Jump to content

Siren

Rikochet

Recommended Posts

Sound come

Sound go

Sound travels far

Eerie melody

Vocal deception

Sound seduces

Biding my time

I long for "farewell"

Tie me up and

Leave me be

Oars crash

Wood collides with stone

While she gazes into the deep

Sound can drown.

Edited by Rikochet

Wood with stone collides

Γιατί το κάνεις αυτό στην τέχνη σου. Wood and stone collide ή Wood colide with stone είναι σωστά. Αυτό όχι.

Το ποιήμα είναι καλούλι, αλλά όχι κάτι το περισσότερο.

Wood. Το ξύλο. IT collides with stone. I collide, you collide, it collides. Απλή αντιστροφή έκανα. Αντί για "το ξύλο συγκρούεται με την πέτρα", "το ξύλο με την πέτρα συγκρούεται".

Αγγλικά != Ελληνικά στο θέμα σύνταξη. Αυτό που στα ελληνικά είναι σωστή αντιστροφή, it sounds greek to English people.

Γιατί όχι Sound comes, sound goes?

Μουσικό ταξίδι; ανάγκη για ήχους στην ατελείωτη σιωπή; Δε μπορώ να το προσδιορίσω...

Δεν βλέπω να έχει λάθη το ποίημα... Απλά δεν είναι γραμμένο σε καθημερινή αγγλική σύνταξη, μάλλον γιατί ο Ρίκο ξέρει πέντε πράγματα παραπάνω. Όσο για το τι επιτρέπεται στη σύνταξη στα αγγλικά παιδιά, είναι ένας χαμός. Είναι ελάχιστα τα πράγματα τα οποία οφείλεις να τηρείς, ειδικά με τις αντιστροφές κάνεις σχεδόν ό,τι θέλεις. Σε αυτό το θέμα έχουν πολύ έδαφος τα αγγλικά για να δημιουργήσει κανείς.

Το ποίημα μου αρέσει ακριβώς όπως είναι. Δεν είναι το αγαπημένο μου από τα δικά σου, αλλά δεν θα άλλαζα ούτε λέξη, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Έχει έναν πολύ σφιχτοδεμένο μινιμαλισμό, κάθε στίχος μοιάζει μ' ένα χαλίκι που πετάς στον αναγνώστη κρυμμένος σε μια γωνία, σαν να του λες [πρώτο χαλίκι] "έι, άκου με, ξύπνα!" [δεύτερο χαλίκι] "έχω να σου πω!"... Δεν ξέρω αν βλέπεις τι ακριβώς θέλω να πω, αλλά αυτή είναι η αίσθηση που μου δίνει και την εκτιμώ αυτή την αίσθηση. Με κάνει να του δώσω σημασία. Δεν μου τα δίνει όλα.

Δε συμφωνώ με αυτά τα συντακτικά σχόλια που λέτε, ρε παιδιά. Εξάλλου, είναι ποιήση. Fucking poetry, you know? :Ρ Άρα, υπάρχει και ποιητική αδεία.

Ότι τα αγγλικά είναι οίκος ανοχής ως γλώσσα είναι απσίγνωστο. Το θέμα είναι το γιατί να κάνει κανείς μια αντιστροφή (που δεν είναι και απαραίτητη) αντί να προτιμήσει το πιο άμεσο και φιλικό προς τον αναγνώστη κανονικό τύπο (που κατά τη γνώμη μου δίνει καλύτερο μέτρο).

Γιατί η ποίηση δεν είναι για να προτιμάς τους "κανονικούς τύπους" αν δεν σε εκφράζουν... Σε άλλα ποιήματα θέλεις μια αμεσότητα, σε άλλα θέλεις σπασμένες λέξεις, σε άλλα έναν λυρισμό, σε άλλα έναν αναχρονισμό, σε άλλα σχεδόν πεζό λόγο, κτλ. κτλ. Όσο για τις αναστροφές δεν είναι μέρος του φαινομένου "οίκος ανοχής", θεωρούνται επίσημος τρόπος γραφής σε γενικές γραμμές, είναι τρόπος να δίνεις έμφαση.

(Εγω ειμαι ποιητικος οποτε, οταν λεω μλκς να ξερετε οτι ειναι ποητικη αδεια!)

Riko, θα συμφωνισω οτι η συνταξη ειναι πολυ λαλα! Αλλα εγω την λατρεψα, βλεπεις εγω σκεφτομαι ετσι (ναι θα το καταλαβω εαν δεν μου ξαναμιλησεις :p)

οποτε το ενιωσα λιγο ποιο εσωτερικα .... βγαζω νοημα αραγε.

Sound can drown.

"Music" can Dive!

Edited by LordCeleborn

Πολύ καλό ποίημα και δεμένο (όπως είπαν και οι προλαλήσαντες). Μου αρέσει ο ρόλος της μουσικής που εξουσιάζει όλο το ποίημα αλλά στο τέλος (αφού έχει πετύχει τον σκοπό της) σβήνει.

Oars crash

Wood collides with stone

While she gazes into the deep

Πολύ δυνατή εικόνα, σχεδόν βλέπω το πλοίο να τσακίζεται μπροστά στα μάτια μου και το ακούω επίσης. Πολύ "πετυχημένο" . Συγχαρητήρια, δεν μπορώ να βρω κάτι να διορθώσω. Όσο για το συντακτικό, η ελευθερία είναι αυτή που χαρακτηρίζει τα ποιήματα στους αιώνες. Δεν βλέπω τον λόγο να κολλήσουμε σε κάτι που δεν ακολουθεί τους κανόνες. Πάντα έτσι ήταν και ελπίζω να συνεχίσει να είναι!

:sorcerer: