The_Knight_who_says_Ni! Posted January 12, 2006 Share Posted January 12, 2006 Ο γιος του Επιτρόπου Ο γιος του Επιτρόπου πέταξε από την πλευρά του δρόμου πήδηξε οι χείρες του ατσάλι αδραγαγαν και κέρας με κάθε κεφάλι και ένα κάλεσμα φυσούσε με κάθε κοψιά και μια ειδοποίηση ο γιος του Επιτρόπου μόνος στέκεται ψάχνοντας την δύναμη του, ψάχνοντας ελπίδα, φως προσπαθώντας μόνος να πιστέψει να τείνει στον σκοπό του προσπαθώντας να κοιτάξει απο μακριά, την πόλη του με ηλιαχτίδες της ανατολής, χωρίς σκιές, μίση, έγνοιες, προσπαθώντας να κοιτάξει απο κοντά, στα μάτια σε αυτόν που έδωσε τον όρκο του Ιλς προσπαθώντας να κοιτάξει απο κοντά, ότι αγαπούσε, ότι πολύτιμο είχε νεκρώνοντας τον πόνο γύρω απο την καρδιά με πύρινη ανάσα, με βαρύ ιδρώτα τα γιαταγάνια που σφύριζαν γύρω του έπεφταν κάτω... προσκυνούσαν Και ενώ ο θάνατος σφύριζε και τρύπωνε το στήθος του Αυτός ίσιωνε ξανά τα ποδιά του δακρίζοντας Διότι πια είδε τέλος ...τέλος, Το κέρας και η χειρολαβή λύθηκαν απο τα χέρια του Τα πόδια του δίπλωσαν Τα δάκρυα κυλούσαν Νιώθοντας λίγος, αποτυχημένος Βλέποντας τον Θάνατο εμπρός του Παρατήρησε μια λάμψη λεπίδας πίσω απο την Σκιά Μια λάμψη Ελπίδας να τσακίζει τον Θάνατο, Φωτίζοντας τον χώρο γύρω του Μα οι πληγές του σκότους δεν γιατρεύονται Άδραξε το χέρι της Ελπίδας, τώρα αναγνώρισε, τώρα πίστεψε, τώρα είδε και μονολόγησε.... απέτυχα φίλε μου άρχοντα μου, οδηγέ μου... Βασιλιά μου Τα μάτια πάγωσαν Μα η απάντηση δεν άργησε «έχε γεια αδελφέ Υπερασπιστή του Γηραιού λαού, Έμεινες Αθάνατος και Ήρωας, γιε της Λευκής Πόλεως αναπάυσου εν ειρηνη» ___________________________ μιλαω για σπαθια και ηρωες,...εχει γουστο να εμφανιστει κανενας Brave.... xixi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βάρδος Posted January 12, 2006 Share Posted January 12, 2006 Ωραίον. Είδες που είναι καλύτερα όταν είναι και ορθογραφημένο; ;) Κατά τα άλλα, μου δίνει την αίσθηση ότι αναφέρεται σε κάποια ιστορία που δεν ξέρω. Αν ήξερα και την ιστορία πίσω από το ποίημα, ίσως να το ευχαριστιόμουν περισσότερο. Έτσι, όμως, δεν νιώθω ότι έχει κάτι να πει σε μένα. Το οποίο είναι, φυσικά, καθαρά προσωπική άποψη. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted January 12, 2006 Share Posted January 12, 2006 Η επιλογή λέξεων είναι λίγο περίεργη, νομίζω πως δεν μου αρέσει. "Ανδράγαγαν"; Γιατί; "Με κάθε κοψιά και μια ειδοποίηση"; Και πάλι, γιατί; Γιατί να συνδυάσεις κάτι τόσο casual όσο η "κοψιά" με μια λέξη σαν την "ειδοποίηση"; Υπάρχουν διαρκώς τέτοιες... λεκτικές συγκρούσεις στο ποίημα, οι λέξεις μαλώνουν. Κατά τα άλλα μου αρέσει κάτι συγκεκριμένο σε αυτό το ποίημα, το ότι με κάνει να νοιώθω πως κάαααπου τον ξέρω τον ήρωα, την ιστορία. Έχει κάτι ζεστό δηλαδή, μιας και είναι αφηγηματικό ποίημα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_Knight_who_says_Ni! Posted January 13, 2006 Author Share Posted January 13, 2006 Nienna μου, να ρωτίσω κι εγώ κάτι; Γιατί γράφεις πάντα με εκφράσεις περίεργες, ποτέ δεν σε καταλαβένω την πρωτη φορά, γιατί; Αν μπορείς εξήγισε το σχόλιο σου, μήπως έχω κάνει κατι λάθος πραγματικά...και στην τελική να καταλάβω το ποϊντ σου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted January 13, 2006 Share Posted January 13, 2006 Δεν μπορώ. Τα λέω όσο καλύτερα μπορώ, αν θέλει κάποιος που με καταλαβαίνει να σου τα εξηγήσει, τον παρακαλώ να το κάνει. Συγγνώμη, ειλικρινά. Εγώ σχολιάζω για να καταλάβεις, δεν γράφω περίεργα νομίζω, τουλάχιστον όχι επίτηδες, τι να πω... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_Knight_who_says_Ni! Posted January 13, 2006 Author Share Posted January 13, 2006 (edited) Εγω Συγγνώμη, που ετσι οπως το εγραψα και φανεικε λιγο ειρωνικο, που δεν ειτανε αυτος ο σκοπος, αλλα βλεπεις, το εγραφα στις αϊπνος στις 03:41 το πρωϊ, sorry παρε λουλουδακι: Edited January 13, 2006 by The_Knight_who_says_Ni! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts