Eldikinquel Posted November 25, 2005 Share Posted November 25, 2005 Απόσταση Όταν η νύχτα με κυκλώνει, πάντοτε σκέφτομαι εσένα μα το φως σου δεν με φτάνει. Είναι κενή γιατί μου λείπεις, κόκκινη σαν αίμα κι όλο σε ψάχνω στη ζωή μου Όταν όλη μου η πορεία στηρίζεται σε μια στιγμή που κάποια μέρα αποτυχαίνει, είναι αβάσταχτος ο πόνος του μυαλού. Γιατι; Γιατί με ξέχασες απόψε; Που είσαι τώρα, τι να κάνεις; Δεν ξέρεις πως μ' αφήνεις να χαθώ; Όχι, μη φοβάσαι, δεν με χάνεις. Μόνο που μέσα μου κλαίω και πονώ. Μα δεν φταις εσύ, ούτε κι εγώ, μόνο η ζωή που μας κρατάει χωριστά. Τις στιγμές μας στα δάχτυλα μετρώ και το μέλλον μας φαντάζει μακριά. Γιορτάζω τις στιγμές που είμαστε μαζί, την ευτυχία μαζί σου ζω. Πενθώ για τις στιγμές που μας χωρίζουν, κουράστηκα να σ' αποχαιρετώ. Κουράστηκα μα σ' αγαπώ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KUBRICK Posted November 25, 2005 Share Posted November 25, 2005 Απόσταση Όταν η νύχτα με κυκλώνει, πάντοτε σκέφτομαι εσένα μα το φως σου δεν με φτάνει. Είναι κενή γιατί μου λείπεις, κόκκινη σαν αίμα κι όλο σε ψάχνω στη ζωή μου Όταν όλη μου η πορεία στηρίζεται σε μια στιγμή που κάποια μέρα αποτυχαίνει, είναι αβάσταχτος ο πόνος του μυαλού. Γιατι; Γιατί με ξέχασες απόψε; Που είσαι τώρα, τι να κάνεις; Δεν ξέρεις πως μ' αφήνεις να χαθώ; Όχι, μη φοβάσαι, δεν με χάνεις. Μόνο που μέσα μου κλαίω και πονώ. Μα δεν φταις εσύ, ούτε κι εγώ, μόνο η ζωή που μας κρατάει χωριστά. Τις στιγμές μας στα δάχτυλα μετρώ και το μέλλον μας φαντάζει μακριά. Γιορτάζω τις στιγμές που είμαστε μαζί, την ευτυχία μαζί σου ζω. Πενθώ για τις στιγμές που μας χωρίζουν, κουράστηκα να σ' αποχαιρετώ. Κουράστηκα μα σ' αγαπώ Απόσταση,απόστασή,κενό λέξεις το χρόνο φθειρουν το χρόνο που μου εδωσες το δωρο της μορφης σου Κενό,κενό,σκοτάδι λέξεις που χαρίζουν σε σώμα και ψυχή κάτι αιώνιο σαν την αγάπη Μόνος μένω και πενθώ σε νύχτα βουβή νύχτα υγρή από το δάκρυ το δάκρυ που σου χάρισα Δώρο για μένα ο θάνατος δώρο για μένα η μορφή σου μέσα από όνειρα ψυχρά για μένα το θάνατο προσμένω Η ποίηση του ερέβους και της χαμένης αγάπης σε όλη της την μεγαλειότητα. Το μόνο που έχω να παρατηρίσω είναι ότι η γραφή δεν είναι σε ρέουσα ποιητική αφήγηση. Σε κάποια σημεία γίνεται πεζογραφική χωρίς όμως να υστερεί σε τίποτα από άλλα σημεία πιο "ποιητικά". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted November 25, 2005 Share Posted November 25, 2005 (edited) Δεν αμφιβάλλω για την εγκυρότητα του συναισθήματος, αλλά ο τρόπος με τον οποίο είναι δοσμένο έχει μια δόση - όχι ελκυστικής - αφέλειας. Ίσως κάποιοι να το εκλαμβάνουν αυτό σαν αμεσότητα, αλλά εμένα δεν μου φαίνεται άμεσο, μου φαίνεται κοινότυπος τρόπος προσέγγισης ενός θέματος που μπορεί να είναι όσο βαθύ θελήσεις να είναι... Ο έρωτας δεν είναι κλισέ. Είναι κάτι που μπορεί να το βιώσει κανείς με χιλιάδες τρόπους. Νομίζω πως χρειάζεσαι να ελευθερωθείς εκφραστικά από τα κλισέ, είμαι σίγουρη πως αυτό που προκαλεί την ποίησή σου, το συναίσθημα, το νοιώθεις με σαφώς πιο ιδιότυπο, ιδιαίτερο τρόπο από ότι αφήνεις να φαίνεται σε αυτές τις γραμμές. Γράψε για τον δικό σου έρωτα, για τα μικρά δικά σου, μόνο δικά σου, πράγματα και οπτικές γωνίες. Πήγαινέ μας εκεί που μόνο εσύ μπορείς να μας πάς... Ελπίζω να με καταλαβαίνεις και να μη νομίζεις πως θάβω την δημιουργία σου. Edited November 25, 2005 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted November 25, 2005 Share Posted November 25, 2005 Θα μπορούσε να γραφτεί σάν ε΄να μικρό κείμενο κατάθεση ψυχής, μπορεί να μήν έγραψες με τις πιο δημιουργικές εικόνες, αλλα δεν έπαψες (ειδικά στο τέλος) να γράψεις μια τρελή αλήθεια... Ήταν αποπνικτηκά ρεαλιστικό... με αυθορμητισμό και αγάπη τολμώ να πώ !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eldikinquel Posted November 28, 2005 Author Share Posted November 28, 2005 Nienna καταλαβαίνω τι εννοείς αλλά το ποίημα ανεφέρεται όντως στον "δικό μου ξεχωριστό έρωτα" καθώς όλα σχεδόν τα στοιχεία ισχύουν. Δεν είναι κάτι που σκέφτηκα και το έγραψα, είναι ένα ποίημα που περιγράφει μια αληθινή κατάσταση καθώς και τα συναισθήματα που ένιωθα και νιώθω. Ίσως να είναι όντως λίγο κλισέ αλλά αφού αυτό ισχύει δεν μπορώ να γράψω για κάτι άλλο και πιο "ξεχωριστό". Αυτό έγινε και με έμπνευση αυτό έγραψα. Ίσως να μην κατάφερα να "κλείσω" μέσα του πολλά νοήματα και κρυφές πτυχές αλλά ήταν πολύ αυθόρμητο. Σας ευχαριστώ όλους για τις κριτικές σας! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts