KUBRICK Posted November 26, 2005 Share Posted November 26, 2005 (edited) καρδιά γεμάτη από στάχτες καρδιά τώρα μη χτυπάς όποιος σε κοιτά μπορεί μπορεί να δει το τέλος του κάθε πνοή αφήνεται να φύγει κάθε στιγμή καλώ τη θυμισή σου τώρα στο σύμπαν μου εσύ μόνο εσύ μπορείς και ζεις Edited November 26, 2005 by KUBRICK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted November 26, 2005 Share Posted November 26, 2005 Μου αρέσει η επανάληψη των λέξεων. Καρδιά - καρδιά, μπορεί - μπορεί, κάθε - κάθε, εσύ - εσύ. Είναι τοποθετημένες συμμετρικά, ενισχύουν το ποίημα πολύ. Μετά την πρώτη ανάγνωση προσπαθούσα να εντοπίσω τι έβρισκα ελκυστικό, γιατί κάτι έβρισκα ελκυστικό στο ποίημα, και με τη δεύτερη ανάγνωση κατάλαβα πως ήταν αυτό με τις λέξεις. Δεν ξέρω αν το έκανες επίτηδες (εγώ τις επαναλήψεις μου και τις κυκλικές δομές μου δεν τις κάνω επίτηδες, έχουν μπει μέσα στον "κώδικά" μου και βγαίνουν αυθόρμηνα), αλλά είναι πετυχημένο. Κατά τα άλλα διακρίνω αλήθεια στο συναίσθημα - και ξέρω πως θα μπορούσες να είχε γράψει και λίγο καλύτερα... Συνέχισε. Πάντως είναι δυνατό... χμμ... Ίσως τελικά να μου άρεσε σε αυτό και κάτι παραπάνω από τις επαναλήψεις και τη συμμετρία. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KUBRICK Posted November 26, 2005 Author Share Posted November 26, 2005 (edited) Μου αρέσει η επανάληψη των λέξεων. Καρδιά - καρδιά, μπορεί - μπορεί, κάθε - κάθε, εσύ - εσύ. Είναι τοποθετημένες συμμετρικά, ενισχύουν το ποίημα πολύ. Μετά την πρώτη ανάγνωση προσπαθούσα να εντοπίσω τι έβρισκα ελκυστικό, γιατί κάτι έβρισκα ελκυστικό στο ποίημα, και με τη δεύτερη ανάγνωση κατάλαβα πως ήταν αυτό με τις λέξεις. Δεν ξέρω αν το έκανες επίτηδες (εγώ τις επαναλήψεις μου και τις κυκλικές δομές μου δεν τις κάνω επίτηδες, έχουν μπει μέσα στον "κώδικά" μου και βγαίνουν αυθόρμηνα), αλλά είναι πετυχημένο. Κατά τα άλλα διακρίνω αλήθεια στο συναίσθημα - και ξέρω πως θα μπορούσες να είχε γράψει και λίγο καλύτερα... Συνέχισε. Πάντως είναι δυνατό... χμμ... Ίσως τελικά να μου άρεσε σε αυτό και κάτι παραπάνω από τις επαναλήψεις και τη συμμετρία. Τοποθέτισα επίτιδες τις λέξεις με αυτό τον τρόπο.Προσπάθησα να βάλω τις λέξεις που επαναλαμβάνω σαν κύριο άξονα του κάθε δίστιχου.Δεν ξέρω αν τα κατάφερα. Ο λόγος που δεν είναι τόσο καλή η γραφή είναι διότι η έμπνευση είναι πυγαία,δηλαδή το ποίημα το εμπνεύστικα και το έγραψα μόλις τώρα. Edited November 26, 2005 by KUBRICK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted November 26, 2005 Share Posted November 26, 2005 Αυτό δεν είναι δικαιολογία, ειδικά για μένα που δεν γράφω ποίημα σε περισσότερο από πεντάλεπτο, άντε δεκάλεπτο αλλά χλωμό. Πάντως το πέτυχες, το πέτυχες μια χαρά. Οι λέξεις χτυπάνε στο αυτί ξανά και ξανά, δίνουν δύναμη στο ποίημα, δύναμη την οποία χρειάζεται. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted November 27, 2005 Share Posted November 27, 2005 Συμφωνώ με την νιέννα στο ό,τι έχει δύναμη σαν ποίημα και πως απο αυτό το πρώτο παράδειγμα γραφής που βλέπω, δείχνεις με δυνατότητες. Συνήθως εμένα δεν μου αρέσουν οι συνεχείς επαναλήψεις, αλλά εδώ έπεσαν όμορφα και μου θύμισαν τον ρυθμικό παλμό της καρδιάς "ντουπ ντουπ" και σε κάθε ντουπ απο μια λέξη που επαναλαμβάνεται και επιστρέφει να κάνει ακόμα πιο επίμονη την υπάρξη της. Όντως έχει κυκλική δομή που δίνει ένα αίσθημα αέανου, συνεχιζόμενου κυκλικού λαβυρίνθου. Μοιάζεις να έχεις πυκνή έκφραση με λίγα λόγια λες πολλά ή ακόμα καλύτερα εννοείς πολλά που αφήνεις να αιωρούνται και αυτό ειδικά μου άρεσε! Θεωρώ το τελευταίο τετράστιχο καλύτερο του πρώτου. Στο πρώτο θα ήθελα κάποιες διορθώσεις για λόγους ρυθμού, αλλά αυτό είναι η προσωπική μου άποψη: "καρδιά γεμάτη από στάχτες -χωρίς το "απο"- "καρδιά γεμάτη στάχτες" καρδιά τώρα μη χτυπάς όποιος σε κοιτά μπορεί μπορεί να δει το τέλος του"- "μπορεί το τέλος του να δεί" ή "μπορεί να δει το τέλος" Πάντως μπορούσες να το εμπλουτίσεις... βέβαια σαν πηγαία έμπνευση δεν έχει περιθώρια εμπλουτισμού γιατι ακριβώς είναι πηγαία, αλλά θα θέλα να δώ και μεγαλύτερα κομμάτια σου και πιο ολοκληρωμένα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted November 27, 2005 Share Posted November 27, 2005 Όντως ελκυστική αυτή η επανάληψη.. σε μένα βγαίνει πάντα βαρετή... όπως λέω πάντα, τα αυθόρμητα είναι τα καλύτερα !!! Όμορφα συναισθήματα αλλα πιστεύω μπορείς και καλύτερα... το έχεις ούτως η άλλως !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts