Jump to content

Το Τελευταίο Τραγούδι στη Γη

Atrelegis

Recommended Posts

:thumbsup:

Πολυ καλο!!!Σε καποια σημεια πετας κατι κουλα(το "βαβα" πως σου ηρθε στη συγκεκριμενη ιστορια ρε;) αλλα δε ξερω...μου αρεσε.

Το αρνητικο ειναι οτι ειναι μπλεγμενη η ιστορια.Στην αρχη το περιστατικο στο στουντιο,μετα εναλλαγες ειδησεων με ενα γιατρο που ηθελε να θεραπευσει καποια...(κοπελα απο το στουντιο),σουρρεαλιστικο φιναλε,κτλ.

Επισης λες οτι ειναι κατι που το παθαινουν οι ανθρωποι εξαιτιας φαρμακων κτλ και μετα λες οτι το κολλανε ο ενας απο τον αλλο?!?Αποφασισε!

Ωραίο μεν, χαοτικό δε. Δεν κατάλαβα ακριβώς τι παίζει: οι άνθρωποι ακούν θόρυβο που δεν τον αντέχουν και τρελαίνονται; Γενικά πολύ μπέρδεμα σε σημεία.

ΥΓ: Η υπογραφή σου τα σπάει.

Εγώ σου την είπα τη γνώμη μου στο MSN. Μου άρεσε ως γραφή. Αρκετά καλό. Επίσης, ως ιδέα, εξίσου καλό το γεγονός ότι χάνεται η μουσική από τον κόσμο. Αλλά, μετά, δεν μου φάνηκε λογική η εξέλιξη που δίνεις: ότι οι πάντες αρχίζουν να σκοτώνονται με τους πάντες επειδή δεν μπορούν να ακούσουν μουσική. Κατά τη γνώμη μου, τα αποτέλεσματα θα έπρεπε να είναι διαφορετικά.

Είχες πει ότι θα ανοίγες και τόπικ για συζήτηση του θέματος. :Ρ

Άτρε, το κείμενο είναι υπέροχο. Ρέει σα γάργαρο νερό και δε μπορούσα να σταματήσω πουθενά για να κάνω παρατηρήσεις στις προτάσεις σου και το λόγο. Ειλικρινά, μετά την πρώτη ανάγνωση θυμόμουν πως είχα δει κάτι που έπρεπε να ψάξω να το ξαναβρώ. Η δεύτερη όμως κύλησε σαν την πρώτη όπως και το ψάξιμο μετά, κατέληξε σε τρίτη.

Οι εναλλαγές σου και οι εμβόλιμοι διάλογοι είναι άψογοι. Το όνομα που έχεις δώσει στην ασθένεια, είναι χαρακτηριστικό, δε χωράει αμφισβήτηση και ερωτήματα.

Ίσως είναι ότι καλύτερο δικό σου έχω διαβάσει μέχρι στιγμής, ίσως να ήταν και η στιγμή, αλλά ξέρεις πως δε θα στα έλεγα έτσι. Ξεκινάει λίγο απότομα, ή μάλλον λίγο «πάρτα», αλλά δεν είμαι σίγουρη πως στο λέω αυτό αρνητικά. Άλλη μια παρατηρησούλα είναι πως δε λένε «κατ» στην τηλεόραση, στις εκπομπές δηλαδή, θυμίζει ταινία, γύρισμα, και μετά είναι λίγο δύσκολο να ξαναμπείς στο νόημα, να το ξαναπιστέψεις. Από την άλλη βέβαια, κάθε χτένισμα και κάθε ξεκαθάρισμα που θα μπορούσες να κάνεις σε κάποιες φράσεις, είναι ευπρόσδεκτο, όμως μου άρεσε τόσο πολύ η ίδια η ιστορία που δε με ενόχλησε τίποτα ιδιαίτερα.

Πέρα από το λόγο, είναι ώριμο, θεματικά και εννοιολογικά, χωρίς να είναι παραφορτωμένο με περιττά πράγματα. Η Μουσική, αν και δεν ξέρω μέσα από το κείμενο τι ακριβώς είναι για σένα, είναι τόσα πολλά πράγματα τελικά που δε μου χρειάζεται τίποτα παραπάνω για να την καταλάβω, δε θέλω τίποτα παραπάνω για να ξέρω τι σημαίνει για αυτούς (για μας?) και η απόδοση της τρέλας (και του μέσου της, του θορύβου), υπέροχη, ρε συ. Τι να σου πω...και τα «ζητούμε συγγνώμη για τη διακοπή του προγράμματος» (ειδικά το τελευταίο) πςςς.

Μπράβο, Κώστα. Για μένα αυτό εδώ, είναι μια πραγματικά καλή ιστορία.

• 2 weeks later...

Ωραίο :) Σίγουρα κάτι διαφορετικό απ' ότι με έχεις συνηθίσει. Το μάτι πήγαινε από την μια πρόταση στην άλλη με ευκολία και δεν κόμπιαζε ο λόγος. Όμως κι εγώ δεν κατάλαβα. Τι θορύβους άκουγαν τελικά;

Είχα πάρα πολύ καιρό να διαβάσω κάτι τόσο ωραίο! :D Συμφωνώ απόλυτα με την Κιάρα. Περιττό να σου πώ ότι τώρα με βάζεις σε διλήμματα κακέ άνθρωπε! Και στο χα πει εγώ, τελείωσε πρώτα την εξεταστική σου! :tease:

Ωραίο :) Σίγουρα κάτι διαφορετικό απ' ότι με έχεις συνηθίσει. Το μάτι πήγαινε από την μια πρόταση στην άλλη με ευκολία και δεν κόμπιαζε ο λόγος. Όμως κι εγώ δεν κατάλαβα. Τι θορύβους άκουγαν τελικά;

Δεν άκουγαν ΘΟΡΥΒΟΥΣ. Άκουγαν τη Μουσική, αλλά πλέον δεν μπορούσαν να την αντιληφθούν σαν μουσική, αλλά σαν θόρυβο. Το σύνδρομο ακουστικής αναπηρίας καθιστούσε τον ανθρώπινο εγκέφαλο ανίκανο να επεξεργαστεί την έννοια του ρυθμού και οι σκόρπιες νότες ακούγονταν σαν πανδαιμόνιο...

• 2 weeks later...

Δεν έχει σημασία. Ήταν το Τελευταίο Τραγούδι στη Γη. Μπορεί να είναι οτιδήποτε.