Nienna Posted April 27, 2006 Share Posted April 27, 2006 «Δεν ξέρω τι δύναμη έχω πάνω στις ψυχές των ανθρώπων» Δεν ξέρω τι κάνεις, τι δύναμη έχεις, αν έχεις, στις ψυχές των ανθρώπων· ξέρω μόνο πως σ' αφουγκράστηκα μια κουρασμένη νύχτα, ώρες γλυκά κουρασμένες απ' τη θάλασσα – εκείνη τη νύχτα – και πως τούτο μ' έφτασε. Έχουνε γίνει μνήμες τώρα τούτες οι ώρες. Έχουνε γίνει λείες κι ομαλές σαν ονείρου παράδοξο πέρασμα, σα βότσαλα γλυπτά της άμπωτης. Κι όμως, το νοιώθω, κυλούσαν τότε, και σα να χάρασσαν παράξενες τομές στο χρόνο, σα νά 'δεναν κόμπο το θυμητικό με τ' άγνωστο, όλα με την ανάσα σου να πέφτει, και ρυθμικά να υψώνεται, να ενώνεται, θαρρείς, με του Σαρωνικού το κύμμα. ----- Αθήνα, 16-4-2006. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted April 30, 2006 Share Posted April 30, 2006 Ο Ελύτης έλιωσε και ανακατεύτηκε με τα βότσαλα και τα κύμματα, φαίνεται, με τις μνήμες και την πνοή σου. Αυτό δίνει στο ποίημα αυτήν την πολύ "ελληνική ποίηση"-αίσθηση. :tongue: Πολύ όμορφο, εκτός από "Ελληνική ποίηση", μου βγάζει και "Αριστούγημα", όπως σου είπα, έτσι σ'αυτήν την αίσθηση του απαλού, νανουριστικού κύμματος. Οι Μούσες μαζί σου, -Ορφέας Υ.Γ.: Στοίχημα ότι αυτό που είπες δεν θα γίνει - όχι παραπάνω από 20 στις επόμενες 5 μέρες - πώς σου φαίνεται; (μην πεις περί τίνος πρόκειται, βέβαια!) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted April 30, 2006 Author Share Posted April 30, 2006 (edited) Σ' ευχαριστώ. Όπως καταλαβαίνεις το "Ελύτης", το "Ελληνική" και το "Αριστούργημα", με κάνουν να νοιώθω κάπως... ευτυχισμένη - και κάπως κόκκινη. Α, και η πνοή ήταν δική σου... Υ.Γ. Όσο για το στοίχημα, πάει. Με ξέρεις, είμαι του ρίσκου και του τζόγου. [Θυμάσαι τα ζάρια, νομίζω. :tongue:] Edited April 30, 2006 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts