RaspK Posted January 24, 2006 Share Posted January 24, 2006 (edited) Όλοι μαζί πηγαίνουμε σε τόπους μύριους, ονειρικούς ή κάταχνους, μα ηλεκτρονικούς. Και δεν καταλαβαίνουμε, ποτές, μου φαίνεται, πως είναι λάθος, ο ένας να περιγελά τον άλλο. Και πιο πολύ λαθεύουμε, κι εγώ πια το σιχάθηκα, όταν κρυβόμαστε δειλά πίσω από τεχνάσματα· πόσες φορές ακούσαμε κάποιον να λέει: «Πλάκα έκανα, καλέ!» ή: «Και τί σ' ενδιαφέρει;» Δεν είναι να στήσουμε, όμως, τώρα πια, καιρός ένα απλό και ειλικρινές Δικτύο της Ψυχής; Edited January 24, 2006 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted January 24, 2006 Share Posted January 24, 2006 Για τον JohnDel το γράφεις; Αν ναι, γ**α τον μήπως και έρθε ισια ίσια του. Σε καταλαβαίνω πάντως, κι εγώ έχω νιώσει έτσι, αν και προσπαθώ να μην παίρνω στα σοβαρά τέτοιες καταστάσεις. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaspK Posted January 24, 2006 Author Share Posted January 24, 2006 (edited) Για πολλούς, απλά το τελευταίο 2χρονο έχουν αυξηθεί πολύ· αυτός ήταν και το αποκορύφωμα της ελεεινοσύνης (συγγνώμη άμα σας τα έπρηξα στο άλλο forum, αλλά κάτι τέτοιοι τύποι μου βγάζουν το LE crusaderιλίκι μου στην επιφάνεια: "Hand me a Sword of War, and I shall make this World anew!")... Σαν ποίημα, πάντως, πώς σου φαίνεται; Μου άρεσε το πως βγάζει το συναίσθημά μου (ελπίζω να πρόσεξες το ένα και μόνο τεχνασμά μου). Edited January 24, 2006 by RaspK FOG Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted January 24, 2006 Share Posted January 24, 2006 Το ποιήμα καλό μεν, αλλά λίγο ρηχό. Πάρα πολύ άμεσο για να αγγίξει τον άλλο (πόσο μάλλον ένα γνωστό γαιδούρι όπως εγώ). Το δε τέχνασμα δε το πρόσεξα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaspK Posted January 24, 2006 Author Share Posted January 24, 2006 (edited) Λέγεται νατουραλισμός. Το «τέχνασμα,» επειδή κακώς το ανέφερα έτσι, είναι η μία και μοναδική κλασική φόρμα που χρησιμοποιώ. Edited January 24, 2006 by RaspK FOG Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deodonus Posted January 24, 2006 Share Posted January 24, 2006 Εννοείς το ρήμα σε α' πληθυντικό στο τέλος κάθε πρώτου στίχου? Καλό μου φάνικε, αν και θα συμφωνίσω ότι είναι κάπως "ριχό". Θα προτημούσα μια πιο...χμμ...ονειρηκή/σκοτηνή/μυστηκιστική ατμόσφαιρα? Αυτά... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βάρδος Posted January 24, 2006 Share Posted January 24, 2006 Δίκιο έχει ο Νιχίλιος, Παναγιώτη. Μην ασχολείσαι με άτομα που σε τσαντίζουν. Το ποίημα ως ποίημα δεν το κρίνω, γιατί, για μένα, δεν έχει νόημα να κάνω κριτική εδώ. Το έγραψες σε μια φάση που ήσουν τσαντισμένος και ήθελες απλά να εξωτερικεύσεις κάπως το τι αισθανόσουν. Για μένα, καλύτερα να είχες ανοίξει ένα τόπικ για να το συζητήσεις. Την καλή τέχνη την κάνεις νηφάλιος, όταν δεν είσαι φορτισμένος αρνητικά από καταστάσεις. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaspK Posted January 24, 2006 Author Share Posted January 24, 2006 (edited) Μάλλον έχετε δίκιο... Πάντως, δε θα το έσβηνα σε θέμα, ακόμα και τώρα που είναι μέτριο· ίσα-ίσα, ακριβώς επειδή είναι μέτριο! Ευχαριστώ, πάντως, για ό,τι είπατε. ;) Πραγματικά χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ. Προς το Θοδωρή: ναι, το βρήκες· απαγορεύω ρητά, όμως, τη χρήση δημιουργημάτων μου εναντίον μου! Edited January 24, 2006 by RaspK FOG Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βάρδος Posted January 24, 2006 Share Posted January 24, 2006 Να είσαι καλά, dude. Και μην νιώθεις άσχημα για τον κάθε ****** που μπορεί να πει την μαλαπερδιά του. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted January 24, 2006 Share Posted January 24, 2006 (edited) Διαφωνώ καθέτως με το Βάρδο στο "την καλή τέχνη την παράγεις όταν είσαι νηφάλιος". Κατ' αρχήν δεν υπάρχει "νηφάλιος", είναι μύθος. Πάντα κάτι νοιώθουμε, κι αν δεν νοιώθαμε τίποτε δεν θα ήμασταν άνθρωποι. Το συναίσθημα είναι το μεγαλύτερο εργαλείο της τέχνης, με συναίσθημα μόνο προκαλείς συναίσθημα στο κοινό, αλλοιώς το αποτέλεσμα βγαίνει κούφιο. Αν δεν νοιώθαμε τίποτε, δεν θα γράφαμε και τίποτε, μην περιμένεις ποτέ να είσαι "νηφάλιος" για να γράψεις. Τώρα, πάνω στο ίδιο το ποίημα... Χμμμ... Παραείναι άμεσο, και δεν του πάει. Το κάνει να ακούγεται πολύ ρηχό, πολύ προφανές, πιο προφανές από ότι ο απλός καθημερινός λόγος! Αποκλείεται να γεννιούνται έτσι μέσα σου τα συναισθήματα Rasp, το μέρος όπου γεννιούνται τα συναισθήματα δεν είναι τόσο κρύο, τόσο ξεκάθαρο. Αντί λοιπόν να σου πω να το περάσεις αυτό που θέλεις να πεις μέσα από φίλτρα, για να ομορφύνει, θα σου πω να ψάξεις να βρεις αυτό που πραγματικά θέλεις να πεις, και να βγάλεις από πάνω του τα φίλτρα της καθημερινότητας που του φόρεσες, τα φίλτρα του "θέλω να με καταλάβουν όλοι". Edited January 24, 2006 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βάρδος Posted January 24, 2006 Share Posted January 24, 2006 Όταν λέω νηφάλιος, εννοώ να έχουν κατασταλάξει κάποια πράγματα μέσα σου και να μπορείς να τα γράψεις με ωριμότητα, όχι ακατέργαστα όπως σου έρχονται. Αν θες, άνοιξε ένα άλλο τόπικ γι'αυτό, να το συζητήσουμε. Έχει ενδιαφέρον. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaspK Posted January 25, 2006 Author Share Posted January 25, 2006 Σίγουρα... Πραγματικά είναι ενδιαφέρον θέμα. Μου φαίνεται ότι μόνο ένα έργο μου δεν έχει φάει revision μετά τη δημοσίευσή του! Θα δω τι μπορώ να κάνω. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest silversoldier Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 Αν και για κάποιο λόγο δεν ήθελα να μιλήσω, αλλα πιστεύω ότι η τέχνη είναι λύτρωση και συνεπώς υποστηρίζω τον συγγραφέα του ποιήματος στην επιλογή του... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaspK Posted January 25, 2006 Author Share Posted January 25, 2006 Κοίτα, καταλαβαίνω γιατί το λες, αλλά δεν εκτίμησα τον τόνο του· για την ακρίβεια, μπορεί να μη βρίσκω το παιδί «κακό» (λίγοι άνθρωποι είναι πραγματικά κακοί, άλλωστε), αλλά οι τρόποι του είναι, εντός δικτύου, πολύ άμεσα επηρεασμένοι από μια σχεδόν αλαζωνική σιγουριά που είναι απαράδεκτη. Κατά τ' άλλα, δείχνει ενδιαφέρον άτομο, και γι' αυτό εκνευρίζομαι κιόλας: αν ήταν ένα άνευ σημασίας ανθρωπάριο, δε θα μ' ένοιαζε. Αλλά φαίνεται πως είναι άνθρωπος που απλά έχει κολλήσει σε κάποια πράγματα και δε δέχεται να προσπεράσει αυτήν την κατάσταση. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βάρδος Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 Μάγκες, όχι άλλη κουβέντα για άσχετα ή προσωπικά θέματα εδώ. Μόνο ό,τι αφορά κριτική του ποιήματος. Μην το συνεχίζουμε. Δεν οφελεί κανέναν εξαλλού, και οι moderators θα τα σβήσουν τα μηνύματα, αν δεν έχουν σχέση με το ποίημα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 Μου αρέσει οτιδήποτε τα.. χώνει ! Και αυτό τα ΧΩΝΕΙ, με τον εναν η τον αλλον τρόπο αλα το κανει !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atrelegis Posted February 1, 2006 Share Posted February 1, 2006 Χίλιες φορές καλύτερα να του έλεγες να πάει να γαμηθεί (σε όλοςυ γενικά) αντί να γράψεις ποίημα αγόρι... Μην το κρατάς μέσα σου! Στείλτους στο διάολο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaspK Posted March 11, 2006 Author Share Posted March 11, 2006 Σημειωτέον, τα ποιήματα και τα λοιπά έργα βρίσκονται εδώ για να υπόκεινται σε διαρκές θάψ... έε, διαρκή σχολιασμό, θέλω να πω. Αναμένω ειλικρινά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
month Posted March 22, 2006 Share Posted March 22, 2006 F***k o*f σε μορφή ποιήματος πρώτη φορά βλέπω. Πάντως είναι καλό που το είπες. Απο την άλλη σαν ποίημα... δεν ξέρω δεν μου πολυάρεσε. Και το χειρότερο, είναι ότι δεν ξέρω το γιατί. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted March 23, 2006 Share Posted March 23, 2006 Πρώτη φορά; Πολύς κόσμος γράφει fuck off υπό μορφή ποιήματος. Πρέπει να έχω γράψει κι εγώ καμμιά δεκαριά, τουλάχιστον, και ένα το έχω ανεβάσει και στο forum, μάλιστα. :tongue: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts