Nienna Posted February 27, 2006 Share Posted February 27, 2006 (edited) Κάλεσμα Σήμερα ο ορίζοντας ειν' ιδιαίτερα θολός - το μέλλον άφαντο, άοσμο, απέραντα άδειο. Παίζω με την ιδέα πως ίσως να 'χω ως τότε φύγει, ίσως να 'χω τραβήξει πια για τη θάλασσα, ίσως ο άνεμος στ' αλμυρά πανιά μου να σβήνει τις εικόνες του τότε. Έχω συνηθίσει εξ άλλου να κοιτάζω μπροστά και να μη βλέπω τίποτε… Κάτι τέτοιες μέρες έρχετ' η θάλασσα στα πόδια μου, μάμαλο-αντιμάμαλο, σα να συρίσσει απ' τα βαθειά - «Δεν είσαι εσύ για τη στεριά», σα να μου λέει, «έλα σε μένα». ----- Προηγήθηκε αυτού που έγραψα για το διαγωνισμό των Συμπαντικών Διαδρομών. Edited June 22, 2006 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KUBRICK Posted March 1, 2006 Share Posted March 1, 2006 Κάλεσμα Σήμερα ο ορίζοντας ειν’ ιδιαίτερα θολός - το μέλλον άφαντο, άοσμο, απέραντα άδειο. Παίζω με την ιδέα πως ίσως να ‘χω ως τότε φύγει, ίσως να ‘χω τραβήξει πια για τη θάλασσα, ίσως ο άνεμος στ’ αλμυρά πανιά μου να σβήνει τις εικόνες του τότε. Έχω συνηθίσει εξ’ άλλου να κοιτάζω μπροστά και να μη βλέπω τίποτε… Κάτι τέτοιες μέρες έρχετ’ η θάλασσα στα πόδια μου, μάμαλο-αντιμάμαλο, σα να συρίσσει απ’ τα βαθειά - «Δεν είσαι εσύ για τη στεριά», σα να μου λέει, «έλα σε μένα». ----- Προηγήθηκε αυτού που έγραψα για το διαγωνισμό. Μπορείτε να δείτε αυτό που ακολούθησε στο παρακάτω link. Ερινύες Είναι αρκετά ενδοιαφέρον και νομίζω έχω μαντέψει και την πηγή έμπνευσης σου.Θα πρέπει να είναι η υπέροχη θαλασσινή νουβέλα του Χεμινγουέη "Ο γέρος και η Θάλασσα". Αν κάνω λάθος πες το μου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted March 2, 2006 Author Share Posted March 2, 2006 Διάβασα το "Ο γέρος και η θάλασσα" στα 13 μου. Δεν έχει λοιπόν να κάνει περισσότερο με αυτό το ποίημα από ότι διάφορες άλλες παιδικές μου αναμνήσεις. Η θάλασσα είναι - πάντα ήταν - πόλος έλξης για μένα, η ναυτική ορολογία, τα καράβια, οτιδήποτε θαλάσσιο. Τη χρησιμοποιώ συχνά ως σύμβολο σε αυτά που γράφω, είναι ένα από τα μαγικά κουμπάκια/κολλήματα/συμπλέγματα που αποτελούν εμένα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lexis Posted March 2, 2006 Share Posted March 2, 2006 Το ποίημα σου έχει μιαν θαλλασσινή αρμύρα, μια φευγάτη παναδαισία που καθηλώνει. Χρησιμοποιείς λόγια που σε υποβάλλουν, σου δίνουν μια νότα θεατρική..."μάμαλο-αντιμάμαλο' τι σημαίνει; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted March 2, 2006 Author Share Posted March 2, 2006 Σ΄ευχαριστώ lexis, ήθελα να έχει ακριβώς αυτή την αίσθηση, όντως. Μάμαλο και αντιμάμαλο είναι η δύναμη του κύμματος προς τα έξω και προς τα μέσα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts