Jump to content

0/1

Rikochet

Recommended Posts

Την ώρα της Πληροφορικής.

---

Samples from the latest ache

version zero point zero

A corkscrew world -

inaudible -

A fuse ignites our genesis.

Confusion's the language

Of the obsolete sums of code

Sins upload their seeds -

then resume their breeding:

The LCD is bleeding.

My life-cycle's erratic

a virus in disguise

Display is arbitrary

Numbers splay over nodes

Shifting between modes

My heart beats in binary

and my hatred burns in fractals.

Edited by Rikochet

Χα.... πρωτοτυπο...

αν και καπου στη μεση μου θυμησε ενα τραγουδι (οσοι εχουν ακουσει) απο Χαρυ Κλυν .... ενα ζειμπεκικο, πως περιγραφεις μια καψουρα με λογια hardware.... (αν και καμια σχεση το δικό σου, (παλι σπαμ εκανα))

καλα...

λατρεψα το:

"then resume their breeding:

The LCD is bleeding."

Δεν ξερω η ομοιοκαταληξία έκανε μπάμ !!!

καλό , πολύ καλό !!!

Από χτες το διαβάζω και το ξαναδιαβάζω τούτο εδώ.

Στην αρχή έλεγα "Μμμ, ο Ρίκο πειραματίζεται πάλι, ωραία". Τίποτα παραπάνω.

Μετά από μερικές ακόμα αναγνώσεις η τελευταία στροφή μου έγινε εμμονή, έχεις παρατηρήσει εσύ ο ίδιος πόσο καλογραμμένη είναι; Γυρίζει στο κεφάλι μου...

Δεν ξέρω αν μπορείς να τα νοιώσεις όλα αυτά, ή μάλλον δεν ξέρω σε πόσο βάθος μπορεί κανείς να νοιώσει κάτι τέτοιο. Ξέρω όμως πως με έπεισες, κι αυτό μετράει, μετράει πολύ.

Η τελευταία στροφή είναι ανώτερη απ' τις άλλες, οι δυο τελευταίοι στίχοι-κατακλείδα ενισχύουν την ατμόσφαιρα του καυτού ψύχους... Κάνεις κάτι μερικές φορές και με τρομάζεις με γραπτά όχι αμιγώς τρομακτικά, ίσως απλά κάποιες απ' τις ιδέες σου να έχουν κοντινή σχέση με διάφορες φοβίες μου. Ίσως να τους τρομάζεις όλους βέβαια, και να το κάνεις συνειδητά.

• 3 months later...

Δεν βγάζει κάποιο τρομερό βαθύτερο νόημα, αλλά θα μπορούσε να είναι στίχοι των Haujobb. Φαντάζομαι τη μουσική, τη φωνή του... Τέλειο.

Japanese lights are burning longer

I am encoding the night sky

predict the key to the universe

there is no darkness any more

it turned into my life

Hacking into the now

encoding the present

saving the last bits of life

to forecast the end

(Τι θα γίνει με αυτή την ηχώ στα ποστ μου; :p)

Edited by tec-goblin

Μ αρεσει! Ως ποιημα εχει απιστευτα "χαμενη ροη", που φαινεται πολυ ταιριαχτη με το υφος του, ειδικα η "σκορπια" ομοιοκαταληξια του ταιριαζει πολυ, και καποια στοιχεια που τονιζονται με alliteration κλπ, "Sins upload their seeds -

then resume their breeding:", fuse / confusion, υπεροχη "αισθηση των λεξεων" γενικα, σημαντικοτατο για την ποιηση κατ εμε...

Γενικα μου θυμιζει ηλεκτρονιο οργισμενο να περιφερεται σε κυκλωματα, και γενικα ως νοημα μου θυμιζει πολλες ιστοριες επιστημονικης φαντασιας που εχω αγαπησει, χωρις να τις αντιγραφει, απλα μου δινει την ιδια αισθηση "υπολογιστης με αισθηματα", η "συγκριση των αισθηματων μου με τον straightforward κοσμο των υπολογιστων" (ποιος ειναι το "πρωτο προσωπο" αληθεια, ενας υπολογιστης στον οποιο απεδωσες αισθηματα; η καμμια σχεση, λαθος καταλαβα;)

Υπεροχο παντως, και πρωτοτυπο... μ αρεσει και η "lyrical expression in a digital age" αισθηση του, και ειδικα το πως ταιριαζει η "μοντερνα/μεταμοντερνα ποιηση" ως structure με τη θεματολογια. Τι καλα!

EDIT: Α, και να δωσω την δικη μου υπο-φηφο, οι 2 τελευταιοι στιχοι οντως ειναι "ολα τα λεφτα", γενικα η τελευταια στροφη, αλλα χρειαζεται ολο το υπολοιπο για να "φτασει εκει". Και τρομερη μεταβαση απο τη 2η στην 3η στροφη, νοηματικα.

Edited by BunnyDee