Balidor Posted November 30, 2005 Share Posted November 30, 2005 Με μάτια χρώματος μπλε Απ’ τα μανίκια σου βγαίνουν, Λουλούδια μπεζ και κίτρινα, Αγάπη απόφοιτη Α.Σ.Ο.Ε., Κοπέλα με μάτια χρώματος μπλε. Μια διαφάνεια εργασίας παλιάς, Σου θυμίζει το άρωμα του καφέ, Που πίναμε ξέγνοιαστοι στο μαγαζί, Με παρέα σε ροκ ρυθμούς και τάβλι. Κοπέλα απόφοιτος Α.Σ.Ο.Ε., Αγάπη με μάτια, χρώματος μπλε. Λουλούδια τα μάτια σου είναι, Μπεζ η κόρη και κίτρινο το βλέμμα. Ο καπνός που βγαίνει από το τσιγάρο, Παραίσθηση μιας ανοιξιάτικης αυγής, Που μυρίζεις τα όνειρα για αγάπη, Και καπνίζεις εφιάλτες ανασφάλειας. Φοιτητικά λέγονταν εκείνα τα χρόνια… Κι εσύ απόφοιτος Α.Σ.Ο.Ε., Επαναστάτρια της κακιάς στιγμής, Με μάτια μεγάλα, χρώματος μπλε. --------- κουρασηηηηηηηηηηηη !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted November 30, 2005 Share Posted November 30, 2005 (edited) ! Πολύ καλό, Balidor! Τι παίρνεις παιδί μου τελευταία; Άρχισες τα ληγμένα σαν κι εμάς; Πολύ πολύ όμορφο ποίημα, με πολύ ωραίο τίτλο/'ρεφραίν'. Έχει μία πολύ συγκεκριμένη, καθορισμένη ατμόσφαιρα, που μου θυμίζει κάτι συγκεκριμένο αλλά δε θυμάμαι τι(!) -- τα ληγμένα που λέγαμε; Μόνο πρόσεχε τα κόμματά σου -- ειδικά αυτό στην τέταρτη στροφή, μετά τα "μάτια", βγάζει μάτι! Εκστασιάστηκα! Οι Μούσες μαζί σου Edited November 30, 2005 by Orpheus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted December 1, 2005 Share Posted December 1, 2005 Εχμ... με απώθησε με πάθος. Τα κατάφερες να κάνεις επιτέλους ποίημα με μόνο δικές σου εικόνες μέσα (εξαιρούνται οι ροκ ρυθμοί και το τάβλι), αλλά... Το "ρεφραιν" μου φαίνεται αστείο, τόσες οικείες εκφράσεις, τόσο casual στυλ στους άλλους στίχους για να το ρίξεις στο "μάτια χρώματος μπλε"; Λες και διαβάζω φάκελο στην αστυνομία ή ταυτότητα αισθάνομαι. "Χρώματος;" και "μπλε"... Όχι, διαφωνώ καθέτως με τον Ορφέα. Έπιασες το σχοινί στις εικόνες, αλλά το έχασες κάπου αλλού, η δομή σ' αυτό το ποίημα έχει χαλαρώσει, και το μόνο που μένει είναι μια αμφίβολη ατμόσφαιρα... Α, επίσης μη γίνεσαι τόσο προφανής. Το λέει κι ο Βάρδος. Don't tell, show. Κάπως έτσι. Μας λες εδώ για φοιτητικά χρόνια, δώσε μας τη μυρωδιά τους, την αίσθησή τους. Μην μας τα αναφέρεις, χάνονται, πάμε να τ' αγγίξουμε στην αρχή και μετά χάνονται. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted December 4, 2005 Author Share Posted December 4, 2005 Βασικά δέν το ήθελα κάτι πολύ πολύπλοκο, με πολλές λέξεις και "ψαγμένες" ... Το ήθελα απο την αρχή σαν ένα απλό τραγουδάκι σε ρέγγε χαλαρούς ρυθμούς του ή κάτι σε Φοίβο Δεληβοριά.... LOL .... γι αυτό και είχε σε τόσο casual στυλ στοίχους ... !!! Σας ευχαριστώ both... πολύ !!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted December 4, 2005 Share Posted December 4, 2005 Μα δεν με πείραξαν οι casual στίχοι, με πείραξε το ότι τους μπλέκεις με το ρεφραίν που είναι σαν να βγήκε από ταυτότητα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted December 4, 2005 Author Share Posted December 4, 2005 Δέν καταλαβαίνω... θα έπρεπε να ΜΗΝ ειπάρχει το ρεφρέν (επειδή δεν είναι καλογραμμένο) ή να είναι σε άλλη θέση ;;; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted December 4, 2005 Share Posted December 4, 2005 Θα έπρεπε να διαλέξεις μεταξύ επισήμου και μη επισήμου λόγου. Το "μάτια χρώματος μπλε" δεν είναι casual. Δεν σκέφτεται κανείς τα μάτια της κοπέλας που του αρέσει ως "μπλε" για να λέμε την αλήθεια. Δεν μου έχει συμβεί ποτέ ούτε είδα/άκουσα να έχει κανείς τέτοια σκέψη... "Αχ, τα μάτια της... Μάτια χρώματος μπλε..." Καταλαβαίνεις; Δεν στέκει. Μα το είπα και στην πρώτη κριτική. Και δεν σου λέω να αλλάξεις αυτό το ποίημα, είμαι κατά της αλλαγής. Απλά να προσέχεις τις ανομοιομορφίες στο επόμενο. Πας να βγαλεις μια άμεση ατμόσφαιρα, έχεις εδώ καπνούς, ΑΣΟΕ, ροκ κιθάρες... μετά πετάς το "χρώματος μπλε" και από το κυλικείο της σχολής μας μεταφέρεις κάπου ψυχρά, καπου διαφορετικά από το υπόλοιπο ποίημα, στο οποίο επέλεξες να δώσεις αυτήν την φοιτητική ατμόσφαιρα τέλος πάντων. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted December 4, 2005 Author Share Posted December 4, 2005 Ναι indeed... σε αυτο εχεις δικιο... ήταν "κάπως" !!!! Arigato !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted December 5, 2005 Share Posted December 5, 2005 Εμένα πάλι μ'αρέσει αυτή η αντίθεση. Εξ άλλου και στην [ενίοτε] σχολή υπάρχουν ψυχρά 'σημεία'. Είναι σαν να εκφράζεις το πιο θερμό σημείο του ποιήματος με τα πιο απομακρυσμένα λόγια. Τέλος πάντων, works for me. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted December 5, 2005 Share Posted December 5, 2005 Ένα στυλ που θύμισε έντονα ένα μείγμα από Φοίβο Δεληβοριά και Λουκιανό Κηλαηδόνη... Δεν είμαι σίγουρη...χτένισέ το λίγο, φτιάξε το μέτρο του που χοροπηδάει άναργα. Μοιάζει "ελαφρό"... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted December 5, 2005 Author Share Posted December 5, 2005 Ένα στυλ που θύμισε έντονα ένα μείγμα από Φοίβο Δεληβοριά και Λουκιανό Κηλαηδόνη... Χαχαχαχα αυτο το είπα και εγω... Μόλις το διάβασα στο τέλος λέω "κόιτα να δείς τι βγήκε" !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts