brave Posted December 22, 2005 Share Posted December 22, 2005 Κάνω προσπάθεια κι ανοίγω τα μάτια Παντού κόκκινος πάγος και πτώματα, και πέρα απο το γκρεμό το Χάος Κι ο ίδιος ο Ήλιος που μού'δωσε ζωή, προσπαθεί να με τυφλώσει ακόμα και στις τελευταίες μου στιγμές. Ο πόνος κρατά ακόμα την ψυχή μου γατζωμένη στο δυαμελυσμένο μου κορμί. Υπάρχουν κι άλλοι γύρω που ανασαλλεύουν ανάμεσα στα απασμένα σπαθιά και τα χυμένα εντόσθια Όμως οι κλαγκές των σπαθιών είναι παρελθόν για αυτό τον κόσμο. Το τελευταίο αίμα χύθηκε εγώ στη γή των γενναίων. Καμιά σάλπιγγα δε θα ηχήσει ξανά, κανένα βέλος δε θα σφυρίξει. Ούτε τα πολεμικά γεράκια θα πετάξουν ποτέ ξανά σ'αυτούς τους ουρανούς. Εδώ η τελευταία μάχη ήδη είναι παρελθόν, όπως και ο ίδιος ο κόσμος που αρχίζει να ξεθωριάζει. Ο μόνος που περπατά ακόμα όρθιος είναι ο μαυροφορεμένος Βασηλιάς. Εκείνη η σκελετωμένη κουκουλοφόρα μορφή με το δρεπάνι. Προχωρά ακόμα ανάμεσά μας, και θα είναι εδώ για λίγο ακόμα, μέχρι ο ίδιος ο κόσμος να εξαφανιστεί. Και θα 'ναι ο τελευταίος που θα θυμάται πως υπήρξε κάποτε εδώ αυτός ο κόσμος. Θα είναι ο τελευταίος που θα φύγει απο τη Γη των γενναίων που δώσαμε την τελευταία μας μάχη. Κι αυτή η μάχη είναι το τελευταίο σημάδι ζωής σε αυτό το σύμπαν. Εδώ στην παγωμένη Γή των γενναίων, που ονομαζόνταν απο την αρχή της ιστορίας Ράγκναροκ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βάρδος Posted December 22, 2005 Share Posted December 22, 2005 Καλό. Περνάει ένα χείμαρρο από εικόνες στο μυαλό του αναγνώστη. Δύο πράγματα που έχω να παρατηρήσω είναι τα εξής: 1. Δεν είναι ποίημα, νομίζω. Είναι, απλά, flash fiction. 2. Κι αφού δεν είναι ποίημα, η παραγραφοποίηση θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερα. Σχεδόν σε κάθε σειρά αλλάζεις παράγραφο. Χάνει το νόημά του. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted December 22, 2005 Share Posted December 22, 2005 Πράγματι αν και δεν θυμίζει ποίημα είναι σίγουρα μια απαγγελία, κάποιες επιθανάτιες σκέψεις, οπότε έχει κάτι "ποιητικό". Θα μπορούσε όμως να είναι και flash fiction. Ειδικά το σημείο με το Μαυροφορεμένο Βασιλιά μου άρεσε ιδιαίτερα. Κάμποσα ορθογραφικά λαθάκια μόνο αλλά τίποτα το σπουδαίο. Και γω αυτό που πρόσεξα είναι οι πολύ, πάρα πολύ, ζωντανές εικόνες σε κάθε "στίχο" σχεδόν. Kαλή δουλειά! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anadeleth Posted December 23, 2005 Share Posted December 23, 2005 Εγώ είμαι κακός άνθρωπος και περίμενα να διαβάσω για τον Odin πάνω στο δέντρο.Εν πειράζει όμως μου άρεσε Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted December 31, 2005 Share Posted December 31, 2005 Χμμμ, θα μπορούσε να είναι και ποίημα, αλλά θα ήθελε λίγη περισσότερη προσοχή στο μέτρο, δεν μιλάω για κάτι αυστηρό και τραγουδιστικό, μιλάω για κάτι χαλαρό μεν, εύηχο δε. Είχε πάντως σημεία που μου άρεσαν. Αν θέλεις να το μετακινήσω, να το πάω στην άλλη βιβλιοθήκη, στείλε μου ΠΜ. Αν το θεωρείς πραγματικά ποίημα (σου είπα, εγώ νομίζω πως θα μπορούσε να είναι) ας μείνει εδώ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brave Posted January 7, 2006 Author Share Posted January 7, 2006 χμ... βασικά εφ όσον είναι απαγγελία νομίζω οτι ειναι οκ εδώ. εν τάξει, δεν ειναι ακριβώς ποιημα, αλλα θυμίζει κάτι απο τις απαγγελίες που υπάρχουν σε μια οπερα Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts