Rikochet Posted January 21, 2006 Share Posted January 21, 2006 Καιρό είχα να γράψω ελληνικά. --- Δεν είναι η ρηχότητα – αυτή που αντικρίζω, που ζω, η ρηχότητα που αναπνέω και γεύομαι, και αισθάνομαι να με διαποτίζει – δεν είναι αυτή αιτία μελαγχολίας. Είναι οι επιλογές που χορεύουν μπροστά μου, που ζητούν να τις αδράξω και, δειλός, διστάζω. Είναι οι σελίδες που, αδιάβαστες, καταλήγουν στη φωτιά. Είναι οι κόσμοι που σε δευτερόλεπτα γίνονται στάχτη. Είναι οι στάχτες που, κάτω από φώτα λαμπερά, αναδεύονται και με κοιτάζουν, κατηγορούν, πληγώνουν σκοτώνουν. Είναι η σκέψη – μοναχική, αχάριστη, ανόητη – την ώρα του φιλιού, των χαδιών, η ηχώ των αναστεναγμών, να μου υπενθυμίζει πόσο κίβδηλο είναι το πάθος. Είναι η σκοτεινιά των ημερών, η πικρή βροχή της Κυριακής, η βρωμιά [αρρώστια, λησμονιά] της Αθήνας οι ψεύτικες υποσχέσεις που προσμένουν σε κάθε γωνιά. Είναι η συνειδητοποίηση της ψευτιάς: όχι γύρω μουּ μέσα μου. Είναι και ένα παράπονο, που δεν κατονομάζω, μα θρέφωּ με κατατρώγει. (Λαθεύω, διαγράφοντας την ρηχότητα ως αιτία; O χρόνος θα δείξει, καταπώς συνηθίζει.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tec-goblin Posted January 21, 2006 Share Posted January 21, 2006 Πολύ όμορφο. "Είναι η συνειδητοποίηση της ψευτιάς: όχι γύρω μουּ μέσα μου." Πονάει αυτό. Βλέπω πώς συνεχίζεις και συμπληρώνεις από άλλη σκοπιά την ιδέα (ξέρεις πια ιδέα). Και τι κάνεις τώρα; Αλλάζεις; Προσπαθείς να εναρμονίσεις αυτό που κάνεις με αυτό που σκέφτεσαι/αισθάνεσαι (ελάχιστη διαφορά έχουν αυτά τα δυο τελευταία); Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted January 21, 2006 Share Posted January 21, 2006 Ειλικρινές ως εκεί που δεν πάει, μια βουτιά στη σαπίλα της ζωής μας. Υπάρχει και καθαρός αέρας όμως πάνω από τη λάσπη και μπορείς να φτάσεις ως αυτόν. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted January 21, 2006 Share Posted January 21, 2006 Καλογραμμένο, ειλικρινές, γεμάτο. Ένα από τα καλύτερα που έχεις γράψει. Μην ξεχνάς πως η συνειδητοποίηση σε φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον καθαρό αέρα που αναφέρει ο Nihilio... Αυτό που μου φαίνεται περίεργο και ενδιαφέρον, είναι πως οι σκέψεις μιας ομάδας ανθρώπων εδώ πέρα, στο forum, περνούν από κοινές φάσεις τις ίδιες αλυσίδες χρονικών στιγμών. Η μόνη έξοδος που βλέπω εγώ προς το παρόν, είναι να δίνεις αξία σε ό,τι εσύ επιλέγεις να δώσεις αξία. Μπορούν όλα να είναι τίποτε, μπορείς όμως να διαλέξεις κάποια να είναι κάτι, σωστά; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest silversoldier Posted January 21, 2006 Share Posted January 21, 2006 Μαρτυρά πραγματική συνείδηση των πραγμάτων, η αφαίρεση και η μεταφορά έχει σημαντικό ρόλο! Ωστόσο μου δίνει την εντύπωση πεζού κειμένου! Είπαμε να δημιουργούμε καινούργιο κύμα αλλά η πεζοποίηση της ποίησης είναι φιλολογικό θέμα. Λίγη αίσθηση μαζί με τη συνείδηση και την αντίληψη δεν βλάπτει! Φιλίκα Κώσταντίνος! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted January 21, 2006 Share Posted January 21, 2006 Πραγματικά αληθινό ... μου φαίνεται σαν να θέλεις να πληγώσεις τον εαυτό σου... για να βάλει μυαλό ! Μάλλον κάνω λάθος... οτιδήποτε πηγάζει απο την αλήθεια βγαίνει καλό... Γουέλ Ντάν !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts