Bardoulas© Posted January 8, 2006 Share Posted January 8, 2006 Συγκλονιστικό το 2006! Η πρώτη μου απόπειρα, το πρώτο μου πόστ στη βιβλιοθήκη ποίησης! Ω τι τρομερό! Οι συμπαθητικές κριτικές απαγορεύονται! ΘΑΨΤΕ! Πριν από λίγο ήμουν ‘δω, αλλά τώρα έφυγα Και εδώ ήρθε κάποιος άλλος κι αφού ήρθε εδώ… Ω! Πάει να πει ότι εγώ είμαι κάπου αλλού! Που ακόμα δεν ξέρω. Αλλά σίγουρα υπάρχω· κι αυτό γιατί σκέφτομαι (πως κάποιος υπάρχει εδώ). Εκεί δηλαδή που ήμουν εγώ, πριν έρθω εκεί Άρα τώρα, αυτός που είναι εδώ, δεν είμαι ‘γω! Και τότε ποιος είναι; Μήπως ο άλλος μου ο εαυτός; Ή μήπως κάποιος άλλος, που είναι τελείως αλλιώς; Αν είναι ο άλλος εγώ, κάτι πρέπει να του πω. Ή κάτι πρέπει να έκανα και είμαι τώρα ‘δω. Αν είναι κάποιος άλλος, τελείως αλλιώς, τι θέλει; Και στις δύο περιπτώσεις, πρέπει να έρθω εδώ. Γιατί το εκεί που είμαι ‘γω είναι αλλιώτικο. Δεν είναι κακό, απλώς το εκεί δεν είναι εδώ. Και το εδώ βολεύει, το γνωρίζω τόσο καλά Το εκεί πρέπει ακόμα να το μάθω πιο καλά. Αν και φαίνεται καλά το εκεί κι ας μην είναι ‘δω. Μάλιστα εκεί μοιάζει καλύτερα απ΄ το εδώ. Και ο άλλος, ο όποιος άλλος και αν είναι αυτός, μου φαίνεται σα να θέλει να έρθει εδώ πέρα. Δηλαδή εκεί, αφού το εδώ είναι εκεί που είναι αυτός. Οπότε ας μείνω κι εγώ εκεί. Ακόμα και αν ο άλλος θέλει να πάει εκεί. Άραγε χωράμε ή όχι και οι δύο εκεί; Ίσως το εκεί το καθιερώσουμε σαν εδώ! Αλλ’ αν τούτος ‘δω, δηλαδή εκεί αφού βασικά, το εδώ είναι εκεί, είναι ο άλλος μ’ εαυτός; Τότε, ουσιαστικά, είμαι και εδώ και εκεί! Και θα λέω πως είμαι εδώ και εκεί! Χα χα χα χα χα χα χα χα χα! Εδώ κι εκεί! Όμως… Αν είναι κάποιος άλλος, τελείως αλλιώς; Τότε τι; Μήπως να έρθει εδώ κι εγώ να πάω εκεί; Δηλαδή να πάει αυτός εκεί αφού το εκεί, είναι εδώ που είμαι εγώ, κι εγώ να ‘ρθω ‘δω· αφού το εδώ είναι εκεί που είναι αυτός. Μεγάλο μπέρδεμα… Λοιπόν! Θα ξαναέρθω εδώ! Εδώ ήμουν και πριν, εδώ πρέπει να ‘ρθω και τώρα! Και άσ’ τον αυτόν να είναι εκεί, όποιος και να ‘ναι. Χα! Να ‘μια πάλι εδώ! Όμως… αυτός δεν είναι ‘κει! Που πήγε τώρα αυτός; Κάποιος άλλος είναι εκεί! Τι με νοιάζει που πήγε… τώρα εγώ είμαι εδώ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted January 8, 2006 Share Posted January 8, 2006 (edited) Με άγγιξε βαθύτατα με τρόπους που ποιήμα δε με έχει ξαναγγίξει. Ένιωσα το στομάχι μου να σφίγγεται, τα μάτια μου να δακρύζουν, την ψυχή μου να οδύρεται σαν γκοθού καλιακούδα που στο χλωμό φως του χειμωνιάτικου φεγγαριού απαγγέλει φωναχτά και με πάθος Καριωτάκη. ΤΙ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑ ΤΟΝ ΚΘΟΥΛΟΥ ??? Edited January 8, 2006 by Nihilio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Throgos Posted January 8, 2006 Share Posted January 8, 2006 Απλά μη χρησιμοποιείς τόσο κοινότοπες λέξεις, πχ "εδώ" "εκεί" "εγώ" "αυτός" αντί γι' αυτάχρησιμοποίησε "καταδώ" "παρακεί" "η μεγαλειότητά μου" "ο κρετίνος" Καλωσήρθες (Όταν καταφέρω να το διαβάσω ολόκληρο προσέχοντας το τρομερό του νόημα, θα σχολιάσω και κάτι πιο ουσιώδες - αν βέβαια τα καταφέρω και αν υπάρχει κάτι ουσιώδες να σχολιαστεί εδώ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bardoulas© Posted January 8, 2006 Author Share Posted January 8, 2006 Προσπαθώ να κρατήσω μέτρο (μέτρα τις συλλαβές σε κάθε πρόταση, πρέπει να βγαίνουν 15). Δεν ξέρω σε τι βοηθά αυτό, αλλά χου κεαρς. Κάτι λέει το πόνημα, αλλά σας αφήνω να το βρείτε μόνοι σας (θα δώσω τη λύση κάποτε, αλλά ελπίζω να μην πέσει γιαούρτι) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted January 12, 2006 Share Posted January 12, 2006 Θα το προτιμούσα σε πεζό για να λέμε την αλήθεια, το ποίημα πρέπει να με ελκύει και μορφολογικά για να μου αρέσει, και αυτό εδώ δεν με ελκύει μορφολογικά. Όσο για το νόημα δεν το βλέπω να είναι κρυμμένο. Ακούγεται σαν κλασσικός φιλοσοφικός γρίφος, και μου αρέσει σαφώς περισσότερο από το ποίημα σαν ποίημα. Συμπαθητικό παιχνιδάκι πάντως, δεν με απώθησε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts