Jump to content

Patterns On The Skies

Raistlin Majere

Recommended Posts

Surreal the motion

of painless days.

Distracts the notion

of hopeless minds.

I don't know many things.

I don't know anything

though it must have been something.

For it I was searching.

And I want this winter

to be the last

and no season

to come after it.

Implacable the storm inside

The answer is

the question's knowledge

A decision which is finalized.

Θα μου άρεζε περισσότερο η πρώτη στροφή αν δεν είχε τελεία στο days. Η τρίτη στροφή μου άρεσε πολύ, μου φάνηκε δυνατή - ιδιαίτερα δυνατή - και όμορφη έτσι όπως είναι. Η δεύτερη στροφή μ' έβαλε σε σκέψεις. Εκεί το το it στον τελευταίο στίχο μου φαίνεται πως κλέβει λίγο από τη δύναμη, ενώ αν το έβγαζες το for θα γινόταν ουσιαστικά because (σαν σημασία, δεν θα άλλαζες τη λέξη) και θα έδινε φοβερή έμφαση στο όλο νόημα του ποιήματος. Η τελευταία στροφή είναι πολύ fragmented, δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν έχω να προτείνω κάτι γι αυτήν, προς το παρόν δεν μου κάνει αίσθηση ως κατακλείδα. Πάντως διακρίνω μια κούραση μέσα στο ποίημα, μια κούραση την οποία καταλαβαίνω, και μια αντοχή, μια πεποίθηση για συνέχεια, την οποία επίσης καταλαβαίνω.

Η πρώτη στροφή είναι σαν πρόλογος έκθεσης: φλου όσο δεν πάει και δε λέει και πολλά.

Η δεύτερη είναι μια ευχάριστη έκπληξη, συμπυκνώνει μέσα της ένα δυνατό νόημα.

Η τρίτη την διαδέχεται εξίσου δυνατά, συμπληρώνοντας το νόημά της, ή μάλλον δείχνοντας την εξέληξή της.

Η τελευταία είναι μια πολύ καλή κατακλείδα, όχι τόσο δυνατή όσο οι δύο προηγούμενες, αλλά καταφέρνει να κλείσει καλά τπο ποιήμα.

Να ακολουθισω και εγω το ανωθεν pattern ?

Η πρωτη στροφη ειναι δυο στροφες πριν την τριτη. Η στροφη πριν την Τεταρτη στροφη ειναι μια στροφη μετα την Δευτερη. Η Τεταρτη στροφη εχει μαλωσει με την Πρωτη. Ενω η τριτη τα εχει με την Πεμπτη που εγκατεληψε το ποιημα μετα απο διαφωνια με την Πρωτη σε θεματα ιεραρχιας.

... Οκ, Ας σοβαρευτουμε. Δεν πιστευω οτι ειναι μια απο τις μεγαλες δημιουργιες σου, εαν και ο τιτλος ειναι πολυ καλος (αυτο μου τραβηξε την προσοχη.) Για εμενα ο στοιχος ειναι ελαφρος αποστηρωμενος.

Συγγνωμη για την κριτικη, αληθεια λεω.