angarato_surion Posted May 10, 2006 Share Posted May 10, 2006 (edited) (Έρωτας) τον νιώθεις. Μα δεν ρωτάς. Τον θέλεις όμως δεν ζητάς. Τον ψάχνεις, αλλά δεν βρίσκεις. Τον αναφέρεις, µα δεν τον ξέρεις. (Τον) απορρίπτεις, αλλά γι' αυτόν πεθαίνεις. Χωρίς αυτόν δεν ανασαίνεις. Την ζωή σου σε αυτόν χαρίζεις. Μα ποτέ σου δεν θα τον γνώρισες. Τον πλήγωσες, αλλά τον γιάτρεψες. Σε μαγεύει, αλλά πληγώνει. Σ’ ανασταίνει, μα σκοτώνει. Σ’ ελευθερώνει, όμως σκλαβώνει. Σε μαθαίνει γλυκά να πονάς, μα και να χαμογελάς. Ακολουθεί οπού κι αν πας, αλλά εσύ με τον καιρό ξεχνάς. Δίνει ότι λαχταράς, όμως σου παίρνει τον εαυτό σου. 16/2/2006 - 10/5/2006 © Angarato Surion Edited May 10, 2006 by Rikochet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deodonus Posted May 10, 2006 Share Posted May 10, 2006 Σαν περιεχόμενο και νόημα διαφωνώ, αλλά δεν νομίζω ότι συζητάμε τόσο το "φιλοσοφικό" περιεχόμενο, όσο τα τεχνικά χαρακτιριστικά B) Με ενοχλεί λίγο που σε μερικές στροφές κάνεις επανάληψη του "τον" [Τον αναφέρεις,//µα δεν τον ξέρεις.] ενώ σε άλλες όχι [Τον ψάχνεις,//αλλά δεν βρίσκεις.]. Νιώθω ότι χαλάει τον ρυθμό. Βασικά αυτό...Όσο το διαβάζω τόσο διαφωνώ και θολώνει λίγο το μυαλό και δεν μπορώ να σκεφτώ και να κρίνω. Χμμ.... α, και η δομή του λίγο με χαλάει...το νιώθω πολύ "σπασμένο" σε κομμάτια. Ίσως καλύτερα λίγο πιο "σουλουπωμένο" θα ήταν καλύτερο. Αυτάα.... Υ.Γ.: Ρε παιδιά, πείτε μου, είναι έτσι ή λέω βλακείες: Όταν το "ό,τι" λειτουργεί ως "οτιδήποτε" δεν παίρνει κόμμα και τόνο? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rikochet Posted May 10, 2006 Share Posted May 10, 2006 Υ.Γ.: Ρε παιδιά, πείτε μου, είναι έτσι ή λέω βλακείες: Όταν το "ό,τι" λειτουργεί ως "οτιδήποτε" δεν παίρνει κόμμα και τόνο? Έτσι ακριβώς. Μια χαρά το είπες. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted May 10, 2006 Share Posted May 10, 2006 (edited) Τα σχόλιά μου για το ποίημα είναι τα ίδια που σου έγραψα και στο topic με τα πολλά ποιήματα μαζεμένα, τα ίδια με αυτά που σου έγραψα στο 'Πεθαμένη ψυχή', δηλαδή. Δεν ξεφεύγεις από τα τετριμμένα, και αυτό κουράζει τον αναγνώστη, τον κάνει να προσπερνάει στίχους, να ξέρει ακριβώς τι θα γράψεις μετά, και να βαριέται. Επίσης, επειδή βλέπω πως είσαι αρκετά παραγωγικός, και πως postάρεις συνέχεια ποιήματα, θα ήθελα να ρίξεις μία ματιά εδώ, στους κανονισμούς της Βιβλιοθήκης Ποίησης. Όλα με μέτρο. Edited May 10, 2006 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angarato_surion Posted May 11, 2006 Author Share Posted May 11, 2006 θα τα ποσταρω πρωτα στο blog εκει μπορουν να τα δουν οι αυπομονοι Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts