Jump to content

Sheep and Goats


northerain

Recommended Posts

Οι αγελάδες π.χ δεν είχαν ποτέ καμία θέση στην λογοτεχνία τρόμου...τα άλογα ίσως, αλλά ας ανοιχτεί άλλο θρέντ. Εδώ είναι μόνο για πρόβατα και γίδια. Ας ξεκινήσουμε αναφέροντας μερικά έργα οπου αυτά τα τρομακτικά πλάσματα εχουν περίοπτη θέση...πρίν πάμε πιο βαθιά.

Ας ξεκινήσω με δυο ταινίες, μια παλιά και μια καινούρια. Η υπέρτατη με γίδι ταινία, είναι το Horror του θεού Dante Tomaselli. Kοίτα το εξώφυλλο.

 

dvd.jpg

 

 

Death by goat.

 

Έπειτά ένα πρόσφατο, αυτήν την φορά με πρόβατα, το The Dark (δες θρέντ στο φόρουμ ''Κινηματογράφος''.)

 

 

Ας κλείσω με ένα βιβλίο...το ''Μέγας Θεός Πάν'' του Μάχεν έχει κάμποσα γίδια...όπως και το The Terror του ίδιου...

 

 

Movie ''Horror'' Official Website

 

Do NOT move this to the Gay-Ass Tea forum. :irvine:

Please?

Edited by northerain
Link to comment
Share on other sites

Επίσης ο Τρόμος του Dunwich του Lovecraft έχει κάτι το γιδοειδές (λογικό, αφού είναι εμπνευσμένο από το θεό Πάνα) και φυσικά η Sub-Nigurath, η μαύρη αίγα των δασών με τα χίλια νεογνά.

Μη ξεχνάμε και τον Chupakabra των μεξικάνικων θρύλων...

Link to comment
Share on other sites

"The Goat dance" , Douglas Clegg

"The sheep man" , Jay Simon

 

Απο μια μικρη ερευνα...δεν τα εχω διαβασει βεβαια. :Ρ

Edited by heiron
Link to comment
Share on other sites

Do NOT move this to the Gay-Ass Tea forum. :irvine:

Please?

 

Are you nuts?? Θα το αφήσουμε στο gay forum "Τρόμος", ευελπιστώντας πως το επόμενο γαμάτο τόπικ που θα ανοιχτεί θα είναι, "Πώς χρησιμοποιούνται τα ινδικά χοιρίδια στη λογοτεχνία τρόμου". :ΡΡ

 

 

Για μένα, είναι λίγο φτηνή μέθοδος οποιαδήποτε έχει να κάνει με θρησκευτικοκοινωνικά ταμπού. Τι εννοώ; Τράγοι, ανάποδοι σταυροί, σβάστικες, και τα τοιαύτα. Προϋποθέτουν ότι ο άλλος έχει κάποιο ταμπού σε σχέση μ'αυτά, και θα του προκαλέσουν ένα κάποιο συναίσθημα. Πχ, δες το τραγί. Το τραγί είναι μια χαρά ζώο: και τα κέρατά του έχει και τη βαρβατίλα του και το μπεεεε του και τα πάντα του. Δεν χρειάζεται να είναι ταμπού. Αλλά έγινε. Διότι, κάποτε, οι Έλληνες έβαλαν κεφάλι και πόδια τράγου στον Πάνα. Όταν ήρθαν οι Χριστιανοί και δεν τους άρεσε ο Παν, τον έκαναν Διάβολο, κι ο Διάβολος πήρε τη μορφή τράγου--

 

Τώρα, βέβαια, αυτό δεν είναι καθόλου κολακευτικό για το Διάβολο. Δεν ξέρω για σας, αλλά, άμα εμένα μου είχαν δώσει τη μορφή τράγου, θα είχα τσαντιστεί πολύ.

 

Anyway.

 

Το τραγί έγινε σύμβολο του Σατανά. Έτσι, ο θρησκόληπτος, άμα δει μια τραγοκεφαλή σαν αυτή που έχεις ποστάρει παραπάνω, φρικάρει και λέει "Ιδού ο Δαίμων της Κολάσεως!"

 

Κι άμα εμείς δεν είμαστε θρησκόληπτοι, τι γίνεται; Άμα είμαστε βουδιστές, τι γίνεται;

 

Γι'αυτό λέω ότι αυτού του είδους οι τεχνικές στα βιβλία τρόμου βασίζονται στο γεγονός ότι ο αναγνώστης θα έχει κάποιο κόλλημα/ταμπού. Και, γενικώς, μου φαίνονται λιγάκι όγδοης κατηγορίας σαν τεχνικές.

Link to comment
Share on other sites

Spammers...

 

Βασικα,αυτη η εχθρα με τα ζωα δειχνει την απεχθεια καποιων λαων(γεωργικων ας πουμε) προς τους κτηνοτροφους. Σκεφτειτε το Καιν-Αβελ περιστατικο.Και ναι, στο χριστιανισμο παιζει ρολο και η αναφορα τραγομορφων-ζωομορφων οντων σε "παγανιστικες" θρησκειες οπως η ελληνικη. Οπως και οι "δαιμονες" που δεν ηταν κατ'αναγκη κακοποια οντα στην αρχαια ελλαδα αλλα μετα απεκτησαν κακη φημη.

 

Αλλα ισως να εχει φαση ενα βιβλιο τρομου με προβατα πχ, η αγελαδες...Οχι αναγκαστικα με τερατωδεις προβατανθρωπους,απλα με μπολικα αρνια βρε παιδι μου.Τα πιο αγαθα ζωα θεωρουνται,αρα θα εβγαινε κατι αξιοπεριεργο.

Edited by heiron
Link to comment
Share on other sites

Βασικα,αυτη η εχθρα με τα ζωα δειχνει την απεχθεια καποιων λαων(γεωργικων ας πουμε) προς τους κτηνοτροφους.

 

Δε νομίζω, ρε συ. Ίσα-ίσα που τους αγαπούσαν γιατί από εκεί έτρωγαν.

 

Αλλα ισως να εχει φαση ενα βιβλιο τρομου με προβατα πχ, η αγελαδες...Οχι αναγκαστικα με τερατωδεις προβατανθρωπους,απλα με μπολικα αρνια βρε παιδι μου.Τα πιο αγαθα ζωα θεωρουνται,αρα θα εβγαινε κατι αξιοπεριεργο.

 

Δεν έχεις δει τις αγελάδες-έργα τέχνης που έχουν αμολήσει παντού στην Αθήνα; Ιστορία τρόμου, το δίχως άλλο. Ειδικά εκείνη η σοφιστικέ στην αρχή της Πανεπιστημίου, από Σύνταγμα μεριά, είναι εφιαλτική. :rofl2:

 

(Πέραν της πλάκας, είναι γαμάτα φτιαγμένες όλες.)

Link to comment
Share on other sites

Αυτες που ανήκουν σε κείνο το πρότζεκτ που τις πάνε βόλτες στην Ευρώπη?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Για όσους δεν το είδαν, πρόσφατα υπέστησαν "make up," αφού κάποιοι βάνδαλοι το θεώρησαν έξυπνο και σωστό να βάψουν επάνω τους. Σε λίγες μέρες θα υποστούν τον ανάλογων έργων συντήρησης από τους καλλιτέχνες που τις έφτιαξαν...

Link to comment
Share on other sites

Οταν ήρθα στην Σουηδία απήγαγαν μία και απειλούσαν να την τρυπήσουν με τρυπάνι αν δεν έβγαινε δελτίο τύπου που θα έλεγε οτι οι αγελάδες αυτές ΔΕΝ είναι τέχνη.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

άντε να το ξανανοίξουμε και αυτό το θέμα...

 

ως προέλευση το κόλλημα με τον τράγο νομίζω ότι προέρχεται από παγανιστικές πρακτικές που προϋπήρχαν και λόγω αυτών δημιουργήθηκε ο πάνας. στην παγανιστική (και πλέον, μαζοποιημένα, στη νεο-παγανιστική) παράδοση υπάρχει η θεά (που εκδηλώνεται ως φύση -γενικέυω αγρίως, το γνωρίζω-) και ο θεός, ο οποίος είναι κατώτερος της θεάς, και σύντροφός της. ο θεός έχει τη μορφή τραγόμορφου ανθρώπου (δείτε εικόνα του northerain πιο πάνω για λεπτομέριες), όπου τα κέρατα συμβολίζουν την μαγική δύναμη, την ικανότητα προς άσκηση μαγείας. [αυτό με τα κέρατα το είχα διαβάσει και κάπου αλλού, και έφερνε και για παράδειγμα τα 100άρικα με τον μεγα αλέξανδρο που είχε κέρατα].

 

κάπου είχα διαβάσει ότι η αναπαράσταση αυτή του ζεύγου δείχνει μία διάθεση μετάβασης από την μητριαρχική (παγανιστική) κοινωνία στην πατριρχική. σύμφωνα με αυτήν, ο κερασφόρος θεός είναι ο άνθρωπος, (άρα τα κέρατα η ικανότητά του προς άσκηση μαγείας), ο οποίος πάντα θα είναι κατώτερος της φύσης (που ερμηνεύεται συνήθως (γκουχ *πάντα* γκουχ) με θυληκή μορφή. παρόλα αυτά, η ύπαρξη του κερασφόρου θεού δείχνει τη διάθεση να εξισωθεί με το θείο....???? κάτι τέτοιο, πάνε λίγα χρόνια που το είχα διαβάσει.

 

όπως και να έχει, μετά έρχεται ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός (πατριαρχικά οργανωμένος), φτιάχνει τον πάνα, που μένει κοντά στο νοηματικό πλαίσιο φύση, και μετά ο χριστιανισμός, που κλασικά ως επομένη θρησκεία ενσωματώνει αυτό που δεν μπορεί να καταστείλει ως ενσάρκωση του αρνητικού. περιττό να ειπωθεί ότι ο χριστιανισμός είναι απόλυτα δομημένος πάνω στην πατριαρχία... ;)

 

και τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται η αναβίωση των προχριστιανικών θρησκειών σε όλη την ευρώπη, και παράλληλα η εξάπλωση του νεοπαγανισμού, ιδίως της wicca, στις ηπα (και από εκεί και στην ευρώπη). σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο religioustolerance.org

 

"The fastest growing religion (in terms of percentage) is Wicca -- a Neopagan religion that is sometimes referred to as Witchcraft. Numbers of adherents went from 8,000 in 1990 to 134,000 in 2001. Their numbers of adherents are doubling about every 30 months. 4,5 Wiccans in Australia have a very similar growth pattern, from fewer than 2,000 in 1996 to 9,000 in 2001. 10 In Canada, Wiccans and other Neopagans showed the greatest percentage growth of any faith group. They totaled 21,080 members in 1991, an increase of 281% when compared with 1990." (http://www.religioustolerance.org/chr_prac2.htm)

 

τέλος πάντων, βγαίνω λιγάκι εκτός θέματος, αλλά την πιάνετε την ιδέα, έτσι δεν είναι?

Edited by araquel
Link to comment
Share on other sites

Βασικά, να κάνω αρκετές διορθώσεις σε κάποια απ' όσα λες, Araquel, αν και γενικά έχεις δίκιο...

 

Οι δύο βασικές μορφές των παγανιστικών (κακή έκφραση, θα εξηγήσω γιατί σε λίγο) θρησκειών είναι η Θεά και ο Κερασφόρος - η μία είναι η έκφανση της γυναικείας υπόστασης, της δημιουργίας, της φύσης, της γης, των φυτών, κ.ο.κ., ενώ ο άλλος είναι η έκφανση της ανδρικής υπόστασης, του κυνηγιού, των ζώων, και άλλων, ενώ το θέμα με τη μαγεία είναι μπερδεμένο και καθόλου τόσο απλό. Όχι, και τα δύο στοιχεία είναι πτυχές του ανθρώπου. Επίσης, διάφορες παραδόσεις διαφοροποιούνταν, όπως έχουμε το Χλωρό Άνδρα, το αντίστοιχο της Θεάς σε μια ιρλανδική παράδοση, καθώς επίσης και την από τους Αιγύπτιους αναστροφή των κλασικών θηλυκών και αρσενικών στοιχείων γης και ουρανού σε ουρανό και γη, πράγμα που βλέπουμε αντίστοιχα και στους Ιάπωνες με τη γυναικεία μορφή του Ήλιου και την αρσενική του φεγγαριού!

 

Ας μην ξεχνάμε, λοιπόν, ότι δεν είναι τα πάντα universal truths, OK; ;)

 

Το πως δαιμονοποιήθηκαν κατά το Μεσαίωνα διάφορες θρησκείες και παραδόσεις είναι, λίγο-πολύ, γνωστό. Αν μη τι άλλο, οι άνθρωποι ξεχνούν ότι αυτό γίνεται συχνά στις διάφορες κοινωνίες - δε θα κάνω αναφορές για να μη θεωρηθούν επίθεση, αφού είναι αποδεδειγμένα, μεν, γεγονότα, αλλά δεν είναι ευρέως αποδεκτά από τ' άτομα που τ' αφορούν έμμεσα. Συν τοις άλλοις, και για να εξηγήσω το περί παγανισμού, υπενθυμίζω το πόσο συγκεχημένη έννοια έχει η λέξη «παγανισμός,» όταν στην πραγματικότητα σημαίνει «οι πρακτικές (δηλ. παραδόσεις, δοξασίες) των αγρών (δηλ. που εξασκούνται σε αυτούς).» Αναλύσεις επί αναλύσεων έχουν γίνει επ' αυτών, και δεν είναι η θέση μου εδώ να εξηγήσω το πως έγιναν κάποια πράγματα...

 

Το θέμα είναι ότι το «ταμπού» είναι πάρα πολύ παλιό - υπερβολικά, ίσως.

Link to comment
Share on other sites

Pagans λέγανε τους αγρότες/peasants ουσιαστικά που ζούσαν έξω απ' τις πόλεις και δόξαζαν ακόμα τις παλιές θρησκείες. Λίγο πολύ, παγανισμός μπορεί να θεωρηθεί οποιαδήποτε θρησκεία που προυπήρχε του Χριστιανισμού.

Τώρα για τον Μεγα Θεό Πάν, αν δεν κάνω λάθος είναι μια απο τις αρχετυπικές θεότητες, οχι μετέπειτα εφεύρεση των Ελλήνων. Η ιστορίες με τον Πάνα χάνονται ουσιαστικά στον χρόνο. Τώρα αν εννοείς οτι κάποια στιγμή καθιερώθηκε στην αρχαία Ελλάδα σαν θεότητα, δεκτο.

 

Τώρα όσον αφορά την Wicca, είναι πολύπλοκο θέμα, κυρίως γιατί υπάρχουν τόσα πολλά ''έιδη'' και πολλές φορές και αυτοί οι ίδιοι δεν ξέρουν τι είναι. Θα μπορούσα να πώ οτι είναι ουσιαστικά μια εντελώς καινούρια pseudoreligion με ελάχιστους δεσμούς στις προχριστιανικές θρησκείες.

Link to comment
Share on other sites

Η λέξη για την ακρίβεια είναι από το λατινικό paganus (αγρότης, χωριάτης), από το λατινικό pagus (χωριό, αγροτική περιοχή).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το θέμα με τον τράγο, εκτός του δανεισμού, κάποιον μελών του από τον Πάνα και στην συνέχεια από τον ακατανόμαστο, είναι πως είναι πολύ επιβλιτικό ζώο. Δεν ξέρω, αν έχετε δει ποτέ από κοντά, αλλά εγώ που είμαι από χωριό σας το λέω με σιγουριά. Είναι ένα πραγματικά τρομακτικό ζώο, πολύ ψαρωτικό. Είναι τεράστιοι και δεν φοβούνται τίποτε. Τους αρέσει πολύ επίσης να στέκονται στα δύο πίσω τους πόδια, πράγμα που το κάνουν με μεγάλη ευκολία και όταν το κάνουν, το ύψος τους, περνάει κατα πολύ έναν μέσο άνθρωπο. Ένα άλλο στοιχείο, που μπορεί να σου εξάψει την φαντασία, είναι η μυρωδιά του. Μια απαίσια μπόχα, "βαρβατήλα", που την καταλαβαίνεις από πολύ μακρυά. Ένα άλλο στοιχείο, είναι ότι, μερικές φορές, έχουν αναφερθεί επιθέσεις τράγων, σε γυναίκες, που ήταν στις μέρες τους, καταλαβένετε τι ενοώ. Εκτός αυτού, ο τράγος, ζεί απομονομένος από το υπόλοιπο κοπάδι, το οποίο σημαίνει, ότι μπορεί να τον δείς οπουδήποτε και κουλές ώρες.

Τι θέλω να πω με όλ'αυτά εκτός του μαθήματος ζωολογίας-τραγολογίας. Οι άνθρωποι, παλιότερα, πρίν εμφανιστεί η ηλεκτρική ενέργεια, "έβλεπαν" πράγματα, που δεν μπορούμε να φανταστούμε, ένα παράδειγμα. Σκεφτήτε να γυρίζεται στο απομονομένο σπίτι σας, μέσα στο απόλυτο σκοτάδι, στο βουνό και ν'ακούσετε πίσω από έναν θάμνο, μια βαριά ανάσα. Η οσφρισή σας να πιάσει μια τρομερή μπόχα. Ακούτε κλαδιά και θάμνους να σπάνε. Γυρίζετε και βλέπετε, ένα μεγάλο κεφάλι, δυό μάτια να σας κοιτάνε. Κέρατα και μακρύ μουσάκι....το βάζετε στα πόδια, ιδίος αν έχετε κοπανήσει και μερικά τσίπουρα και την άλλη μέρα ορκίζεστε, πως είδατε με τα ίδια σας μάτια τον ακατονόμαστο. Αν προσπαθήσει μάλιστα το άτακτο ζώο, να "καβαλίσει" και καμία ατυχής κυρία.... :whistling:

Εγώ κάπως έτσι πιστεύω ξεκίνησε, το κακό όνομα του τράγου. Κάπως έτσι οι αρχαίοι δώσανε την μορφή του στον Πάνα και στην συνέχεια οι καλοί χριστιανοί, στον δικό μας 666.

Link to comment
Share on other sites

Και μην ξεχνάτε τα μάτια. Ο τράγος όπως και η σουπιά έχουν μάτια κίτρινα με κόρες όχι κάθετες αλλά οριζόντιες, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο (νομίζω κανένα άλλο ζώο δεν έχει τέτοιο σχήμα ματιών) και εξίσου διαβολικό. Όταν σε κοιτάζει κατσίκα είναι σα να σε κοιτάζει κάτι πραγματικά εξωγήινο.

 

Θα διαφωνίζω όμως με την ταύτιση του Πάνα και του "κακού" από τους αρχαίους. Για τους αρχαίους ήταν περισσότερο θεός της κάρπησης, γιος του του Ερμή, δηλαδή της πονηριάς, κι επειδή οι χριστίανοί έπρεπε να κόψουν τα πολλά-πολλά οργιαστικά συνήθεια στους εθνικούς (βλέπε γιορτές της άνοιξης και της ανανέωσης της φύσης, όπου βεβαίως ήταν ευκαιρία για ασυδοσίες) βρήκαν πάτημα και ταύτισαν το γιο της Μαίας με το Κακό.

 

Στην πραγματικότητα, ο Πάνας ήταν ένας κατά τα άλλα δυστυχής, που δυο φορές ερωτεύτηκε στη ζωή του και στις δύο σκα**πιασε. Βέβαια τα περιστασιακά μπαλαμουτιάσματα με τις αναίσχυντες τις Δρυάδες και τις Αμαδρυάδες δεν πιάνονται...

Link to comment
Share on other sites

Για τον τράγο συμφωνώ απολύτως με το Χειμώνα, είναι απίστευτα ψαρωτικός από κοντά (όχι πιο ψαρωτικός από έναν ταύρο, αν και αυτό παίζει και να είναι επειδή τράγους βλέπω όλη μου τη ζωή από κοντά ενώ ταύρο είδα μια φορά μόνο, υπό περίεργες συνθήκες και μάλιστα πρόσφατα) αλλά δεν έχει κάτι το διαβολικό/κακό/σατανικό κτλ. Είναι ψαρωτικός ακριβώς επειδή είναι αυτό το υπέροχο, δυνατό, γυαλιστερό (όταν είναι μαύρος) ζώο που είναι κι ακόμα για έναν λόγο: επειδή το ξέρει πάρα πολύ καλά. Το ύφος του, δηλαδή, δεν έχει τίποτα από αυτά που μπορεί να σου πει ένα σκυλί (και μάλιστα σπιτιού) κοιτώντας σε, όμως έχει μέσα του όλη αυτή την υπεροχή που αισθάνεται όταν είναι ελεύθερος και στο περιβάλλον του. Οι κατσίκες, από την άλλη, δεν έχουν αυτή την ξιπασιά του τράγου, όμως κι αυτές είναι ανεξάρτητες, δε σ'αγαπάνε, δε σε πολυθέλουν κοντά τους, αλλά δε σε φοβούνται κι ιδιαίτερα γιατί αν δεν έχουν από πουθενά να φύγουν θα σε κουτουλήσουν ή θα σε κλωτσήσουν ή ... κτλ Όλα αυτά βεβαίως για τα ζώα που ζουν ελέυθερα στο περιβάλλον και το χώρο που (κατά μία έννοια) τους ανήκει.

 

Τα άλλα τα ζώα, τα σπιτικά ας πούμε, είναι και στην όψη πολύ διαφορετικά και στους τρόπους και για κάποιον χαζό λόγο μας εμπιστεύονται κι όλας ακόμη (έχω αγκαλιάσει μωρό κατσικάκι πάρα πολλές φορές δίπλα στη μαμά του, ενώ νεογέννητο γατί δίπλα στη γάτα του όχι). Υποθέτω πως το παράδοξο όλης της φάσης βασικά κι εκείνο που δεν έχει να κάνει ούτε με τα ταμπού μας ούτε με τα πιστεύω του κάθε λαού, είναι για εκείνα τα ψύχραιμα ζώα (όπως είναι τα αρνιά ας πούμε που μπορεί κι αυτά να έχουν ιδιαίτερότητες που δεν τις ξέρω όμως γιατί αρνιά στην Ικαρία έχουμε ελάχιστα :p) που είναι σε κοπάδια και δεν πειράζουν ποτέ κανέναν. Το θρίλερ δηλαδή δημιουργείται με αφετηρία αυτόν τον περίεργο τρόμο: όταν ένα ήρεμο κοπάδι από πρόβατα την πέσει μια μέρα σε μια ομάδα ανθρώπους. Το τι θα τους έκαναν στην πραγματίκοτητα δε θέλω ούτε να το σκεφτώ, όμως σα σκηνή, σα δράση, είναι κάτι που όντως μέχρι στιγμής δεν έχει χρειασιμοποιηθεί αρκετά (δεν έχει πολυφορεθεί ας πούμε) κι είναι αρκετά παράξενο γιατί είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί.

Link to comment
Share on other sites

Έχει χρησιμοποιηθεί στο ''The Dark''(ταινία) και πολύ επιτυχημένα στο ''Terror'' του Μάχεν, οπου δε λέω τι γίνεται για να μην σποιλεριάσω.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είπα ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί πουθενά, είπα ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί επαρκώς. Και για να είμαι ειλικρινής κι εγώ το Μάχεν είχα στο μυαλό μου ως προς τη σκηνή που περιγράφω.

Link to comment
Share on other sites

Ε ναι συμφωνώ απλά ανέφερα μερικά που γνωρίζω με την ελπίδα να προσθέσει και κάποιος άλλος κάτι...:p

Link to comment
Share on other sites

Ο κόσμος ξεχνάει πολύ συχνά το δέος που αποπνέουν και την ομορφιά που έχουν τα διάφορα ζώα - ένας γάιδαρος είναι πολύ όμορφο, χαριτωμένο ζώο, μέχρι φυσικά να «τα πάρει,» ενώ το περί «καβαλικέματος» είναι περίεργη υπόθεση, αφού δεν είναι καθόλου trademark των σκύλων ή των τράγων, παίδες...

 

Σημειωτέον, τα ίδια περίπου μάτια έχει και το χταπόδι. «Κθούλλου;» :cold:

 

Περιπαικτική παρατήρηση για την ιδέα, παρεμπιπτόντως, γίνεται στο comic: "Knights of the Dinner Table," όπου ο Bob γκρινιάζει και ρωτάει τους υπόλοιπους αν θυμούνται τα σαρκοβόρα πρόβατα ("carnivorus sheep") που τους είχε βγάλει ο B.A. σε παλιότερο session!

Edited by RaspK FOG
Link to comment
Share on other sites

Περιπαικτική παρατήρηση για την ιδέα, παρεμπιπτόντως, γίνεται στο comic: "Knights of the Dinner Table," όπου ο Bob γκρινιάζει και ρωτάει τους υπόλοιπους αν θυμούνται τα σαρκοβόρα πρόβατα ("carnivorus sheep") που τους είχε βγάλει ο B.A. σε παλιότερο session!

 

 

Δεν ξέρω αν διαβάζει το topic αυτό ο tec Goblin, αλλά μου είναι σχεδόν αδύνατο να ξεχάσω ποτέ το ghoul πρόβατο που είχε βγάλει στις αρχές ακόμα του ιστορικού D&D campaign του...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..