Management RObiN-HoOD Posted December 25, 2005 Management Share Posted December 25, 2005 (edited) Η συλλογή με τα στολίδια Το μεγάλο πράσινο δέντρο στην άκρη του σαλονιού ήταν πανύψηλο και έφτανε λίγο πιο κάτω από το ταβάνι. Το έντονο φυσικό του χρώμα έδινε τη χάρη της φύσης μέσα στο χώρο. Νέο και αγέρωχο, αιώνιο βασίλευε στη γωνία του δίπλα στο τζάκι. Κόκκινες και χρυσαφί κορδέλες το στόλιζαν, ριχτές γύρω γύρω απ? τη κορφή ως τη βάση. Τα κουτιά με τα στολίδια ήταν αφημένα δίπλα από τη βάση του δέντρου. Τα είχαν αφήσει οι κάτοικοι για να τα στολίσουν αργότερα. Όμως μάλλον όπως περνούσαν οι μέρες κατάλαβα ότι τα είχαν ξεχάσει. Τα παιδιά έβγαιναν συνέχεια έξω και έπαιζαν με το χιόνι. Οι μεγάλοι έτρεχαν με τις δουλειές τους και ο χρόνος που απέμενε ελεύθερος ήταν μόνο αυτός του παππού και της γιαγιάς. Των μοναδικών ανθρώπων που ενώ θα μπορούσαν να ασχοληθούν δεν είχαν το κουράγιο, μάλλον λόγο ηλικίας αν και ποτέ δεν το κατάλαβα. Εγώ για παράδειγμα τόσα χρόνια και ποτέ μου δεν ένοιωσα κουρασμένος να σχολούμε με τις γιορτές. Κάποια από τις νύχτες που όλοι είχαν πάει για ύπνο και τα παιδιά δεν ήταν στο σαλόνι να παίξουμε, κάλεσα τους φίλους και πιάσαμε δουλειά. Αρχίσανε να ανοίγουμε τα κουτιά σπρώχνοντας τα καπάκια από τα κουτιά και σέρνοντας τα στολίδια έξω καταφέραμε και τα οργανώσαμε. Τα χωρίσαμε και μετά τα γραπώσαμε με το στόμα μας. Αρχίσαμε να πηδάμε πάνω στις κοντινές πολυθρόνες και μετά με σάλτους τα στολίζαμε πάνω στα κλαδιά. Τοποθετήσαμε αγγελάκια, κάποια λουλουδάκια που βρήκαμε ζωγραφισμένα σε γυαλί, κουκουνάρια και κάτι χνουδωτές καρδούλες. Αυτές οι καρδιές ήταν οι αγαπημένες μου. Μετά βγάλαμε από τις χάρτινες συσκευασίες το σπιτάκι και το σπρώξαμε με τα πόδια μας κάτω από το δέντρο. Μαζί με το σπιτάκι ήταν και μια τσαγιέρα. Στο τελευταία κουτί ήταν κάτι μπάλες όπως και κάτι πουλιά. Τα τοποθετήσαμε πάνω στο δέντρο και αυτά. Στη συνέχεια βρήκαμε σε κάτι κουτιά φιόγκους. Κόκκινους, πράσινους και άλλους. Απ? όλους μου αρέσανε οι βυσσινί. Τι όμορφοι φιόγκοι, βασιλικά πλεγμένοι, με ρίγες ή μονόχρωμοι γυαλιστεροί τους τοποθετήσαμε πάνω στις κουρτίνες του σαλονιού. Αμέσως συμπλήρωσαν το εορταστικό ύφος που άρμοζε στον χώρο. Καθώς στολίζαμε τις κουρτίνες η μύτη μου μύρισε ξεχωριστές μυρωδιές. Δίπλα στο παράθυρο που είχαμε στολίσει τις κουρτίνες του καθόντουσαν κάποια κουκουνάρια και ρόδια με καρύδια μέσα σε κεριά. Τα κεριά αυτά ήταν άτακτα πολύμορφα αλλά πανέμορφα. Δίπλα ένα πιάτο με καραμελωμένα μήλα και λίγα ξυλάκια κανέλας για να συνδυάσουν τη μοναδική γεύση. Πω πω, τι να πω, το ότι δεν όρμησα να τα καταβροχθίσω ήταν μάλλον γιατί ήξερα ότι έπρεπε να διαφυλάξω τη μυστική μου ταυτότητα, ειδικά σε μια μέρα σαν κι? αυτή. Συνεχίσαμε να στολίζουμε γύρω γύρω από το τζάκι, κόκκινες κάλτσες για δώρα και δάφνες που με τη ζέστη της φωτιάς μοσχομύριζαν και έφερναν μια αίσθηση σιγουριάς. Η ώρα πέρασε, στολίζοντας και τρέχοντας να βοηθήσουμε όσο μπορούσαμε τη Νύχτα. Πριν ξεκουραστώ αφήσαμε ένα από τα τρελά κεριά στο παράθυρο αναμμένο, για να σημάνουμε την υποδοχή στον καλεσμένο μας. Όταν τελειώσαμε καθίσαμε να ξεκουραστούμε. Κάποιοι φίλοι έφυγαν να συνεχίσουν σε άλλα σπίτια. Πέρασα δίπλα από το Χριστουγεννιάτικο Έλατο πήρα μια τελευταία μυρωδιά φύσης και κοίταξα έξω από το παράθυρο τα γλυκά αστέρια που έλαμπαν και μερικά σχημάτιζαν ασημένιες ουρές. Είδα, κατάλαβα, χαμογέλασα. Τώρα μένει μονάχα να τον περιμένω. Εγώ κάθισα στον μακρινότερο από το τζάκι αναπαυτικό καναπέ πάνω σε ένα κόκκινο βελούδινο ριχτάρι. Είχα αρχίσει να ζεσταίνομαι πλέον και έπρεπε να ξεκουραστώ. Ακούμπησα το κεφαλάκι μου στο μαξιλάρι και κούρνιασα για ένα απολαυστικό όνειρο αγάπης. (πρρρρ ?.. πρρρρ ??πρρρρ ..) Εύχομαι Καλά Χριστούγεννα σε όλους ? με υγεία και χαρά! Edit: sp Edited May 1, 2008 by RObiN-HoOD 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted December 25, 2005 Share Posted December 25, 2005 Γύρω-γύρω λενε οι ανθρωποι.Γυρο γυρο λενε οι πεινασμενοι που ονειρευονται πιτογυρους!Αχ,τι μου θυμισες παλι Στεφανε... Δηλαδη το στολισαν οι χριστουγεννιατικες...γατες;Ο!!! Εχουν φαση καποια μαλλον ασχετα επιθετα που ομως δινουν ωραιο συναισθημα."τρελά κεριά "," γλυκά αστέρια " κτλ.Ευχαριστη χριστουγενιατικη ιστορια. Χρονια πολλα και καλη πρωτοχρονια! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βάρδος Posted December 26, 2005 Share Posted December 26, 2005 Είναι καλύτερα γραμμένο από άλλα σου κείμενα. Kuddos γι'αυτό, αν και υπάρχουν κάμποσα λαθάκια μέσα, τα οποία με ψιλοενόχλησαν κατά την ανάγνωση. Ντάξει, δεν είναι κάτι το τραγικό, αλλά είναι κάπως παράξενα typos. Επίσης, η στίξη θα μπορούσε νάναι καλύτερη. Γενικά, όμως, μου έδωσες την αίσθηση ότι δεν είχες κάτι να πεις. Πολλή περιγραφή χωρίς καμια ιστορία από πίσω. Εντάξει, στο τέλος -- SPOILER -- καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για γάτα, κι αυτό είναι μια έκπληξη, κάτι για να πούμε "Χμ, καλή φάση". Αλλά νομίζω ότι χρειαζόταν και κάτι περισσότερο, ακόμα και για ένα απλό flash fiction. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Management RObiN-HoOD Posted December 26, 2005 Author Management Share Posted December 26, 2005 Συμφωνώ αλλά έπρεπε να το βγάλω τα Χριστούγεννα οπότε το «πασάλειψα», το ομολογώ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted December 27, 2005 Share Posted December 27, 2005 Κεράκια, γλυκάκια, φιόγκοι ριγωτοί, γατάκια (πρρρρρ....) Επίσης, Robin, επίσης και Καλή Πρωτοχρονιά! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetartos Posted September 4, 2008 Share Posted September 4, 2008 Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς (ή πολύ αργά) για τα Χριστούγεννα αλλά πώς μου ξέφυγε αυτή εδώ η ιστορία σου; Όμορφη και γλυκιά! Με έκανε να χαμογελάσω Εντάξει, δεν έχει και πολύ βάθος αλλά τον σκοπό της τον πέτυχε! Καλά, άμα θες πλήρη λογοτεχνική ανάλυση... ες αύριον. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andkand Posted October 6, 2012 Share Posted October 6, 2012 (edited) Τι ανακαλύπτει κανείς όταν κάνει ανασκαφές μέσα σε αυτό το forum… Πολύ όμορφη ιστοριούλα RObiN-CaT! Edited October 6, 2012 by andlib 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted October 6, 2012 Share Posted October 6, 2012 (τι να γράψω εδώ τώρα... απλά ότι χάρηκα που διάβασα αυτό το κειμενάκι) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts