Anadeleth Posted November 30, 2005 Share Posted November 30, 2005 (edited) Όνομα Συγγραφέα:Σ. Μπατζιάκας Είδος: τρόμος/σάτιρα Βία; Όχι Σεξ; Όχι) Αυτοτελής; Ναι Σχόλια: Το preface είναι ο πρόλογος του Γιωργου Μπαλανού απο το "Τα βουνά της Τρέλας " εκδόσεις Ωρόρα “Ίσως για όλα φταίει εκείνος ο τρελός Άραβας,ο Αμπντούλ Αλχαζρέντ που έγραψε το Νεκρονόμικον , επιδιώκοντας ίσως να μας τρελάνει όλους .Χλωμιάσατε ; Μην σας ενοχλεί .Είναι πατροπαράδοτο έθιμο να χλωμιάζουν όλοι στο άκουσμα αυτού του αποτρόπαιου βιβλίου. Είναι και ένας χρήσιμος τρόπος αναγνώρισης μεταξύ των αναγνωστών της μυθολογίας Κθούλου .Έτσι όταν είστε σε ανάμεσα σε κόσμο που δεν γνωρίζετε,ψιθυρίστε σε κάποια στιγμή ησυχίας : “Νεκρονόμικον” . Όσοι γύρω σας χλωμιάσουν είναι αναγνώστες της μυθολογίας Κθούλου “ Γ. Μπαλανός Η Αλλόκοτη περίπτωση του Τσαρλς Τ. Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί είτε στις τοπικές εφημερίδες της Βοστόνης είτε στους κοσμικούς κύκλους στους οποίους σύχναζε στις κοινωνικές του συναναστροφές Ήταν οι κοινότυπες αηδίες που λέγονται κάθε φορά..... Ότι βρήκε κάποιο απαγορευμένο μυστικό,σε κάποιο βιβλίο στο γνωστό πανεπιστήμιο του Μισκατόνικ στην Μασαχουσέτη και αποτρελάθηκε από τα απάνθρωπα πράγματα που ήταν γραμμένα μέσα . Ότι γνώρισε την σκοτεινή του Μούσα η οποία δεν ήταν ακριβώς άνθρωπος (ή ορθότερα δεν ήταν ολόκληρη άνθρωπος ) και Αυτή του υπέβαλε ένα πίνακα τόσο όμορφο και παράξενο που τρόμαζε τον ανθρώπινο Νου και αυτές οι υποβολές έρχονταν πέρα ακόμη και από τον Ονειρόκοσμο .Μάλιστα κάποιος είπε ότι του είχε ζητηθεί από τον ίδιο τον Τσαρλς λίγο πριν την εξαφάνιση του να κάψει έναν πίνακα που απεικόνιζε Όντα που του φαίνονταν τελείως Αφύσικα και αντί για λεζάντα πάνω στην κορνίζα είχε γραμμένα τα εξής λόγια με μια μπογιά που έμοιαζε με αίμα: “Φ'νγκλουι μγκλγου'ναφχ Κθούλου Ρ'λυεχ γ' γκαχ'ναγκλ Φτάνγκ “ .Ορκίζεται μάλιστα πως όταν τελικά έκαψε τον πίνακα μέσα από την φωτιά άκουσε τις κολασμένες κραυγές του Τσαρλς Τ. . Μερικοί είπαν ότι ο Τσαρλς είχε επανδρώσει μια αποστολή στην Ανταρτική και ούτε αυτός ήξερε τι έψαχνε μα του είχε γίνει έμμονη ιδέα και στον ύπνο του ψιθύριζε για κάποια Βουνά... Η γριά που φρόντιζε το σπίτι του μιλάει για το ημερολόγιο που άφησε πίσω ,μέσα στο οποίο γράφει για χαμένες πόλεις χτισμένες με μια αρχιτεκτονική άγνωστη και επιβλητική μα που σου προκαλούσε πόνο έστω και μια μόνο ματιά πάνω στις αλλόκοτες και ρευστές γωνίες των κτηρίων τους καθώς και για τα πλάσματα φύλακες κατασκευασμένοι υπηρέτες χθόνιων εξαστρικών θεών ,αλλόκοσμες που σε τρέλαινε ο ήχος και μόνο που έβγαζαν όταν έσερναν τα γλοιώδη κορμιά τους στα γωνιώδη πλακόστρωτα των ξεχασμένων αυτών προανθρώπινων πόλεων .Ακόμη έγραφε για το Μυστικό μιας από αυτές τις πόλης ,ένα Μυστικό τόσο τρομακτικό ,τόσο φόβιο ,που ούτε να το περιγράψει δεν τολμάει κανείς αφού μόνο φόβο και δυστυχία, ανείπωτο εξωκοσμικό και αλλοδιάστατο τρόμο ,μιζέρια ,θάνατο και ποδάγρα θα προκαλούσε ο Ονοματισμός του και μόνο . 'Η τέλος ότι κληρονόμησε από την Νέγρα παραμάνα του ένα αγαλματάκι,που μόνο μοχθηρότητα εξέπεμπε .Το αγαλματάκι απεικόνιζε ένα πλάσμα με ρόμπες γεμάτες απαίσια σύμβολα και για αντί για στόμα ,είχε φρικτά πλοκάμια .Τα μάτια του πάλι ήταν τόσο ανατριχιαστικά που όσοι τα είδαν λένε ότι ακόμα στοιχειώνουν τον ύπνο τους. Πίσω από αυτή την εκδοχή για την εξαφάνιση του Τσαρλς κρύβεται η διαβολική φυλή των Τσο-Τσο που ήθελε πίσω την μοναδική απεικόνιση του Θεού της και ότι έχει απομείνει από το σώμα και το πνεύμα του φυλάει το άγαλμα κάπου στις ζούγκλες της Αιήτης . Αηδίες λέω εγώ ! Αυτή την στιγμή ο Τσαρλς είναι σε έναν μικρό σαλέ στο χιονισμένο Μοντ Μπλαν στην Γαλλίας και πίνει Μαρτίνι με ελίτσα με την ερωμένη του, την γλυκιά Η. .Το ξέρω μιας και ο ίδιος έβγαλα τα εισιτήρια και εκείνος μου ζήτησε να γράψω αυτό για να το δει η κάργια η γυναίκα του... Edited November 30, 2005 by Anadeleth Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted November 30, 2005 Share Posted November 30, 2005 Αν και λαβκραφτικός ως το κόκαλο βρήκα διασκεδαστική την κατάληξη της ιστορίας σου. Το ενδιάμεσο με κούρασε λίγο, αλλά εντάξει, ήταν σύντομο και είχε γέλιο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted November 30, 2005 Share Posted November 30, 2005 Είχε όντως γέλιο και ήταν και σχόλιο πάνω στον Lovecraft. Μικρούλι και γούτσου. Anadeleth, πού χάθηκες; Εξαφανισμένος είσαι όσο κι εμείς! Θα πάρω τηλ. αύριο να σε ψάξω. Πάντως για να γυρίσουμε στην ιστορία, ίσως να μου άρεζε παραπάνω αν ήταν μεγαλύτερη. Όχι κανένα τέρας, απλά βρήκα αυτήν λίγο στριμωγμένη. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anadeleth Posted November 30, 2005 Author Share Posted November 30, 2005 @Nihilio Στην ουσία ήταν το πρώτο πράγμα που ολοκληρώσα ever .Ελπίζω οι επόμενες που θα στείλω δεν θα σε κουράσουν τόσο. @Nienna:Χουτ,χουτ! Δεν χάθηκα εγω εσύ είσαι Αγγλια Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted November 30, 2005 Share Posted November 30, 2005 Λαβκραφτ'ς μπεστ οφ... Ωραια σατυρικη συνθεση διαφορων ιστοριων τρομου του Χαουαρντ.Και μονο το "ανείπωτο εξωκοσμικό και αλλοδιάστατο τρόμο " μου φτανει-ως γνωστον! Παντως θα μπορουσες να κανεις πιο εκτενη αναφορα και να τα δεσεις καπως καλυτερα-οχι σαν διαφορετικες υποθεσεις.Στο τελος...πλεημποη ο τυπος!Λολ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Enas_alla_lewn Posted December 7, 2005 Share Posted December 7, 2005 Βρε θα βγεί ο μεγάλος από τον τάφο του και θα σε κυνηγάει. Πάντως αν και δεν μου άρεσε εκτιμώ κάτι σε αυτο: ήταν σύντομο και ταλαιπορήθικα λιγότερο Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anadeleth Posted December 12, 2005 Author Share Posted December 12, 2005 Απόψη σου Λέων , καθένας με τα γουστά και τις προτιμήσεις του . Απο και εκεί και πέρα θα βοηθήσει και εμένα αν εξηγήσεις αύτη σου την άποψη στο μετέπειτα γράψιμο μου . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts