Jump to content

Μυστήρια αλησμόνητη αλήθεια

Throgos

Recommended Posts

Ποίημα πειραματισμός, παρόμοιο με την Πορεία.

-------------------------------------------------

Μυστήρια αλησμόνητη αλήθεια

καλυμμένη από μοτίβα επανάληψης,

στριμμένη, από φίλτρα περασμένη,

βιασμένη.

Γεννάται από μήτρες που ‘ναι άλαλες

κι ενδύεται αμέσως, συνεχώς.

Ο λόγος σβήνει ανέκφραστος στην όψη

μιας δόσης αληθείας, σαν το λάθος.

Εμπρός, στα μονοπάτια των αρίστων

αλήθεια δηλωμένη μ’ ένα νεύμα

περνά τριγύρω, πίσω μου, σαν πνεύμα,

δρόμους δείχνει δυσάρεστους και σκέτους

Πεζή λαθούσα αλήθεια...

Εκπληκτικό. Κι έλεγα πού θα πάει... δεν θα σκάσει η βόμβα; Τα δυο προηγούμενά σου φαίνονται πια σαν δορυφόροι αυτού εδώ.

Η σιωπηλή γνώση, ("we bleed love every day, in our talk of silent things...", απόσπασμα από δικό μου ποίημα), η κρύα, "σκέτη" όπως λες αλήθεια...

Με τρομάζει σχεδόν (το έχω πει και στον Riko αυτό, πολλές φορές) το ότι τα νοήματά σου είναι νοήματα που μου χτυπούν - ενοχλητικά - την πόρτα κάθε μέρα, με τρομάζει που χτυπούν και τη δική σου πόρτα, από τώρα.

Όσο για τον λόγο σου, είναι πολύ "του γούστου μου". Το διαβάζω, λέω "είναι Θρόγγος", και μου αρέσει. Εξαίρετη επιλογή λέξεων, θαρραλέα ανάμιξη καθημερινών, σύγχρονων λέξεων με άλλες λέξεις, ξεχασμένες, συμπαθητικότατη στίξη - ακόμα και για μένα την υπερβολική. Μου αρέσει που τολμάς, που η αλήθεια μπορεί να είναι και "στριμμένη" και να "ενδύεται". Μπράβο. Μπράβο για όλο το ποίημα.

Edited by Nienna

Μου τράβηξε απο τον τίτλο ακόμα!

Ο τίτλος και μόνος του είναι απίστευτος!

Δεν έχω προλάβει να διαβάσω τα άλλα 2 ποιήματα που λέει η νιέννα, τώρα θα πάω τρέχοντας.

Αν δεν απατόμαι σε θυμάμαι να γράφεις κάτι ψυχεδελικά ποιηματάκια με λέξεις που δημιούργουσες ο ίδιος.

Τι έκπληξη! Τι αλλαγή! Τι ευχάριστη αλλαγή!

Είναι πυκνό ποίημα σε νοήματα μικρό σε έκταση, αλλά δεν χρειάζεται περισσότερο, τα λέει όλα και μαζί δεν λέει αυτά που πρέπει να αιωρούνται στην ατμόσφαιρα.

Εχει στόφα μεγάλου ποιήματος, βαρύγδουπου, σημαντικού.

Τώρα που ανέβασες τον πήχη πρέπει να συνεχίσεις ανάλογα!

:lol:

Μόνο μου παράπονο είναι η λέξη στριμμένη... θα προτιμούσα την λέξη στιμμένη.

Edited by laas7

Ευχαριστώ πολύ για τα λόγια, γιατί φαίνεται ότι ο χρόνος και ο κόπος που ξόδεψα γι' αυτό το ποίημα, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος που έχω ξοδέψει ποτέ για ποίημα, δεν πήγε χαμένος.