Nienna Posted December 7, 2005 Share Posted December 7, 2005 (edited) Στιγμή Στερέωνα βιαστικά, πρόχειρα τη μάσκα μου κομμάτι κομμάτι, χρώματα στο πρόσωπό μου. Είχα πάρει την έκφρασή μου της αυτοπεποίθησης, της μεταξένιας νύχτας την καμπύλη στα χείλη. Κι έξαφνα το είδωλό σου στον καθρέφτη, πίσω μου, απέκτησε μια παράξενη λάμψη έφεγγαν τα μαλλιά σου που ακόμα στάζαν νερό, έφεγγαν, κι εγώ γύρισα να δω τον ήλιο. Ήταν καλοκαίρι, έλαμπε αμείλικτος, η ζέστη ήταν αφόρητη, δεν είναι για μένα, σκεφτόμουν, τα καλοκαίρια, κι εσύ έμοιασες ίδιος εκείνος για μια στιγμή. "Κοίτα να δεις!", είπα, "Ο ήλιος έχει πράσινα, καταπράσινα μάτια…". Και τραγουδούσε ο ήλιος - κι εσύ. Κι οι σταγόνες έπεφταν κάτω, μια μια, και τις άγγιζα, βρεμμένα, τρεμάμενα δάκτυλα, κι η σκόνη γινόταν λάσπη στο ξύλινο πάτωμα. ----- Την ίδια μέρα με το "Βιασύνη", με εντελώς άλλο θέμα - μιλάει για σαφώς κοντινότερο παρελθόν. Αναμνησιακό αλλά πιο κοντά στο παλιότερο ύφος μου. Χμμ, σ' αυτό μπορεί να κάνω και λάθος. Edited June 22, 2006 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted September 3, 2012 Share Posted September 3, 2012 Κι αυτό και το Βιασύνη είναι τόσο ωραία, δεν μπορώ να διαλέξω ποιο μου αρέσει πιο πολύ (και δεν είναι ανάγκη). Νιέννα, σου στέλνω σήματα καπνού, συγχώρεσε εμάς τους αδαείς και γύρνα! Πέφτω στα γόνατα, τα ξεγυμνώνω γδέρνοντάς τα στις πέτρες της προσευχής: η Νιέννα ας με δει από μακριά, που κλαίω να γυρίσει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted September 15, 2012 Share Posted September 15, 2012 Δεν μπορω να πω πως εμενα μου αρεσε πολυ το συγκεκριμενο. Αν και εχει σημεια που μου αρεσουν , θεωρω πως εχω διαβασει πολυ καλυτερα της αλλα μπορει να μην ειναι του γουστου μου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts