις σου πίσω από νοήματα που κρύβονται μέσα σ'άλλα νοήματα". Είναι ζωντανά ποιήματα. Μου άρεσαν περισσότερο τα τρία πρώτα. Το δεύτερο είναι ίσως το αγαπημένο μου, αν και μπορεί να το προτιμούσα με κάποια άλλη λέξη στη θέση του "withering" - μάλλον γιατί η συγκεκριμένη λέξη είναι αρκετά προβλέψιμη, και εννοώ λέξη, όχι νόημα, το νόημα δεν με πειράζει που είναι "συνηθισμένο", ίσα ίσα, τα ανθρώπινα, ειλικρινή νοήματα με συγκινούν. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts