danny Posted December 25, 2005 Share Posted December 25, 2005 (edited) Είδος: επιστημονική φαντασία Βία; Όχι Σεξ; Όχι Αριθμός Λέξεων: 2182 Αυτοτελής; Ναι Σχόλια: no comments Ορίστε κι η δική μου 1η απόπειρα! Αναμένω σχόλια ΠΑΝΔΩΡΑ.doc Edited December 25, 2005 by danny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted December 31, 2005 Share Posted December 31, 2005 (edited) nice work. Ο καθένας έχει τελικά το κουμπί του. Αν και δεν κατάλαβα, τελικά όλα στο τέλος ήταν μια εξομοίωση (το σημείο με τα μαύρα γυαλιά); ή ήταν η πραγματικότητα μόνο και μόνο για να αποδώσει καλύτερα.. ως αντίδραση. Άρα έχουμε εξομοιώσεις μέσα σε άλλες εξομοιώσεις; Edited December 31, 2005 by twocows Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danny Posted December 31, 2005 Author Share Posted December 31, 2005 (edited) thanx για τα σχόλια! Στο τέλος, υποτίθεται ότι όλα γίνανε για να αντιδράσει καλύτερα ο David. Το άφησα κάπως ανοικτό για να εννοηθεί ότι ίσως, ακόμη κι η όλη φάση με το χαρακτήρα της Πανδώρας ήταν δημιουργημένη ειδικά γι'αυτόν. Το σημείο με τα γυαλιά ήταν απλά ένας τρόπος για να αλλάξω το σκηνικό, δεν υπάρχει δηλαδή "εξομοίωση μέσα στην εξομοίωση", πολύ Matrix θα έφερνε αυτό (παραπάνω απ'όσο θα'πρεπε)! thanx again! Edited December 31, 2005 by danny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βάρδος Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 Το νέο μας spotlight! Enjoy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bardoulas© Posted January 8, 2006 Share Posted January 8, 2006 ΤΙ ΓΑΜΑΤΟ! ΤΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Με άφησες άφωνο! Καιρό είχα να διαβάσω καλή ΕΦ. Η τελευταία παράγραφος με ανατρίχιασε, πράγμα καλό για οποιαδήποτε ιστορία. Άσχετο, αλλά θύμισε λίγο minority report. Λίγο όμως... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 Οντως καλη ιστορια.Την ειχα διαβασει καπως παλιοτερα. Γουελ...ειναι λιγακι μπερδεψουρα αλλα νομιζω οτι οι περισσοτεροι επιασαν το νοημα αρα οκ.Το θεμα ειναι οτι μου θυμιζει διαφορες ταινιες και βιβλια-οπως αναφερθηκε.Κυριως Ματριξ και Equilibrium-ισως και 1984/"Θαυμαστος Νεος Κοσμος" για τη δυστοπια που παρουσιαζεις. Η ανατροπη στο τελος ειναι καλη-εστω κι αν ειναι καπως κλισεδιαρικη. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arachnida Posted February 3, 2006 Share Posted February 3, 2006 Συνήθως δεν μου αρέσει η επιστημονική φαντασία, αλλά αυτή τη συγκεκριμένη ιστορία την απόλαυσα. Μου άρεσε και το τέλος, δεν μπορώ να πω ότι μου φάνηκε κλισέ. Λίγο το όνομα "Πανδώρα" με ξένισε, αλλά αυτό είναι επιλογή σου. Επίσης θα μου άρεσε αν γινόταν η περιγραφή σε πρώτο πρόσωπο και στο τέλος δημιουργούνταν το παράδοξο να φαίνεται να περιγράφει όσα υποτίθεται τον είχαν κάνει να ξεχάσει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danny Posted February 4, 2006 Author Share Posted February 4, 2006 thanx παίδες! Όλες οι παρατηρήσεις λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν! Όσο για το κλισέ τέλος, δε ξέρω, εμένα κλισέ θα μου φαινόταν πχ. αν στο τέλος ο David γινόταν η νέα Πανδώρα (έτσι το σκεφτόμουν στην αρχή!). anyway, αυτή ήταν η πρώτη μου προσπάθεια να γράψω κάτι κι έγινε σε πολύ λίγες ώρες, από σκόρπιες ιδέες, οπότε οι επόμενες θα είναι πιο προσεγμένες;) thanx again! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bardoulas© Posted February 12, 2006 Share Posted February 12, 2006 Μια παράγραφος δεν πρέπει να έχει περισσότερες από 10 σειρές με 12άρα γραμματοσειρά, και ειδικά όταν όλο το διήγημα είναι 4 σελίδες. Έκθεση γράφουμε; Ψιλοδιαφωνώ με αυτήν την άποψη. Και γενικά και για το συγκεκριμένο κείμενο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danny Posted February 13, 2006 Author Share Posted February 13, 2006 Όσον αφορά τις παραγράφους, απλά έτσι μου φάνηκε καλύτερο να χωρίσω το κείμενο. Δεν την έχω ψάξει και πολύ με το πως "πρέπει" να είναι γραμμένο ένα κείμενο από τεχνικής άποψης. Για τα ονόματα τώρα, καλώς ή κακώς, δε μπορώ ρε γμτ να βάλω για κεντρικό ήρωα σε τέτοια ιστορία πχ. το Βαγγέλη Παπαδόπουλο, πως να το κάνουμε; Ίσως έχω αυτό το κόλλημα από τη μουσική, που πιστεύω ότι για μερικά θέματα ο ελληνικός στίχος ξενερώνει. Δεν είναι θέμα ξενομανίας, απλά δε κολλάει (προσωπική άποψη). thanx για τα σχόλια! ΥΓ. Επίσης, για όσους ανέφεραν ταινίες ή βιβλία που μπορεί να τους θύμισε η Πανδώρα, να προσθέσω και 'γω μία που είδα πρόσφατα: λέγεται ανθρώπινο μίσος (δε θυμάμαι τον original τίτλο) και παίζει αυτός που παίζει στο καινούργιο batman. Μιλάμε, έφαγα την απόλυτη ξενέρα, μοιάζουν επικίνδυνα Πάντως, είναι ωραία ταινία, δείτε την! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted February 14, 2006 Share Posted February 14, 2006 Νταννυ,το ανεφερα ηδη αυτο!!! Το "Ανθρωπινο μισος"-οριζτιναλ τιτλος "Equilibrium".Πρωταγωνιστει ο Κριστιαν Μπεηλ που τα σπαει ως ηθοποιος κι ας αναλωνεται σε περιπετειες.Η φαση ειναι οτι δεν την ειχες δει οταν το εγραψες ε???Οντως ειναι πολυ καλη.Συνδυασμος Φαρεναιτ 451,1984 και -απο πλευρας ξυλου-...Ματριξ! Τα ελληνικα ονοματα ειναι θεμα συνηθειας.Οι πιο πολλοι ηρωες στα αμερικανικα λεγονται Τζον...Που ειναι οχι μονο μεταφραση αλλα εξισου ρουτινιαρικο και συνηθισμενο με το Γιαννης.Αλλα οι Ελληνες θεωρουν πιο τρεντυ ηρωες τους Τζον απο τους Γιαννηδες! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danny Posted February 14, 2006 Author Share Posted February 14, 2006 Όντως heiron την είχες αναφέρει την ταινία, my mistake! Φαντάσου την έκπληξη μου όταν διάβασα την περιγραφή στο κουτί της, πόσο μάλλον όταν την είδα! Μου άρεσε πολύ το πως απέδωσαν την ιδέα, αν και θέλω να πιστεύω ότι εγώ το προσέγγισα λίγο διαφορετικά το θέμα, παρ'όλο που τα βασικά σημεία μοιάζουν:tongue: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atrelegis Posted February 14, 2006 Share Posted February 14, 2006 Danny, την ιστορία την έχω διαβάσει καιρό. Ήταν πρωτότυπη, είχε ωραίο τέλος, αλλά ρε μαλάκα: Χωριζε τις παραγραφους Δηλαδή μοιάζει σαν να το αφηγούνταν ναρκομανής. Γαμιστερή η ιστορία, αλλά δυσκόλευε πολύ στην ανάγνωση. Και είχε μερικά ΠΟΛΥ χαζά ορθογραφικά λαθάκια αλλά αυτά διορθώνονται Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danny Posted February 14, 2006 Author Share Posted February 14, 2006 Αμάν αυτές οι παράγραφοι! Χαζά ορθογραφικά λαθάκια; Που ρε συ; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts