Jump to content

Προστάτης

angarato_surion

Recommended Posts

<h1 style="margin: 12pt 0pt 3pt;">Προστάτης</h1>

Κοιμήσου,

ξάπλωσε.

στην αγκαλιά μου.

Το ταξίδι τελειώνει.

Σύντομα,

σύντομα αγάπη μου.

Ξεκουράσου,

το ξίφος μου,

προστάτης ,

εδώ πάντα.

Ηρέμησε,

εγώ θα πάρω τις έγνοιες σου.

Μ' άκουσες,

αποκοιμήθηκες.

Γλυκιά που είσαι,

όταν κοιμάσαι.

Άγγελος σκέτος.

Ξεχασμένος,

να τον προσέχω.

Να αγαπώ.

© 5/11/2006 Angarato Surion (Warewolf)

• Like 1

Πληγωμένο και θλιμένο, λίγο επίπεδος τόνος, αλλά του ταιριάζει.

ευχαριστώ , εμενα με αρεσουν τα απλοικά ποιηματακια:p αν και δεν ξερω τι σημαινει το επιπεδος;

Εννοώ πως δεν υπάρχει κρεσέντο, ούτε σβήσιμο, ούτε κάτι ανάλογο - διατηρεί ένα κάπως νωχελικό τόνο σ' όλην του την έκταση.

κρεσεντο τι ειναι; :p αν εννοεις ρυθμο εννοειτε οτι δεν εχει δεν κανω στοιχακια για τραγουδι, τα ποιηματα τα απαγκελουν :p

ετσι κι αλλιως αν του εδινα καποιων ρυθμο θα εμοιαζε με ροκ μπαλαντα (μην μου κοτσαρεις richoteck κανεναν ορισμο της μπαλαντας :p) γιατι εγω λεω τον ρυθμο δεν λεω οτι θα ηταν μπαλαντα :p παω να ποσταρω το επομενο ποιημα μου στο blog Μου :p

Edited by angarato_surion

Καταλαβαίνω ότι τα ποιήματα είναι τα 'παιδάκια' σου, και όσο να 'ναι τ' αγαπάς, αλλά όταν σου λένε τόσοι άνθρωποι πως κάτι φταίει, κάνε και καμμιά επιπλέον σκέψη...

λεει απλως οτι δεν εχει κρεσεντο ή οπως το λενε :p τοσο καλο ειναι αυτο το πράγμα;

Χεχεχε... Καταλαβαίνω.

Ας το πω αλλιώς: έχεις ακούσει αυτό που λένε δραματικό τέλος - λοιπόν, το κρεσέντο είναι κάτι ανάλογο, και είναι θέμα έντασης, όχι ρυθμού. Φαντάσου το κλασικό άνοιγμα ή κλείσιμο με ξαφνική άνωση των κυμβάλων. Αυτό το πράγμα αποζητάμε: το δραματικό, την έξαρση, το ξέσπασμα.

Φυσικό είναι να μην ταιριάζει σε όλα τα έργα, αλλά κάπου κάνεις το λάθος, κατ' εμέ, να βασίζεσαι υπερβολικά στη νωχέλεια.

δεν φαινοταν να κολαει σε αυτο .

απλουστατα τοτε ειχα ολιγον ρωμαντικη διαθεση και πολλες φορες μου βγαινει μια ταση να βγαζω τρυφεροτητα ή να μελανχολω. Επειδη δεν εχω που να την δωσω (ουτε σκυλο ... εγω θα ηθελα λυκακι :p, δεν ειμαι καλος στο να φροντιζω ) μελανχολισα ολιγον .

νωψχελεια ειναι η μελανχολια;

Όχι, είναι το λυθαργικό, ίσως οκνηρό ύφος. Δεν το λέω για να σου πω ότι κοιμίζεις, απλά ότι είναι βαρύθυμο χωρίς να είναι και πεσιμιστικό.

Μα αν το προσξες αναφερει πολλες λεξεις του στυλ ηρεμησε, κοιμησου ξεκουρα σου κτλπ οποτε ειναι ασορτη :p τι λεω παλι :p

ενα ασχετο εχει διαβασει κανεις ταμπακιερα( περιοδικο της λοπκ - λογοτεχνικη ομαδα πανεπηστημειου κρητης);

Edited by angarato_surion

Καταλαβαίνω ότι τα ποιήματα είναι τα 'παιδάκια' σου, και όσο να 'ναι τ' αγαπάς, αλλά όταν σου λένε τόσοι άνθρωποι πως κάτι φταίει, κάνε και καμμιά επιπλέον σκέψη...

Καλό είναι να ακούς (και όχι να υπακούς) τα όσα σου λένε οι άλλοι: κάτι ξέρουν. Πρώτα απ' όλα όμως τα ποιήματά σου τα γράφεις εσύ και εσύ ξέρεις καλύτερα τι θες να γράψεις. Πάρε μόνο ότι θα σε οφελήσει και μην κάθεσαι να απολογήσαι για κάθε σχόλιο.

Αυτά από εμένα.

ευχαριστω απλως λεω πολλες φορες μερικα για μερικους λαθη τα κανω επιτυδες!! π.χ. επιτιδες αντι του μου ή του σου βαζω το σου και το σε αντοιστοιχα :p . Εγω απλως ολιγον πεσμενος και ρομαντικη διαθεση ενοιθα αυτο βγηκε, δεν μπορω να γραψω χαρουμενα ποιηματα ακομα κια να ειμαι χαορυμενος.

Κοίτα, πιστεύω πως κι εγώ και η Nienna εννούμε αυτό που λέει ο Nihilio.

• 2 months later...

Συν τοις άλλοις: κόμματα, τελείες και λοιπά σημεία στίξης ατάκτως τοποθετημένα...