Balidor Posted December 13, 2005 Share Posted December 13, 2005 (edited) ΘΥΜΑΣΑΙ Θυμάσαι τότε, που σου έλεγα, Για την κρύα νυχτιά του Νοέμβρη, Μέσα στον κρυφό μου πόθο, Το φεγγάρι αποφάσισε να μην ξεμυτίσει, Από την φωλιά του; Έτσι μέσα στη λύπη του φθινοπώρου, Τ’ ασημί δάκρυα του ουρανού, Δεν άντεξαν το βάρος της μοναξιάς Και βούτηξαν πιο κάτω κι απ’ τον Άδη. Όλα μαζί ταξίδεψαν, αγκαλιά, έως κάτω, Πέσανε, χορεύοντας τον χορό της πίκρας, Πίκρες παλιές που μας γυροφέρνουν σαν εφιάλτες, Και πηγάζουν από φεγγάρια δίχως φως. *** Τώρα πλέον, κάθε αστέρι είναι ένα γράμμα, Το αχνό τους φως, είναι αντανάκλαση Της σελήνης, και τα γράμματα μία λέξη… Το δικό σου όνομα ! Νοσταλγικά-Ρομαντικά πλέον φέγγεις από ψηλά, Και μια ζεστή λευκή αχτίδα, Με το γαλάζιο βλέμμα της λησμονιάς σου, Ξανανασαίνω, αέρα δροσερό, Μελωδικό, αγάπης ! Γρήγορα, αρμονικά, ξαφνικά σαν ρυάκι, Τα αστέρια σκαρφαλώνουν στον ουρανό, Και δίπλα στην ολόγιομη σελήνη μου, συμβολίζουν, κάθε όμορφη στιγμή, που θα περάσουμε μαζί ! Edited December 13, 2005 by Balidor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darius Posted December 14, 2005 Share Posted December 14, 2005 Μη βαζεις σε 8υμησεις φανταρο αν8ρωπο.... Πολυ ομορφο, δεμενο και "αληθινο", thx για ενα ακομα ρομαντικο ποιημα balidor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted December 15, 2005 Author Share Posted December 15, 2005 Τίποτα, ίσως παραήταν ρομαντικό .... χωρίς να μήν είμαι ο εαυτός μου !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted December 15, 2005 Share Posted December 15, 2005 (edited) Συνεχίζεις να λες αντί να δείχνεις. Show don't tell και τα λοιπά, και τα λοιπά... "Ρομαντικά - νοσταλγικά"... Μην μα το λες, πάψε να μας το λες. Όσο και να μας το λες δεν θα το νοιώσουμε. Πρέπει να μας το περάσεις μέσα από άλλες οδούς. Δεν ξέρω αν σε εκφράζει κάτι πιο περιγραφικό, κάτι πιο βιωματικό ή κάτι πιο λυρικό, αλλά πρέπει κάπως να το κάνεις. Έχεις συναισθήματα, αλλά αυτό που διαβάζω είναι σαν η απλή αναφορά τους. Επιμένεις στο πόσο ρομαντικά νοιώθεις, αλλά η επανάληψη αυτής της δήλωσης ακρωτηριάζει το ποίημα, το ποίημα δεν μπορεί να μας φτάσει. Ψάξε στα ποιήματά σου, δες αυτά στα οποία σου έχω κάνει θετικά σχόλια, σύγκρινέ τα με αυτό εδώ. Είχες πάρει μια πολύ καλή στροφή τελευταία, αλλά αυτό εδώ το ποίημα σε γυρνάει πίσω, μπορεί να είναι λίγο πιο τεχνικό, αλλά πάλι καταφεύγει σε πολυχρησιμοποιημένες λέξεις και εικόνες. Edited December 15, 2005 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts