Throgos Posted November 29, 2005 Share Posted November 29, 2005 (edited) Καθ’ ημέραν Σαν θηλιά, πλεκτή απ’ όμορφα κορίτσια κυματίζει κι όλο πλέκεται ο δρόμος· γύρω γύρω από το τίποτα που είμαι σαν θηλιά, κουλουριάζεται και σφίγγει. Σαν το χέρι του ψαρά, που με βία μας ψαρεύει από τα δίχτυα της χαράς· και εμείς σπασμωδικά χαροπαλεύουμε να ξεφύγουμε απ’ την άδική μας μοίρα. Σαν πυρά ο νους μου καίγεται από θλίψη για όλα όσα δεν μπορώ να καταφέρω· με κρατούν τα σχοινιά κάτω στο χώμα και παλεύω, και παλεύεις, και παλεύουν. Σαν τον άρρωστο αργά αργοπεθαίνω και θυμάμαι όλο πράγματα και πράξεις που δεν έγιναν ποτέ· βαριανασαίνω και το μαύρο δρόμο παίρνω και πηγαίνω... Edited November 29, 2005 by Throgos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted November 29, 2005 Share Posted November 29, 2005 Σαν ποίημα είναι πανέμορφο, δεν θέλει δεύτερη σκέψη. Εΐδικά ο τελευταίος στίχος είναι ανατριχιαστικά καλός. Έχεις ταλέντο, πολύ πράγμα, σοβαρό πράγμα, νομίζω σου το έχω ξαναπεί. Οι δυνατότητες που βλέπω σ'αυτές τις λέξεις είναι απίστευτες, πραγματικά αγωνιώ, θέλω να μάθω πως θα γράφεις σε μερικά χρόνια. Ο μόνος στίχος που βλέπω να παίρνει βελτίωση είναι αυτός με την άδικη μοίρα. Το ποίημα είναι λεκτικά πρωτότυπο σε σημεία, και σε άλλα δεν είναι. Εκεί στην άδικη μοίρα... το αδικείς. Οι αδύναμοι στίχοι - για μένα πάντα - είναι αυτός που ήδη ανέφερα, και ο πρώτος της τελευταίας στροφής. Όλα τ' άλλα είναι άψογα. Φυσικά διαφωνώ με το περιεχόμενο. Πάρε μια μπογιά και βάψε τον μαύρο δρόμο με πολλά χρώματα - συμπεριλαμβανομένου του μαύρου. Ή αγάπησε το το ρημάδι το μαύρο... κλείνει όλα τα χρώματα μέσα του. Κάνε κάτι! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted November 29, 2005 Share Posted November 29, 2005 Μου αρεσε πολυ πολυ πολυ πολυ.... εχεις τρελες εικονες Indeed. Το: "αργά αργοπεθαίνω" με διχασε .... δεν ξερω αν μου αρεσει η οχι... Ισως αυτο να ειναι η επιτυχια του.... Αξιόλογο πραγματικα.... Γουελ Νταν... πραγματικά !!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted November 30, 2005 Share Posted November 30, 2005 > Σαν θηλιά, πλεκτή απ’ όμορφα κορίτσια Έχω την εντύπωση ότι με το 'πλεκτή' είναι σαν να λες ότι τα κορίτσια είναι πλεγμένα, ότι θα ήταν καλύτερα να έλεγες 'πλεγμένη' για να φαίνεται ότι τα κορίτσια την έπλεξαν -- αυτό δεν εννοείς; Κατά τα άλλα, κλασσικά, υπέροχο ποίημα, βαθύ και αληθινό. Οι Μούσες μαζί σου! Μήπως τελικά δεν είμαι ποιητής; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted December 1, 2005 Share Posted December 1, 2005 Το σκέφτηκα κι εγώ αυτό με την πλεκτή-πλεγμένη, αλλά ξανασκέψου το Ορφέα, το "πλεκτή" είναι πολύ πιο Θρωγκικό, πολύ πιο δικό του, μοναδικό. Το πλεγμένη ακούγεται καλά απλώς επειδή το έχουμε κάπου ξαναακούσει. Άσε που το να αποτελείται η θηλιά από όμορφα κορίτσια είναι σαφώς πιο ενδιαφέρον - και σαφώς καλύτερη εικόνα - από το να έχουν απλώς πλέξει τη θηλιά... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deodonus Posted December 1, 2005 Share Posted December 1, 2005 Εμένα δεν με άγγιξε και τόσο πολύ . Έχεις ωραίες εικόνες και νόημα, αλλά πιστεύω ότι του λείπει η αμεσώτητα, αυτό που θα σου "καρφώσει" την κάθε λέξη στο μυαλό. (βίαιη ποίηση ). Θα μου πεις, είναι μελαγχολικό το ποίημα και όχι κάτι σε στυλ "κραυγή" κλπ για να είναι τόσο άμεσο....αλλά από την άλλη ούτε τόσο μεγάλο και λυρικό όσο θα ήθελα...είναι λιγο ντεμύ. Αυτά... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts