Jump to content
Η περίοδος σχολιασμού και ψηφοφορίας για τον 63ο γενικό διαγωνισμό σύντομης ιστορίας λήγει την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ. ×

Σκιές

Rikochet

Recommended Posts

Ξανακάνω attached το διήγημα, γιατι τα καταραμένα tags είναι λαλημένα! :bangin:

Shadows.doc

Edited by Rikochet

Καλός. :thmbup: Μου άρεσε όπως ήταν συρταρωτή η διήγηση: αρχικά Λεκτική Αφήγηση, μετά Ημερολόγιο, μετά Πραγματικότητα (3ο πρόσωπο). Δεν έχω κάτι το ιδιαίτερο να κριτικάρω πέραν από το ότι θα μπορούσε το διήγημα να ήταν πολύ μεγαλύτερο: γράφεις πολλά σε πάρα πολύ λίγες λέξεις --μόλις 1.750. Θα μπορούσες να είχες δημιουργήσει πολύ περισσότερη ατμόσφαιρα και σασπένς, αν έγραφες την ίδια ιστορία σε 10.000 λέξεις.

Πέραν από αυτά, κάποιες λεπτομέρειες που παρατήρησα είναι οι εξής:

• Γιατί να είναι όλο το κείμενο γραμμένο με πλάγια; Δεν υπάρχει λόγος, και απλά κουράζει. Με πλάγια καλύτερα θα ήταν να είχες βάλει μόνο τα κομμάτια που είναι σε 3ο πρόσωπο. Γενικά, πλάγια βάζεις όταν θέλεις να διαχωρίσεις κάτι από το υπόλοιπο κείμενο.
  • Υπάρχουν πολλά κόμματα σε λάθος θέση.
  • Μπλέκονται τα "πώς" με τα "πως" και τα "πού" με τα "που"
  • Το "όπου" γράφετε με "ο" το πρώτο. (Κάπου το είδα "ωπου")
  • Η σκέψη μου αναζήτησε καταφύγιο στα γύρω σπίτια, προσπαθώντας να βρεί μια ελάχιστη βοήθεια, όπως το φως ενός κεριού σε κάποιο σπίτι. Δεν βρήκε τίποτα. Πώς είναι δυνατόν η σκέψη να αναζητήσει καταφύγιο; Καλύτερα να ήταν η ματιά. Επίσης, παρακάτω γράφεις πάλι "σκέψη", οπότε θα ήταν καλό να αποφύγεις την επανάληψη.
  • Γιατί παύλες στο διάλογο; Τα εισαγωγικά είναι πολύ πιο ευανάγνωστος τρόπος. Πχ, αυτό "Η περιέργεια για Εσας, με έφερε εδώ. Από την πρώτη στιγμή που ένιωσα κοντά μου αυτό το πλάσμα, ήξερα ότι και να ήθελα, δεν μπορούσα να πω ψέμματα." αναγκάστηκα να το διαβάσω δύο φορές, γιατί με μπέρδεψε.

Keep Writing!

Αρκετά καλό. Στην αρχή μου θύμισε Lovecraft. Δυστυχώς όμως ήταν πάρα πολύ σύντομο να το πω, φτωχό να το πω, άδειο να το πω; Θα μπορούσες να είχες γράψει πολύ περισσοτερα από μια απλή αναφορά κάποιων γεγονότων, πχ κάποια περιστατικά ανάμεσα στα όσα αναφέρεις. Πάντως δεν ήταν άσχημη δουλειά, συνέχισε έτσι.

Μου άρεσε ΠΑΡΑ πολύ. Έφτιαξες όμορφη ατμόσφαιρα και συμφωνώ με τον nihilio ότι θυμίζει τον Λαβκραφτάκη, κυρίως λόγω των πολλών επιθέτων και παρομοιώσεων.

Στο είχα ξαναπεί και στο msn, αλλά έχω κι εγώ τη γνώμη πως η διήγηση πάει πολύ γρήγορα. Θα μπορούσες να slow downιστείς λίγο, ειδικά σε κάποια σημεία κλειδιά (που θέλεις να δίξεις κάτι αγωνιώδες, σημαντικό κτλ).

• Management

Πολύ καλό. Μου άρεσε αρκετά. Η συγγραφή σου είναι λιτή αλλά προσδιορίζει αυτά που θέλει να δώσει πολύ ωραία.

Πραγματικά μπράβο. Αν έχεις και συνέχεια την περιμένουμε.

Riko, "ανέβασέ" το σε Word, όπως το είχες πριν' είναι λιγάκι mixed-up έτσι όπως είναι, και ορισμένα tags δε βλέπω να λειτουργούν.

• 2 months later...

Μόλις το διάβασα. Μου αρέσει πολύ. Έχεις καλή γραφή. Αυτό που έχω να σχολιάσω είναι ότι, όπως είπαν και άλλοι, θέλει περισσότερες λεπτομέριες. Θα μπορούσε να βγει πολύ πιο μεγάλο. Η αλήθεια είναι ότι περίμενανα έχει και συνέχεια. Ποιος είναι ο διοικητής Θέριλ; και τι κάνει εκεί; Γράψε μας κάτι ακόμη για τα ταξίδια του. Θα μας αρέσει.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον Θέριλ, δες το Πρελούδιο και το πρώτο κεφάλαιο του Ante Tempestas - Πριν την καταιγίδα, στην Βιβλιοθήκη.

• 8 months later...

Άλλη μια ιστορία από την κρύπτη (βλέπε τελευταίες σελίδες της βιβλιοθήκης) βγαίνει στο φως. Συγγραφέας της ο Rikochet. Είναι μια από αυτές τις ιστορίες που, αν και δε τις θυμάμαι καλά, θυμάμαι την ύπαρξη και την πλοκή τους. Απολαύστε την.