Jump to content

Η θεραπεία

Recommended Posts

Ειδος: κοσμικη φαντασια(!)

Βια: Οχι(δεν την περιγραφω κι ας υπαρχει)

Σεξ:Οχι

Αριθμος λεξεων:1500 περιπου

Αυτοτελης: Ναι

Σχολια:Πολλοι την διαβασαν για τον διαγωνισμο.Αναμενω τα παραπονα. Την εφτιαξα ειδικα για το διαγωνισμο αφου ειχα κολλησει σε μια αλλη που εγραφα τοτε.Η ιδεα ηταν πολυ παλια παντως.

Η_θεραπεία.doc

Επειδή δε μπορώ να την κατεβάσω, θα σου πω για την εκδοχή που έχω (από το διαγωνισμό). Αν δεν την έχεις πειράξει, τότε έχω να πω τα εξής:

Είναι πολύ πολύ συμπυκνωμένο, σε βαθμό να του λείπουν αρκετά από εκείνα τα πράγματα που θα μας έπαιρναν παρέα να κάνουμε μαζί με την ιστορία το ταξίδι. Δείχνει "ξερή" έτσι όπως είναι, απόμακρη αλλά όχι αποστασιοποιημένη, όχι σαν να το έχεις κάνει επίτηδες.

Ο ήρωας είναι ένας πολύ γουστόζικος ήρωας :) πολύ "πιασάρικος" θα έλεγα (με την καλή έννοια) και τραβάει πάνω του αρκετή ανάπτυξη κι αυτός. Θα μπορούσε να γίνει ένας υπέροχος χαρακτήρας αν τον δουλέψεις ακόμη.

Το θέμα είναι αρκετά καλό, ενδιαφέρον και πάντα επίκαιρο (:p), η πλοκή επίσης. Ο λόγος πιστεύω πως ήθελε λίγο χτένισμα ακόμα για να μπορεί να ρέει χωρίς να θέλω να πειράζω πράγματα διαβάζοντας για να ηχούν καλύτερα στο μυαλό μου, αλλά όχι τόσο δραματικά πράγματα.

Αυτό που βλέπω σε πρώτη φάση να έχει πρόβλημα, είναι η ανάπτυξή της κι επειδή είναι κάτι που δεν κάνεις συνήθως, υποθέτω πως είχε να κάνει με τους περιορισμούς του διαγωνισμού σε σελίδες ή με τη βιάση σου να την ανεβάσεις.

Βασικα,το θεμα ειναι οτι ειχα αρχισει αλλη ιστορια για το διαγωνισμο και υπηρξε καποιο προβλημα.Οποτε,αγχωθηκα να γραψω μια συντομη ιστορια για να παρω μερος.Τωρα,θα μου πεις και γιατι να αγχωθω?Ε,το παθαινω ωρες ωρες.

Ειναι οντως πολυ-υπερβολικα συμπιεσμενη,οπως κι αλλες ιστοριες μου αλλωστε.Αν πηγαινα σε πιο αναλυτικη γραφη θα ξεφευγα σιγουρα απο τα ορια,οχι μονο του διαγωνισμου αλλα γενικοτερα αφου θα γινοταν νουβελα.Οπως την επαθα με το "Ενας ανθρωπος υψηλης εντροπιας" ας πουμε.(Πολλες ιστοριες μου θα επρεπε να ειναι μεγαλες νουβελες η ακομη και μυθιστορηματα-οπως ειπε ενας φωτισ μενος κυριος-απλα εγω δεν εχω τη διαθεση να κανω κατι τετοιο...ακομη)Επισης θα μπορουσα να κανω και λιγο εντιτινγκ,σιγουρα, αν και δε με χαλαει προσωπικα ετσι.

Γιατι δεν μπορεις να την κατεβασεις βρε?

Παντως δεν εκανα αλλαγες,θελω να απλα να ακουσω σχολια.Ισως αργοτερα να την αλλαξω αρκετα.

• 2 weeks later...

Χμμμμ...

Ομολογώ πως το σκηνικό "Μίζερος καψούρης τύπος που καταστρέφει τα πάντα για την καρδιά της αγαπημένης του",άπο ψυχολογική (ή ψυχαναλυτική) άποψη με εντυπωσίασε πολύ περισσότερο άπο την scifi ιδέα της "ψυχικής σμίκρυνσης"...

Και φυσικά +φωνώ πως απαιτεί λίγο μπλα μπλα ακόμα.

• 2 years later...

Τι κατάλαβα: Σε έναν υπερμακρόκοσμο η ανάπτυξη της Γης είναι σαν ιος σε ένα μεγαλύτερο οργανισμό, που για να θεραπευτεί θα πρέπει να εξολοθρευτεί ολόκληρος ο γήινος πολιτισμός

Τι δούλεψε καλά: Πήρες ένα γνωστό θέμα και κατάφερες να το κρύψεις μέσα στην ιστορία σου, μέχρι τη στιγμή που χρειαζόταν, μπράβο! Πανέξυπνη η ιδέα να εφαρμόσεις με αυτόν τον τρόπο την κβαντομηχανική στον υπερμακρόκοσμο (ανακάλυψες την ενοποιημένη θεωρία, χεχε). Συνεπής και συμπαθητικός ο χαρακτήρας. Και ενθουσιάστηκα με την παράγραφο που περιγράφεις την προετοιμασία του Ταρδώκ για την σμίκρυνση: δείχνει πολύ βαθιά κατανόηση του πώς δουλεύουν κάποιες εναλλακτικές θεραπείες (αλλά και του νοήματος που έχουν κάποιες από τις πράξεις μας).

Τι δεν δούλεψε καλά: Αν κανείς δεν μπορούσε να αλληλεπιδράσει με τον μικρόκοσμο, πώς έγινε η διάγνωση; Αν η μόλυνση ήταν τόσο περιορισμένη, γιατί δεν μπορούσε να αφαιρεθεί ο πάσχων ιστός; Επίσης, μου έλειψε μια λίγο πιο παρατεταμένη εσωτερική σύγκρουση του Τάρδωκ, πολύ εύκολα "έπεσε" βρε παιδί μου! Και μάλλον θα είχε περισσότερο άγχος πριν δοκιμάσει κάτι τόσο επικίνδυνο! Το ίδιο ισχύει και στην ανταλλαγή: κάνω καλά τον πατέρα σου κι εσύ με αγαπάς

Πρόταση: Με λίγες παραπάνω προτάσεις θα μπορούσες ίσως να προσφέρεις μεγαλύτερο βάθος στους 2 χαρακτήρες σου!

Υ.Γ. Βλέπω εκ των υστέρων ότι συμφωνώ με την Nienor. Άρα είμαι σε καλό δρόμο!..

Για τους χαρακτήρες ισχύει αυτό που είπα στη Νίενορ.Την έγραψα βιαστικά και περιεκτικά οπότε δεν ασχολήθηκα καθόλου με τους χαρακτήρες.Εξάλλου θεώρησα καλό να μην πω πολλά πράγματα για αυτούς ώστε να παραμείνουν μυστηριώδη πλάσματα.."άλλων διαστάσεων",κάτι που όπως διευκρίνησε η Κιάρα δεν έπιασε.

Όσο για τη θεραπεία της αρρώστιας ήταν σημαντικό θέμα και ίσως θα έπρεπε να το εξηγήσω καλύτερα αλλά παρά τον ανθρωπομορφισμό(οι χαρακτήρες περιγράφονται σχεδόν σαν άνθρωποι)τελικά ο μόνος τρόπος θεραπείας ήταν αυτός και όχι πχ εγχείρηση,φάρμακα κτλ.