Jump to content

I should not steal titles

tec-goblin

Recommended Posts

Η πρώτη στροφή αδικείται από τη μορφοποίηση του φόρουμ αλλά τι να κάνουμε. Και χρειάζεται και ήχους (για τους οποίους έχω σημειώσεις ήδη, χρόνο να δούμε). Ίσως τότε να τρώγεται. Αλλά τι να κάνουμε, έπρεπε να το γράψω.

Ας το κάνουμε συλλογική προσπάθεια... μέχρι να γίνει τραγούδι αυτό έχουμε χρόνο... Τα σχόλιά σας θα είναι χρήσιμα... Και όταν γίνουμε πλούσιοι και διάσημοι θα μου ζητάτε δικαιώματα. Καλό δεν ακούγεται;

------------------------------------------------------------------

Δυο μήνες (Two months)

και βάλε (and more)

χωρίς το άγγιγμά σου (without your touch)

τα χείλη (your lips)

το γέλιο (your laughter)

τους χτύπους της καρδιάς σου (the sound of your hearbeats)

But this is industrial

I shouldn't write for feelings

To cry

from joy

and pain, I long

To scream out

strongly

for you are far and close at once

But this is industrial

And internet connects us (I'd wish)

I drawn

the feelings

in sounds of drones

With clicks

and heartbeats

I write poetry for robots

For it is industrial

and I am a Technocrat in Love

Do I write

for love?

Do I love to write?

What kind

of freak I am

if there is truth in this?

Hope

becomes pain

Pain a creation

Words

that entertain

giving birth to hope

For it is industrial

where beauty is always hidden

I love still

this world

of weird moves and noisy beats

But tired

I almost am

of forced words and stomping rhythms

For it is just music

And not as real as you

Πολύ καλό Νικ, πικρό, σαρκαστικό και ταυτόχρονα αισιόδοξο. Ειδικά το "ρεφραιν" είναι όλα τα λεφτά.

Άντε να γράψεις και "τρου" ιντούστριαλ στίχοι σύντομα.

! Δεν περίμενα να σου αρέσει τόσο. Ευχαριστώώ

Με ξέρεις αρκετά για να πιάσεις και το σαρκασμό (και στον εαυτό μου) και όλα....

Δυστυχώς όπως ξέρεις έχουμε πολλή δουλειά μέχρι να ασχοληθώ με μουσική νέων κομματιών ;)

Εδώ και μέρες θέλω να το σχολιάσω αυτό εδώ. Μου αρέσει που γράφεις έχοντας κάτι να πεις, και που καταφέρνεις να το πεις. Αυτός είναι και ο λόγος που μου άρεσε αρκετά, μου έβγαλε μια ειλικρίνεια απέναντι στον εαυτό σου κυρίως, και δευτερευόντως και απέναντι στον κόσμο που το διαβάζει. Μου αρέσει αυτό που κάνεις με τους στίχους, επίσης, τα σημεία που τους χωρίζεις, το ότι είναι σχετικά μικροί οι περισσότεροι, και το ότι υπάρχουν κάποιοι μεγαλύτεροι που ξεχωρίζουν. Το κάνουν να 'τρέχει', και του πάει. Δεν είμαι σίγουρη για τα "for" - είναι αρχαϊκά, κι εσύ εδώ προσπαθείς να κάνεις κάτι πολύ σύγχρονο, φαίνονται κάπως αστεία, δεν ταιριάζουν... Κάτι άλλο για το οποίο δεν είμαι σίγουρη, είναι το "strongly". Δεν το έχω ξαναδεί με το -ly στο τέλος χρησιμοποιημένο με τέτοιον τρόπο. Επίσης, το "pain a creation" χωρίς κόμμα, δεν νομίζω ότι λέει και πολλά σε έναν native speaker, σκέψου το λίγο. Μάλλον πρέπει να γίνει "pain, a creation" ή "pain - creation" (?) για να στέκεται.

I love still

this world

of weird moves and noisy beats

But tired

I almost am

of forced words and stomping rhythms

Μπράβο γι αυτήν εδώ τη στροφούλα, πάντως. Μου άρεσε πολύ, ακριβώς όπως είναι.

Δεν είμαι σίγουρη για τα "for" - είναι αρχαϊκά, κι εσύ εδώ προσπαθείς να κάνεις κάτι πολύ σύγχρονο, φαίνονται κάπως αστεία, δεν ταιριάζουν... Κάτι άλλο για το οποίο δεν είμαι σίγουρη, είναι το "strongly". Δεν το έχω ξαναδεί με το -ly στο τέλος χρησιμοποιημένο με τέτοιον τρόπο.

Ξέρεις καλύτερα αγγλικά και θα σε εμπιστευτώ.

Επίσης, το "pain a creation" χωρίς κόμμα

Θεώρησέ το τυπογραφικό, με το που το ξαναείδα είδα το πρόβλημα.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια :thmbup:

Δε μου κάνει για ιδιαίτερα αρχαϊκό, αν και ίσως είναι αρκετά ιδιωματικό. Το strongly, από την άλλη, πάσχει ίσως λίγο στην επιλογή του θέματος strong...

Μα είναι αρχαϊκό, αλήθεια.

Αν θα έπρεπε να του δώσω μια τέτοια ονομασία, θα το έλεγα αρχαΐζον, όχι αρχαϊκό - δεν μπορείς, άλλωστε, να το αντικαταστήσεις πάντα με το because.

[for]Μα, όπου δεν μπορείς να το αντικαταστήσεις με because, δεν είναι αρχαϊκό (ή αρχαΐζον, τέλος πάντων :p). Αλλά η χρήση του αντί για το because (formal) ή το κομμένο 'cause (informal) είναι (archaic), ή έστω πολύ formal και λόγια για να ταιριάξει στο ποίημα.[/for]

μου έβγαλε μια ειλικρίνεια απέναντι στον εαυτό σου κυρίως, και δευτερευόντως και απέναντι στον κόσμο που το διαβάζει.
Κάπως έτσι περιγράφεται κι η αίσθηση που μου έδωσε εμένα. Αληθινό, ειλικρινές και αγνό - σεμνό ίσως ακόμα - συναίσθημα.

Οι Μούσες μαζί σας,

-Ορφέας

Edited by Orpheus

Μην ανησυχείτε, το αντικατέστησα με το 'cause στις σημειώσεις μου :p

Ευχαριστώ κι εσένα Ορφέα.

Αλλά... σεμνός εγώ ο Goo Goo Führer? Πάμε για ένα σπαμοπόλεμο τώρα να σου δείξω ποιος είναι σεμνός;;;;

:irvine: Στα 10 βήματα πυροβολάμε