Throgos Posted January 7, 2006 Share Posted January 7, 2006 (edited) Όταν βυθίζομαι στην Άβυσσο όλες οι σκόρπιες σκέψεις, οι ελπίδες, οι ιδέες, οι χαρές (παροδικές, προσωρινές ), οι στεναχώριες (πάντα ελάχιστες κι ασήμαντες) τελείως ξεθωριάζουν από χρώματα και χάνονται. Η μουσική μου, η ζωή μου, συρρικνώνονται αργά σε μια επίμονη θανάσιμη μελωδία μονόπλευρη, απόλυτη, θεόρατη. Εκεί για να στοιχειώνει το ταβάνι που πάνω μου ζαλιστικά χορεύει Όταν όμως βυθίζομαι όλο και πιο βαθιά, τότε η κίνηση τυλίγεται σε κύκλο κι ολόκληρο το σύμπαν - σαν νυχτοπεταλούδα θολωμένη που γυρίζει γύρω απ’ το φως – τυλίγεται τριγύρω. Και μοιάζω περισσότερο με μιαν άψυχη πέτρα που κάθεται, και κάθεται κοιτώντας μέρα τη μέρα το χρόνο που περνά. Μα στο μυαλό μου καρφωμένη μια στοιχειωμένη μελωδία μια Μαύρη Συμφωνία. ----------------------------------------------------------------- Μαύρη Συμφωνία φιμώνει τη χαρά μου. Οι πράξεις ευθύς χάνονται, θολώνουν και τρυπώνουν βαθιά κάτω από πέπλα αναιτιότητας. Στιγμές καμένες με χρώμα μουντό και άσπρο, κι αλλόκοτο... Το γέλιο μου είναι τρελό καθώς γκρεμίζω παρελθόν και μέλλον μια θυσία σε βωμό χωρίς όνομα. Μισώ τα λόγια καθώς βγαίνουν απ’ το νου μου. Μισώ την άλαλη σιγή. Μισώ τα πάντα. Βορά στην αρρώστια, στην επιδημία γι’ ακόμη μια φορά. Edited January 7, 2006 by Throgos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted January 12, 2006 Share Posted January 12, 2006 (edited) Χμμ... δεν είναι από τα καλύτερά σου, δείχνουν λίγο πρωτόγονα σε σχέση με αυτά που θεωρώ τα καλύτερά σου. Από την άλλη μέσα σ' αυτό το primal feeling που μου αφήνουν βλέπω τις ιδέες σου ακατέργαστες (ή απλά πως οι συγκεκριμένες ιδέες σου γεννήθηκαν έχοντας αυτήν την "ακατέργαστη" μορφή) και μου φαίνονται οικείες, βαθιά ανθρώπινες. Μου αρέσει επίσης η σχέση μεταξύ των δύο ποιημάτων. Όσο για το στυλ, είναι δικό σου, είναι αναγνωρίσιμο πλέον, και στα πολύ καλά σου και στα λιγότερο καλά σου, και σου έχω ξαναπεί πως μου αρέσει. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως είναι πρωτότυπο. Δεν μου αρέσει οτιδήποτε πρωτότυπο βέβαια, απλώς τυχαίνει το δικό σου στυλ να είναι πρωτότυπο και να μου αρέσει ταυτόχρονα. Edited January 12, 2006 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts