Jump to content

Ο άρπαγας

lexis

Recommended Posts

Ο άρπαγας

Δαφνοστεφανωμένος

ο βρυχηθμός.

Ο καιόμενος

άρπαγας

του κόσμου

συνουσιάζεται

με την γαλήνη.

Διοπτροφόρα ημέρα

σιγοπερπατά

πελαγωμένη.

Βαγγέλης Κυριακός

Και μόνο ο τίτλος, μου τράβηξε ευχάριστα την προσοχή.

Στα του ποιήματος, λυπάμαι ειλικρινά που δεν έχω να πω πολλά, ή να εκφραστώ όπως θα ήθελα, ή να πώ κάτι που θα σου φανεί χρήσιμο.

Απλά να πω ότι με μάγεψε. Ιδίως η εικόνα:

Ο καιόμενος

άρπαγας

του κόσμου

Keep up. :)

Πολύ, πάρα πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή λέξεων. Τα τελευταία σου ποιήματα είναι σταγόνες από κάποιο πολύτιμο απόσταγμα... Συγχαρητήρια. Αν και δεν πιστεύω πως είναι το καλύτερο από τα δικά σου, μιας και το προσωπικό μου γούστο - ή απλώς η απειθαρχία μου - με σπρώχνει προς τις λίγο παλιότερες δημοσιεύσεις σου, πιστεύω πως είναι δείγμα μεγάλης αυτοπεποίθησης όσον αφορά τη γραφή, και μπορώ να το αποκαλέσω ωριμο ποίημα. Μου άρεσε πολύ, και το σημαντικότερο, θα το θυμάμαι. Ειδικά τη δεύτερη πρόταση της πρώτης στροφής. Είναι εξαίσια.

Και μόνο ο τίτλος, μου τράβηξε ευχάριστα την προσοχή.

Στα του ποιήματος, λυπάμαι ειλικρινά που δεν έχω να πω πολλά, ή να εκφραστώ όπως θα ήθελα, ή να πώ κάτι που θα σου φανεί χρήσιμο.

Απλά να πω ότι με μάγεψε. Ιδίως η εικόνα:

Keep up. :)

Σ'ευχαριστώ,τα λόγιασου με βοηθούν να συνεχίσω...

Νιέννα συμφωνω μαζί σου,τούτο το ποίημα δεν είναι απο τα καλύτερα μου,αλλά το ξέθαψα,γιατι κι έτσι ακόμα είχε κατι να μου πεί,εμένα προσωπικά.Κι αφού είχε να πεί κάτι σε μένα τότε σίγουρα θα 'χε να πεί και στους άλλους.Άλλωστε ακολουθω την συμβουλή σου:δεν σκίζω τίποτα και το επανακαθορίζω μεσ'απο ένα άλλο πρίσμα επεξεργασίας.Σ'ευχαριστώ...

Ο άρπαγας

Δαφνοστεφανωμένος

ο βρυχηθμός.

Ο καιόμενος

άρπαγας

του κόσμου

συνουσιάζεται

με την γαλήνη.

Διοπτροφόρα ημέρα

σιγοπερπατά

πελαγωμένη.

Βαγγέλης Κυριακός

Αυτός ο άρπαγας δεν μπορεί παρά να είναι η απόλυτη επιθυμία για ζωή.Αν θεωρίσουμε πως καλύτερη έκφραση ζωής είναι ο έρωτας τότε η συνουσία με τη γαλήνη οδηγεί στην απόλυτη έκρηξη του οργασμού.

Ο έρωτας όμως οδηγεί πολλές φορές σε δρόμους καταθληπτικούς και πολλές φορές αυτοκαταστροφικούς.Οι ημέρες των ανθρώπων που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση είναι αγχοτικές και πελαγομένες.Βουτιγμένες σε έναν αργόσυρτο και βασανιστικό,βαλτόδη λύθαργο.

Το ποίημα δίχνει το δρόμο προς το ερωτικό αδιέξοδο αλλά δεν δείχνει,δεν μπορεί να δείξει τη λύση-διέξοδο η οποία θα αποκαθάρει και θα δημιουργίσει κάτι νέο για τη λυτρωτική επάνοδο σε οδούς ψυχηκής γαλήνης.

Ο τίτλος μου έφερε κάτι απ[ο Ερλικ, γι αυτό και με "άρπαξε"...

μοιάζει ένα όμορφο πάζλ λέξεων. Δε με ενδιαφέρει το νόημα, αλλα το συναίσθημα που βγάζει.

πολύ καλό.. :thumbsup: