Nihilio Posted December 14, 2005 Share Posted December 14, 2005 Μια συζήτηση για τους φίλους των ταινιών τρόμου, λίγο άκαιρη μεν αλλά γιατί να μη γίνει. Για όσους έχουν δει το πρωτότυπο The Ring (Ringu) και το αμερικάνικο remake, ποιό από τα δύο προτιμάτε και γιατί; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βάρδος Posted December 14, 2005 Share Posted December 14, 2005 Δεν έχω δει το αμερικάνικο, αλλά το ιαπωνικό που είδα οφείλω να πω ότι λίγο έλειψε να με πάρει ο ύπνος. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted December 14, 2005 Share Posted December 14, 2005 Προτιμώ την ατμόσφαιρα και την φωτογραφία του γιαπωνέζικου, αλλά με τρόμαξε πιο πολύ το αμερικάνικο, παραδόξως. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted December 14, 2005 Author Share Posted December 14, 2005 Αμερικάνικο δαγκωτό. Πιο κοντά στην κουλτούρα μου, πολύ πιο τρομαχτικό ( η μόνη τρομαχτική σκηνή στο γιαπωνέζικο είναι το ότι 2 άνθρωποι σκέφτονται να αδειάσουν πηγάδι με έναν κουβά!!!), πολύ καλύτερα σκηνοθετημένο, με καλύτερη ηθοποιήα και πιο down to earth. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted December 14, 2005 Share Posted December 14, 2005 Παραδόξως συμφωνώ απόλυτα με το Μιχάλη. Το Ιαπωνικό κούρασε αφάνταστα και ο τρόμος ήταν ανύπαρκτος από οποιαδήποτε άποψη. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted December 14, 2005 Share Posted December 14, 2005 Εγώ πάλι έχω δει μόνο το αμερικάνικο και απορώ γιατί σου λείπει η επιλογή "Κανένα από τα δύο, απαράδεκτα." ή αλλιώς σε απλά μοντέρνα ελληνικά "ουστ χαμένε" Τελοσπάντων, εντάξει, δεν ήταν τόσο χαλιά, κι εμένα με τρόμαξε αρκετά το τέλος του ένα και είχε πολύ πολύ καιρό να με τρομάξει κάτι. Δεν ήταν όμως ωραίος φόβος, ήταν εμετικό σαν συναίσθημα, γιαυτό κυρίως δεν το χώνεψα ποτέ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
northerain Posted December 14, 2005 Share Posted December 14, 2005 Η διαφορά κουλτούρας και η γλώσσα(που όσο να'ναι δεν την αντέχω για πολύ) με έσπρωξε στο αμερικανικο. Αν και δεν ηταν τόσο καλό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anadeleth Posted December 14, 2005 Share Posted December 14, 2005 Αφού δεν παίζει η επιλογή κανένα απο τα δυο ,το γιαπωνέζικο μιας και το είδα πρώτο και στο αμερικάνικο δεν μου έκανε κάτι αισθήση ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atrelegis Posted December 15, 2005 Share Posted December 15, 2005 Το αμερικανικό με τρόμαξε πολύ περισσότερο. Το γιαπωνέζικο, αν και είχε το στυλ του, έμοιαζε λίγο γελοίο... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drake Ramore Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Καλύτερο το Αμερικάνικο. το Γιαπωνέζικο ήταν λίγο κουραστικό κατα την γνωμη μου. Απο την άλλη, στην άλλη ταινία του είδους, την "Κατάρα" που και πάλι είχαμε 2 version, μακραν καλύτερο το Γιαπωνέζικο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DimitrisX Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Η αμερικανική έκδοση του Ringu 1 ήταν εξαιρετική με μοναδική εξαίρεση το εφέ του δαίμονα που βγαίνει από την τηλεόραση. Σε αυτό το ιαπωνέζικο πρωτότυπο ήταν πιο πειστικό. Η αμερικανική έκδοση του Ringu 2 ήταν μέτρια, παρότι έγινε από τον ιάπωνα σκηνοθέτη των Ringu 1 και 2. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Δεν έχω δει το Ringu 1, αλλά έχω δει το 2. Βασικά, το είδα επειδή το The Ring μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση κι ήθελα να δω τη συνέχεια. Προτίμησα το αμερικάνικο. Πολύ πιο τρομακτικό και πολύ καλογυρισμένο. Η σκηνή με το κορίτσι που βγαίνει μέσα από την τηλεόραση παραμένει μία από τις πιο τρομακτικές που έχω δει ποτέ μου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted May 31, 2011 Author Share Posted May 31, 2011 Η αμερικανική έκδοση του Ringu 1 ήταν εξαιρετική με μοναδική εξαίρεση το εφέ του δαίμονα που βγαίνει από την τηλεόραση. Σε αυτό το ιαπωνέζικο πρωτότυπο ήταν πιο πειστικό. Η αμερικανική έκδοση του Ringu 2 ήταν μέτρια, παρότι έγινε από τον ιάπωνα σκηνοθέτη των Ringu 1 και 2. Το ξυράφι του Όκαμ λέει κάτι για το γιαπωνέζικο. Παρεπιμπτόντως, όσο οι ταινίες απομακρύνονται από το βιβλίο, τόσο περισσότερο "σβήνει" η ιδέα ότι η βιντεοκασέτα είναι ένας psychic ιός και έχω την αίσθηση ότι αυτό είναι προς το καλύτερο, ειδικά έτσι όπως το εξηγούσε στο βιβλίο... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OxAp0d0 Posted June 15, 2011 Share Posted June 15, 2011 Η αμερικανική έκδοση του Ringu 1 ήταν εξαιρετική με μοναδική εξαίρεση το εφέ του δαίμονα που βγαίνει από την τηλεόραση. Σε αυτό το ιαπωνέζικο πρωτότυπο ήταν πιο πειστικό. Η αμερικανική έκδοση του Ringu 2 ήταν μέτρια, παρότι έγινε από τον ιάπωνα σκηνοθέτη των Ringu 1 και 2. Το ξυράφι του Όκαμ λέει κάτι για το γιαπωνέζικο. Παρεπιμπτόντως, όσο οι ταινίες απομακρύνονται από το βιβλίο, τόσο περισσότερο "σβήνει" η ιδέα ότι η βιντεοκασέτα είναι ένας psychic ιός και έχω την αίσθηση ότι αυτό είναι προς το καλύτερο, ειδικά έτσι όπως το εξηγούσε στο βιβλίο... Έχει βγει και το Spiral, τηλεταινία βασισμένη στο δεύτερο βιβλίο. Την είδα, έχασα 90 λεπτά από τη ζωή μου και την έχω ήδη ξεχάσει. Στο θέμα μας όμως, ΓΙΑΝΩΝΕΖΙΚΟ δαγκωτό. Συγκρίνεται τώρα αυτό το γλυκό κοριτσάκι... με αυτόν τον εφιάλτη; Επίσης στη σκηνή με το πηγάδι του γιαπωνέζικου με είχε πιάσει απίστευτη κλειστοφοβία και κούραση για να τιναχτούν τα νεύρα στον αέρα όταν βγήκε το χέρι από το νερό. Οπότε, imho αυτή η σκηνή ήταν καλύτερη από το Αμερικάνικο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts