Raistlin Majere Posted January 17, 2006 Share Posted January 17, 2006 Surreal the motion of painless days. Distracts the notion of hopeless minds. I don't know many things. I don't know anything though it must have been something. For it I was searching. And I want this winter to be the last and no season to come after it. Implacable the storm inside The answer is the question's knowledge A decision which is finalized. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted January 17, 2006 Share Posted January 17, 2006 Θα μου άρεζε περισσότερο η πρώτη στροφή αν δεν είχε τελεία στο days. Η τρίτη στροφή μου άρεσε πολύ, μου φάνηκε δυνατή - ιδιαίτερα δυνατή - και όμορφη έτσι όπως είναι. Η δεύτερη στροφή μ' έβαλε σε σκέψεις. Εκεί το το it στον τελευταίο στίχο μου φαίνεται πως κλέβει λίγο από τη δύναμη, ενώ αν το έβγαζες το for θα γινόταν ουσιαστικά because (σαν σημασία, δεν θα άλλαζες τη λέξη) και θα έδινε φοβερή έμφαση στο όλο νόημα του ποιήματος. Η τελευταία στροφή είναι πολύ fragmented, δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν έχω να προτείνω κάτι γι αυτήν, προς το παρόν δεν μου κάνει αίσθηση ως κατακλείδα. Πάντως διακρίνω μια κούραση μέσα στο ποίημα, μια κούραση την οποία καταλαβαίνω, και μια αντοχή, μια πεποίθηση για συνέχεια, την οποία επίσης καταλαβαίνω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted January 17, 2006 Share Posted January 17, 2006 Η πρώτη στροφή είναι σαν πρόλογος έκθεσης: φλου όσο δεν πάει και δε λέει και πολλά. Η δεύτερη είναι μια ευχάριστη έκπληξη, συμπυκνώνει μέσα της ένα δυνατό νόημα. Η τρίτη την διαδέχεται εξίσου δυνατά, συμπληρώνοντας το νόημά της, ή μάλλον δείχνοντας την εξέληξή της. Η τελευταία είναι μια πολύ καλή κατακλείδα, όχι τόσο δυνατή όσο οι δύο προηγούμενες, αλλά καταφέρνει να κλείσει καλά τπο ποιήμα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordCeleborn Posted January 18, 2006 Share Posted January 18, 2006 Να ακολουθισω και εγω το ανωθεν pattern ? Η πρωτη στροφη ειναι δυο στροφες πριν την τριτη. Η στροφη πριν την Τεταρτη στροφη ειναι μια στροφη μετα την Δευτερη. Η Τεταρτη στροφη εχει μαλωσει με την Πρωτη. Ενω η τριτη τα εχει με την Πεμπτη που εγκατεληψε το ποιημα μετα απο διαφωνια με την Πρωτη σε θεματα ιεραρχιας. ... Οκ, Ας σοβαρευτουμε. Δεν πιστευω οτι ειναι μια απο τις μεγαλες δημιουργιες σου, εαν και ο τιτλος ειναι πολυ καλος (αυτο μου τραβηξε την προσοχη.) Για εμενα ο στοιχος ειναι ελαφρος αποστηρωμενος. Συγγνωμη για την κριτικη, αληθεια λεω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts