KUBRICK Posted January 2, 2006 Share Posted January 2, 2006 Είναι μήπως το πάλευκο το άναρχα δομημένο χιόνι που συμμερίζεται ότι αφήνω να φανεί; Είναι μήπως η πορτοκαλί η ατίθασα υπερκινητική φωτιά από το τζάκι που μου κάνει συντροφιά; Είναι μήπως τα λόγια τα πικρά,τα κενά που αφήνονται να ξεφύγουν από της αγάπης τη σκιά; Όχι δεν είναι τίποτα από τα χρώματα από τις μουσικές είναι απλά χριστούγεννα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted January 2, 2006 Share Posted January 2, 2006 Το "ότι" που έχεις στην πρώτη στροφή γράφεται "ό,τι" γιατί σημαίνει "οτιδήποτε", και όχι "πως". Αν εξαιρέσουμε την κλισεδούρα για τη σκιά της αγάπης, η οποία χαλάει και την διακριτική ομοιοκαταληξία σου κάνοντάς την πληθωρική σ' εκείνο το σημείο, αναιρόντας την διακριτικότητά της - η οποία κρατιέται ωραιότατα σε όλες τις άλλες στροφές, μου άρεσε αρκετά. Είναι δεμένο, δεν χάσκει από πουθενά, κι έχει μια συμπαθητική αμεσότητα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KUBRICK Posted January 2, 2006 Author Share Posted January 2, 2006 Είναι δεμένο, δεν χάσκει από πουθενά, κι έχει μια συμπαθητική αμεσότητα. Αυτή την αμεσότητα μπορείς να μου την αναλήσεις λίγο; Τι συναισθήματα σου βγάζει; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted January 12, 2006 Share Posted January 12, 2006 Χμμμ, η αμεσότητα είναι ένα από τα πράγματα που μου βγάζει το ποίημα, δεν είναι αυτή που μου βγάζει 'κάτι', είναι το ποίημα που μου βγάζει αυτήν. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts