The_Knight_who_says_Ni! Posted April 19, 2006 Share Posted April 19, 2006 (edited) Κτήμα μας, Αθανασία η Γέννηση, ωρίμανση, γόνοι, θάνατος Ω! ευλογημένη ζωή, ευλογημένοι Άνθρωποι, Ζώα, Έντομα , Φυτά Όλοι έχουν Γόνους, όλοι Αθάνατοι Αθάνατοι Άνθρωποι,, στις Ψυχές και καρδιές των παιδιών τους Οι Γονείς παθαίνουν, αλλά ζουν μέσα μας! Για πάντα! ____________________ Ημαρτον τι γραφω στις 4:50 πμ... Edited April 19, 2006 by The_Knight_who_says_Ni! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest silversoldier Posted April 20, 2006 Share Posted April 20, 2006 Αν και η ιδέα είναι λίγο παλιά, αλλά έχει μία πραγματική ποιητική διάθεση, ξέρεις πετάω κάτι (ο τι είπα ο μέγας!!!) κτλ κτλ! Και είναι πραγματικά καλό! Μοναδική παρατήρηση απο 'μενα, προσεξε λίγο τις ιδέες, καρφωνονται και δεν βγαίνουν οι άτιμες!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted April 21, 2006 Share Posted April 21, 2006 Το βρίσκω πιο προσεγμένο από τα άλλα σου ποιήματα. Η ιδέα μπορεί να μην είναι 'πρωτότυπη', αλλά αυτό δεν είναι το ζητούμενο, κατ' εμέ [κοίτα να δεις που αττό το θέμα έρχεται και ξαναέρχεται στο προσκήνιο σήμερα - πριν λίγο συζητούσα τα περί πρωτοτυπίας στη μουσική], το ζητούμενο είναι να βρει ο αναγνώστης πράγματα με τα οποία να ταυτιστεί, και να αναφωνήσει "μα κοίτα με τι υπέροχο τρόπο έγραψε αυτός ο άνθρωπος αυτό που νοιώθω/σκέφτομαι/φαντάζομαι κι εγώ!". Ο τρόπος με τον οποίο μας λες τα περί αθανασίας είναι αρκετά συμπαθητικός, έχω και μια μανία με τον όχι-θάνατο κι εγώ, γι αυτό σου λέω: καλύτερο από τ' άλλα. Οι τελευταίοι δυο στίχοι όμως το χαλάνε πολύ, πάρα πολύ. Ξαφνικά το ύφος σπάει, φαίνετα να μην είσαι πλέον σίγουρος πως μπορείς να γράψεις 'έτσι'. Επίσης, η στίξη πάσχει, και χάνεις γενικά το όλο στιλ, γίνεται προφανές το θέμα, απογυμνώνεται ξαφνικά από τις παρομοιώσεις, και φαντάζει πλέον αφελές/παιδικό/ερασιτεχνικό, αν θες. Αν δεν σε ενοχλεί να 'πειράζεις' τελειωμένα ποιήματα, καν' του ένα retouch. Α, και ρίξε μια ματιά σε ποίηση με το ίδιο θέμα, υπάρχουν αρκετά καλά πραγματάκια [ένα σοννέτο Shakespeare τουλάχιστον]. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts