Διγέλαδος Posted December 9, 2005 Share Posted December 9, 2005 Λατρεμένες Μέρες δίχως αύριο, Σαν ένα παραμύθι χωρίς τέλος. Γκρίζες νύχτες κάτω από γκρίζο ουρανό. Δρόμος Ατελείωτος χωρίς γυρισμό. Με τόσα ειπωμένα ψέματα, αλλά τόσο όμορφα συγχρόνως, την καρδιά κάνουν να ανοίξει και να τα αγκαλιάσει. Και γι’ αυτά ύστερα η δίψα μεγαλώνει. Ματιές κενές, αλλά σαν να δείχνουν ότι κάτι σημαίνουν. Φιλιά που να ρουφάνε όλη την ψυχή σου κι όλο τον κόσμο σου μαζί. Χάδια όλο και πιο συχνά επαναλαμβανόμενα, Έτοιμα να σ’ αγγίξουν και την πλευρά που δεν έχεις ξαναδεί να φανερώνεται. Σήματα να συναντάς ότι όλα θα σταματήσουν σύντομα Κι εσύ να μην τα βλέπεις μην τα δίνεις σημασία. Αλλά να τώρα που ήρθε το τέλος Κι εσύ πρέπει να το δεχτείς σαν να μην υπήρξανε όλα αυτά. Και τότε ένα κομμάτι από την ψυχή σου να τραβιέται βίαια από σένα Και να σβήνει … Κι εσύ ξανά να προσπαθείς να επουλώσεις αυτό που έμεινε και να ξαναγεννηθείς. Γράφτηκε ακριβώς πριν 4 χρονια, όταν πήρα την απόφασή μου για την τότε σχέση μου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted December 12, 2005 Share Posted December 12, 2005 Δεν ξέρω τι φταίει, αλλά φαίνεται προχειρότατο και όχι λόγω αυθορμητισμού. "αλλά και τόσο όμορφα συγχρόνως" --> Aυτό εδώ σου κάνει κομμάτια το ρυθμό. Γιατί όχι "και τόσο όμορφα συνάμα"; "και γι αυτά ύστερα η δίψα μεγαλώνει" --> Eπίσης, πάει ο ρυθμός. Γιατί όχι "κι ύστερα για αυτά η δίψα μεγαλώνει"; Γενικά είναι γεμάτο με τέτοιου είδους "λάθη", ο ρυθμός σπάει, μερικοί στίχοι πλατειάζουν, είναι σαν να μη νοιάζεσαι καθόλου για τον ήχο του... Εδώ και στα πεζά νοιάζεται κανείς για τον ήχο... Τα άλλα σου μου άρεσαν περισσότερο, κι είναι κρίμα γιατί είναι δυνατό το θέμα, θα μπορούσε να δώσει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted December 12, 2005 Author Share Posted December 12, 2005 Δυστυχώς δεν ξέρω τίποτα από ρυθμούς και κανόνες στην (πεζή) ποιήση. Από τα κείμενα της Ν. Λογοτεχνίας στο σχολείο θυμάμαι λίγα πράγματα. Ύπαρχει κάποιο λινκ που θα μπορούσα να κοιτάξω; Ή κάποιοι κανόνες και επεξηγήσεις γραμμένοι κάπου; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darius Posted December 13, 2005 Share Posted December 13, 2005 Ύπαρχει κάποιο λινκ που θα μπορούσα να κοιτάξω; Ή κάποιοι κανόνες και επεξηγήσεις γραμμένοι κάπου; Δε 3ερω αν υπαρχει καποιο link η κατι, εγω 8α προτεινα απλα να 3αναδιαβαζεις αυτο που γραφεις και να παιζεις λιγο με τις λε3εις ;) (λεω ο αδαης) Προλα αυτα εμενα μ' ερεσει το συναισ8ημα που αφηνει σαν μου θυμιζει και μενα κατι.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted December 13, 2005 Share Posted December 13, 2005 Δεν μιλούσα για κάτι συγκεκριμένο. Δεν νομίζω πως υπάρχει manual γι αυτό το θέμα, αλλά και να υπάρχει αν δεν το νοιώσεις μέσα σου δεν θα κάνει κάτι το manual. Το θέμα είναι να ακούς αυτό που γράφεις μέσα στο κεφάλι σου καθώς το γράφεις, να αποφασίζεις αν σε ικανοποιεί ο ήχος, να το κοιτάς, να βλέπεις αν σε ικανοποιεί η μορφή, και τέλος να το διαβάζεις ολόκληρο και να αποκτάς μια ιδέα για το πόσο καλά κατάφερες να εκφράσεις αυτό που ένοιωθες, ή αυτό που ήθελες να πεις τέλος πάντων. Εγώ το κάνω χωρίς να το σκέφτομαι, αλλά αν δω πως κάτι πάει στραβά αρχίζω και το ξαναδουλεύω μες στο κεφάλι μου, την ίδια στιγμή, και μουτζουρώνω τα "λάθη" καθώς γράφω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts